NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
STRUČNI KOMENTAR

Ovakvim je pobjedama Real stigao do naslova! Tramezzani je predstavio čvrstu i strpljivu momčad Hajduka

Bitna razlika u odnosu na izdanja iz tri zadnja poraza prošle jeseni
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 22. siječanj 2021. 22:00

Paolo Tramezzani je startao pobjedom, prekinuo je niz od tri poraza s kojima je Hajduk zaključio jesen. Pritom Bijeli nisu primili pogodak na Šubićevcu, što je također jako bitna činjenica ako se zna da su tri prethodna dvoboja dobili čak 10 golova u vlastitoj mreži. Ali, Hajduk na proljeće ima Lovru Kalinića koji je u samo jednoj intervenciji pokazao zašto je doveden. Kod 0:0 maestralno je skinuo “škarice” Sahitija i time ostavio Hajduk netaknute mreže.

Hajduk je pobijedio u dvoboju talijanskog tipa, u susretu koji nije ponudio neki briljantni nogomet, ali mora se reći da su Bijeli bili bolja momčad. Pogotovo dok su tražili vodstvo. Kada su poveli, dopustili su Šibeniku da preuzme inicijativu, ali nisu domaćini imali posebno raspoloženog napadača koji bi ozbiljnije zaprijetio Bijelima. Hajduk je individualno kvalitetnija momčad od Šibenčana, moglo se to primijetiti u puno detalja.

Kalinićeva obrana Sahitiju bila je jedina prava, ozbiljna prijetnja prema vratima Hajduka. Nizali su domaćini kornere u završnici utakmice, ali bez konkretnog pokušaja. Hajduk je kontrolirao utakmicu, dobio dvoboj u maniri iskusne momčadi. Nije Real za usporedbu, ali upravo su ovakvim pobjedama Madriđani došli do naslova prošle sezone.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

“Malih”, ali sigurnih 1:0 za velika tri boda. Moglo je na kraju izgledati i uvjerljivije da je Caktaš poentirao s bijele točke, ali ne može se sve riješiti u jednoj utakmici. Za sada je pozitivno što je Tramezzani predstavio čvrst i strpljivi Hajduk koji je uzeo bodove u susretu gdje protivniku nije ponudio priliku za šanse i igru. Bitna razlika u odnosu na izdanja iz tri zadnja poraza prošle jeseni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 12:16