DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
PLAVI KADAR

Dinamo u proljeće kreće bez čak 11 igrača iz prvog dijela sezone! Evo kako izgleda ta respektabilna momčad

Oni su tijekom jeseni upisali barem minutu nastupa za Modre, a sad više nisu u kadru
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. siječanj 2022. 23:12

Sjećamo se ljetnih priprema uoči početka sezone, određene konfuzije koja je tada vladala u Dinamovoj momčadi. Okolnosti su bile takve, konfuzne, sezona je počinjala ranije nego ikad, dio igrača bio je na Euru, dio ih je čekao transfere, neki su se vratili s posudbi i čekali novi premještaj. Damir Krznar na pripremama u Sloveniji imao je 36 igrača, s time da oni koji su igrali na Euru još nisu bili tamo.

- Puno je to igrača, morat ćemo smanjiti roster - ponovio je tada više puta Krznar, ne krijući da mu je ta širina postala teret, da to nisu bili adekvatni uvjeti za pripreme.

I, malo-pomalo, Dinamo je “kresao” kadar, transferi, posudbe, otpisivanja. Otišli su Gavranović, Jakić, Majer, Stojanović...

Dokaz smanjivanja

Željko Kopić u Rovinju je imao 28 igrača, među kojima i još neki koji neće biti s momčadi na proljeće. Dinko Horkaš već je otišao na posudbu u Posušje, vidjet ćemo u kojem će smjeru Stefan Milić, vidjet ćemo i hoće li netko novi doći, pa time možda i još netko otići. A među tih 28 igrača su i trojica koji nisu bili na ljetnim pripremama, došli su u Dinamo kasnije, to su Deni Jurić, Emir Dilaver i Petar Bočkaj. Što je dokaz koliko je Dinamo, zapravo, smanjio kadar u odnosu na početak sezone.

Čak 11 igrača koji su tijekom jeseni upisali barem minutu nastupa za Modre sad više nisu u kadru. Doista respektabilna momčad - Majer, Jakić, Stojanović, Gavranović, Kastrati, Moubandje, Leovac, Ćuže, Čop, Kulenović i Vasilj. To su igrači koji su sudjelovali minutažom u jesenskim nastupima, a još su vratari Nevistić i Horkaš, te Šaranić i Atiemwen, bili u momčadi, ali nisu zaigrali.

Kad stavimo na kup sve te igrače, bila bi to uistinu respektabilna momčad, koja bi igrala značajnu ulogu u HNL-u, bila bi vrlo konkurentna i u borbi za vrh. A Dinamo, eto, ide dalje bez svih tih igrača.

Kopić će, za razliku od Krznara na početku sezone, imati na proljeće idealnu širinu kadra. Ne predugačak popis, a opet dovoljno rješenja da može rotirati momčad, na svakoj poziciji ima nekoliko rješenja. Stoga bi ono što je Dinamo odradio na ovim zimskim pripremama trebala biti baza za sve ono što slijedi, Modri bi trebali biti spremniji nego ljetos, kad su se pripremali u hodu i čitavu polusezonu hvatali korak. Siječanj je ipak Modrima idealniji od srpnja, uostalom, i prošle sezone Modri su najbolje partije pružali na proljeće. Zimske pripreme su one “prave”, ljetne su samo “booster doza”.

Veliki privilegij

Vrlo skoro vidjet ćemo je li Kopić iskoristio sve te “privilegije” zimskih priprema, manjeg kadra, idealne duljine odmora nakon polusezone, a uz sve to još Dinamo na proljeće ima i manji broj utakmica nego jesenas.

Tjedan dana prije početka drugog dijela prvenstva i utakmice s riječkom momčadi Dinamo bi, prema svemu tome, trebao biti spreman, a kadar, barem kvantitativno, idealan! Kvalitativno, naravno, uvijek može biti bolji...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 11:43