ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
Iznenađenje s Poljuda

Prošle sezone bili su glavni igrači Hajduka, a danas Bijeli u Maksimir dolaze bez njih!

Igrač za kojeg je Hajduk prošle godine dvaput odbijao milijunske ponude nije u kadru za Dinamo
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 26. siječanj 2021. 22:05

Prošle sezone bili su glavni igrači Hajduka, a danas Bijeli u Maksimir dolaze bez Jaira i Posavca.

Već je prošlu utakmicu u Šibeniku Posavec ostao izvan popisa kandidata za utakmicu, dolaskom Lovre Kalinića na posudbu iz Aston Ville nekoć standardni čuvar mreže Bijelih preselio je na tribine, a ulogu pričuve zadržao je Marin Ljubić. Stoga neodlazak Posavca na derbi u Maksimir i nije toliko iznenađenje kolika je novost daljnji pad statusa Brazilca Jaira.

U Šibeniku je počeo s klupe, a u Zagrebu Tramezzani uopće ne računa na 28-godišnjeg napadača kojeg uopće nije poveo na put. Nije Jairo ozlijeđen, već njegov pad forme prati i pad rejtinga. Igrač za kojeg je Hajduk prošle godine dvaput odbijao unosne milijunske ponude danas nije niti u kadru za najveću utakmicu.

Podsjetimo, prvo je kazahstanski Kairat nudio 2,3 milijuna eura u veljači, a zatim Dinamo 2,7 milijuna eura u listopadu. Tri i pol mjeseca nakon interesa Modrih, Jairo nije niti pričuva. Međutim, ako se pogleda u kakvoj je formi ove sezone, ne bi trebalo toliko čuditi zašto ga nema među 20 igrača za zagrebački dvoboj.

Postigao je tek jedan zgoditak u 13 prvenstvenih nastupa, i to u Osijeku krajem kolovoza. Pet mjeseci je bez zgoditka, a u međuvremenu zabilježio je tek tri asistencije. Definitivno premalo za jednog od najskupljih igrača Hajduka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 06:33