Uoči početka utamice lica su još bila nasmijana - Vedran Dalić (BSK, lijevo), sudac Josip Dugandžić i Tomislav Mazalović, kapetan Intera
 VLADO KOS/CROPIX
Nezadovoljstvo u Zaprešiću

Potpuno ogorčenje: ‘Ovo što se događalo ne pamtim niti s jednog travnjaka bivše države. Ma, kakav Teksas‘

‘Prijeći 850 kilometara puta po Hrvatskoj i ovako suditi, to je zaista teško komentirati razumno...‘
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 30. studeni 2020. 21:30

Interovci sasvim sigurno neće po dobrome pamtiti gostovanje kod BSK-a u Bijelom Brdu u sklopu 15. kola 2. Hrvatske nogometne lige. Izabranici trenera Tomislava Ivkovića nakon Opatije doživjeli su još jedan bolan i minimalan poraz (1:0), te se dva kola prije kraja jesenskog dijela nalaze pri samom dnu prvenstvene ljestvice. No, ovog puta Zaprešićani su, blago rečeno, ogorčeni suđenjem u Slavoniji, odnosno arbitražom suca Josipa Dugandžića iz Komina.

Zanimljivo je istaknuti da se u središtu pozornosti našao možda i najmirniji igrač Intera, desni branič Gordan Barić, koji je na travnjaku proveo samo posljednjih desetak minuta, ali i to je bio dovoljno da se dogodi konflikt sa sucem Dugandžićem, koji je šokirao članove zaprešićkog sastava i na travnjaku i klupi za pričuve.

- Od početka dvoboja, s obzirom na suđenje, bilo je jasno u kojem će se smjeru razvijati utakmica. Nakon jedne odluke na našu štetu prišao sam sucu i pitao ga u čemu je problem, a on mi je odgovorio uvredama. Potom sam se ja sucu Dugandžiću unio u lice i svašta mu izgovorio. Mogao sam za taj svoj postupak komotno zaraditi isključenje, no sudac se poslije svega samo odmaknuo od mene i krenuo na drugu stranu terena - istaknuo je Barić.

No, kada već Barić nije isključen, spomenutu kaznu zaradio je trener Intera Tomislav Ivković. Iskusni stručnjak po sucu Dugandžiću nalazio se izvan svog trenerskog prostora.

- Isključen sam uz obrazloženje da sam se kretao izvan trenerskog prostor uz travnjak, a ništa nisam prigovorio Dugandžiću u tom trenutku, već sam svom igraču Soldi objašnjavao da je nepotrebno napravio prekršaj. Ovo što se događalo u Bijelom Brdu ne pamtim niti s jednog travnjaka bivše države. Ma kakav Teksas, a uvrede koje je pretrpio Barić od strane suca bez pretjerivanja spadaju u rubriku vjerovali ili ne, što može potvrditi sasvim dovoljno svjedoka. Prijeći 850 kilometara puta po Hrvatskoj i ovako suditi, to je zaista teško komentirati na razuman način - zaključio je Ivković.

Nezadovoljstvo događajima u Bijelom Brdu nije krio niti direktor Intera, Branko Laljak.

- Dugo sam u nogometu, ali dosad nisam vidio tako tendenciozno suđenje na štetu jedne momčadi od glavnog suca, a također i od pomoćnog. Praktički svaki naš napad bio je prekinut ili zbog zaleđa ili zbog prekršaja. Jednostavno nismo imali uvjete da dođemo do povoljnog rezultata. Tražit ćemo službenu izmjenu zapisnika budući da je naš igrač Damir Magdić zaradio crveni karton, kako je navedeno, zbog bacanja boce s vodom prema sucu, ali to nije učinio igrač, nego naš fizioterapeut, koji je bocu s vodom bacio prema travnjaku. Što se tiče uvreda prema našem igraču Bariću, nisam ih čuo, ali ako je to zaista tako onda to nadilazi sportske okvire - kazao je Laljak.

Reakcija iz BSK-a

Sudac je mogao suditi kazneni udarac za nas

U Bijelom Brdu malo drukčije gledaju na utakmicu protiv zaprešićkog Intera.
- Ne znam što je bio povod, odnosno razlog da zaprešićka klupa predvođena trenerom Tomislavom Ivkovićem od, praktički, prve minute prigovara sucu koji nije briljirao, ali sigurno nije skrojio rezultat! Štoviše, kod rezultata 0:0 mogao je za nas dosuditi kazneni udarac jer je netko od gostujućih igrača u 16-ercu igrao rukom, ali je i on odmahnuo rukom da bi ubrzo došli u zasluženu prednost. Ispostavilo se ključnu jer nakon 20-ak minuta upali smo u gostujuću zamku nervozne igre generirane s klupe tako da su višekratne opomene zaprešićkog trenera uoči odmora koštale uparenih žutih kartona. Na tome mu se zahvaljujemo jer dok se bavio suđenjem, nije vodio računa o igri svoga sastava koji je bio puno bolji u drugom poluvremenu kada ga je Ivković vodio s tribine i bio koncentriraniji kako nadoknaditi minus - veli Denis Krstanović, sportski direktor BSK-a.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. travanj 2024 05:33