ANTE CIZMIC/CROPIX
NOVI SMJER

Pomirenje Hajduka i HNS-a: Predsjednik Jakobušić stiže u Zagreb na sastanak sa Šukerom, evo koje su teme

Jedna od važnijih tema bit će Hajdukovo sudjelovanje u izvršnoj vlasti HNS-a.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 23. studeni 2020. 15:25

Sastanak predsjednika Hajduka, Lukše Jakobušića i čelnog čovjeka HNS-a, dogovoren je za utorak u 12,30 sati u sjedištu HNS-a u Zagrebu. Iz Hajduka su izvjestili o sastanku s naglaskom "na inicijativu predsjednika Jakobušića". Pritom je rečeno i kako će javnost nakon sastanka biti obaviještena o svim zaključcima.

U šturoj, kratkoj informaciji nisu navedene teme sastanka, ali teme se lako mogu izvući iz nastupnog govora Jakobušića kada je krajem listopada, prije nepunih mjesec dana, preuzimao dužnost prvog čovjeka Hajduka. Dakle, jedna od važnijih tema je Hajdukovo sudjelovanje u izvršnoj vlasti HNS-a.


- Volio bih da imamo gore svoje ljude, da naši ljudi rade za dobro Hajduka i za dobro svih klubova, volio bih da imamo dopredsjednika HNS-a – kazao je tada Jakobušić.


Uz to se referirao i na odnos Hajduka prema reprezentaciji, a najava je već realizirana u dvoboju Vatrenih kontra Portugala.


- Mi nemamo drugu državu. Hajduk će dati tehničku potporu reprezentaciji da igra na Poljudu kad god bude trebalo. Pogotovo sada kad je stradao Maksimir.


Shodno tome Hajduk računa i na buduće utakmice reprezentacije Hrvatske, već u ožujku kada kreću kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Uostalom, i sam izbornik Dalić je najavio "vidimo se u ožujku na Poljudu". Da bi Poljud što spremniji dočekao reprezentaciju na proljeće, trebat će zamijeniti travnjak, a taj posao realizirat će se u suradnji sa HNS-om. NO, to nije sve.


- Ali to ne znači da ćemo se družiti, jesti i piti s njima - naglasio je Jakobušić u nastupnom govoru i dodao:


Nismo mi ni najpametniji, ni najbolji. Ne moramo se voljeti, ali kad neki klubovi imaju nepravomoćno osuđene, kad u glavnoj instituciji nogometa postoje osobe s presudama, oni to moraju riješiti. Tko normalno može kazati da takva osoba smije i može biti unutra. I to treba dignuti na veću razinu, pogotovo kad je u pitanju HNS. Tamo treba biti nulta tolerancija na presude...
Već smo dovoljno tema nabrojili, a sigurno će ih biti još...

Zanimljiv sastanak na putu ka pomirenju Hajduka i HNS-a.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 07:08