GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
KOMENTAR DRAŽENA ANTOLIĆA

Pobjeda nad Dinamom je remek-djelo Simona Rožmana kojom Rijeka ispisuje kandidaturu za naslov prvaka!

Drugi pogodak u kojem je sudjelovala gotovo kompletna momčad najljepša se slika rada Rijekine ekipe
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 20. siječanj 2021. 08:09

Pobjeda Rijeke na Maksimiru remek-djelo je Simona Rožmana s kojim Bijeli s Kvarnera ispisuju kandidaturu za titulu prvaka! Teško je tvrditi da je momčad s Rujevici u glavi zrela za naslov, ali ambicije slovenskog stručnjaka "paraju nebo“ i ako namiriše šansu neće im dopustiti da razmišljaju ni o čemu osim o najvećim ciljevima.

Drugi pogodak u kojem je sudjelovala gotovo kompletna momčad, a kapetan Franko Andrijašević zabio pod gredu najljepša se slika rada Rijekine ekipe i njezine struke. Vrhunski prikaz otvaranja akcije i organizacije napada. Odigrali su još jednu utakmicu u europskom stilu s pojačanom defenzivom, odličnom trkom te konkretnim i opasnim napadačkim shemama...


Imala je Rijeka i "bolje anđele“ jer prije gola Lončara Dinamo je mogao utakmicu odvesti na svoju stranu, no prava prava moć gostiju vidjela se tek nakon što su poveli. Mnoge bi se manje ekipa kod Dinama grčevite branile da sačuvaju to vodstvo, a oni su do kraja mogli izrešetati Livakovića.


Ako se po prvom danu poznaje, HNL će biti vrhunski, ove ćemo zime i proljeća uživati u domaćem nogometu kao rijetko kada. Dinamo je i dalje glavni favorit za titulu. I u ovaj susret ušao je sa supariornim gardom, napadački i prilično kvalitetno, ali nije to naplatio. Kako mu je Rijeka svojim određenim individualnim pogreškama dodavala gas, domaćin se činio predodređenim za pobjednika, no s ovom Rijekom to ne ide tek tako. Kulminacija zbivanja odigrala se nakon što je Nevistić obranio kazneni udarac Petkoviću, Dinamo je sve prosuo, a gosti sve uzeli.


Utakmica nije pokazala da je Rijeka bolja od Dinama, štoviše potvrdila je da su Modri pojedinačno klasniji igrači, čak i kad nema Lovre Majera, ali je potvrdila koliko je Rijeka kroz Europu stasala i da danas može sve.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 13:40