ANTE CIZMIC/CROPIX
ISPUNIO OBEĆANJE

Potres na Poljudu nakon velike pobjede: Predsjednik Hajduka Marin Brbić podnio ostavku!

Prvi čovjek Hajduka je na početku mandata najavio ostavku ako Bijeli ne osvoje drugo mjesto.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 13. srpanj 2020. 15:59

Potresna vijest stigla je iz Splita dan nakon Hajdukove velike pobjede protiv Dinama u Maksimiru (3:2). Predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić podnio je ostavku. Hajduk je vijest objavio na službenoj klupskoj stranici u poslijepodnevnim satima ponedjeljka.

- Podnosim ostavku na mjesto predsjednika Uprave HNK Hajduk. To je moja moralna obveza jer nismo uspjeli ostvariti obećani rezultatski cilj u ovoj sezoni, a to je mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka - rekao je predsjednik Brbić te istaknuo:

- Klub neću napustiti odmah već kada se steknu uvjeti za to, jer iz odgovornosti prema Hajduku ne smijem i ne želim dopustiti da bude obezglavljen, imajući u vidu važnost održavanja stabilnosti poslovanja i funkcioniranja Kluba.

Ostavka kao takva nije iznenađenje, jer Brbić je na početku sezone u javnost pustio obećanje o drugom mjestu i znalo se da bi mogla uskoro uslijediti demisija predsjednika Hajduka. Treba samo objasniti tajming ostavke, jer nije Brbić izabrao dan poslije pobjede u derbiju za svoj odlazak u ugodnoj atmosferi. Ne!

image
JAKOV PRKIC/CROPIX

Razlog je matematičkog, odnosno teoretskog karaktera. U trenutku kada je remijem Lokomotive u Koprivnici Hajduk izgubio i teoretsku mogućnost da bude drugi na kraju sezone čak i ako pobijedi u sve tri preostale utakmice (uključujući i derbi), Brbić je napisao ostavku na mjesto čelnog čovjeka Hajduka.

Ali, jasno je da nije sve tako jednostavno i razvidno, jer čeka se očitovanje Nadzornog odbora koji treba prihvatiti ili odbiti ostavku predsjednika Uprave. Nadzorni odbor će se očitovati tijekom tjedna s naglaskom da je u nedjelju redovna Skupština Hajduka. Ali, jasna je činjenica, sve dok ostavka Brbića nije prihvaćena od Nadzornog odbora, još uvijek Hajduk ne traži nasljednika na njegovom mjestu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 17:19