Hoće li Josip Šutalo slijediti stope Joška Gvardiola?

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
NOVI SPORTCAST SN

‘Jedan mladi igrač ima mjesta u Vatrenima, a evo koja momčad drži ključeve borbe za prvaka Hrvatske‘

Reprezentaciju sada čeka ždrijeb skupina na SP-u - u petak ćemo saznati naše protivnike na Mundialu
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 31. ožujak 2022. 12:38

Hrvatska nogometna reprezentacija i Prva HNL. To su bile glavna teme našeg ovotjednog Sportcasta u kojem su gostovali nogometni trener Branko Karačić i glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola.

Boravak Vatrenih u Kataru i utakmice protiv Slovenije i Bugarske su bile glavne teme nogometnih razgovora proteklih dana, a bilo je zanimljivo čuti Karačićevo mišljenje o ovoj akciji.

"Mi kao ljubitelji nogometa nismo zadovoljni onim što smo vidjeli, ali izbornik Dalić zna zašto se igralo, zašto se išlo u Katar. Htio je da na neki način zbliži suigrače. Vjerujem da je ostvario ono što mu je bio cilj, došao do nekih saznanja kako funkcionira novi sustav 3-5-2. Bilo je i dobrih stvari, ali smo svi očekivali kvalitetnije predstave protiv reprezentacija koje nisu na našem nivou kvalitete", rekao je Karačić, a Šola se nadovezao:

"Pokazali smo da možemo odigrati 3-5-2 i nije nemoguće da pribjegnemo takvom sustavu u nekim situacijama. Ono što je najveći dobitak je potvrda Kramarićeve kvalitete i definitivno se on nameće kao naš prvi napadač, ali nije nemoguće da ćemo imati određenih problema s centarforom kada pređemo u naš redovni sustav u kojem se on ne osjeća najbolje kao centarfor."

image

Branko Karačić u Sportcastu

SPORTSKE NOVOSTI

Pitanje napadača je tako i dalje ostalo otvoreno, a Karačić ima rješenje među onim igračima koji nisu bili u Kataru.

"Izbornik Dalić vjerojatno zna kako Petkovića pokušati vratiti na onaj nivou na kojem je bio ranijih godine, pogotovo u kvalifikacijama ua Europsko prvenstvo. Petković mora biti svjestan da nije na tom nivou na kojem bi zaslužio mjesto u reprezentaciji. Međutim, on ime vrhunske kvalitete i ako podigne formu, on bi u sustavu 4-2-3-1 bio najbolji izbor. Izvanredno bi bilo dobro za reprezentaciju da Petković shvati što izbornik traži od njega i da to demonstrira", istaknuo je Karačić

Od ovih igrača koji su bili u Kataru te onih kojih nije bilo zbog ozljeda (Brozović, Vrsaljko, Brekalo) treba tražiti u putnike na Mundial, ali postoji jedan nogometaš koji nije na toj listi, a neki bi ga rado vidjeli i u startnoj postavi.

"Postoji jedan mladi igrač koji apsolutno nadire, a koji je daleko najbolji stoper u HNL-u, a to je Josip Šutalo. Gvardiol i Šutalo su sigurno tandem budućnosti, samo je pitanje hoće li se ta budućnost po pitanju Šutala malo ubrzati kao što se ubrzala po pitanju Gvardiola", rekao je Šola.

Reprezentaciju sada čeka ždrijeb skupina na SP-u. Jasno je da bi iz prvog šešira svi rado u našoj skupini vidjeli Katar, a oba gosta su izabrali istu momčad među nositeljima ako ne dobijemo domaćine.

"Pošto smo kvalitetno demonstrirali protiv Argentine, ne bih imao ništa protiv da bude Argentina", rekao je Karačić, a Šola se složio isto kao što su se obojica složili da je Srbija najkvalitetnija momčad koja nije u prva dva šešira.

"Oni su odlična reprezentacija, popunjeni su na svim pozicijama i čini se da je Piksi Stojković svojim autoritetom došao do onoga što je njih najviše mučilo da je stvorio kult reprezentacije i atmosferu u njoj", smatra Šola.

image

Valdas Dambrauskas i Nenad Bjelica u nedjelju imaju veliki okršaj

VOJKO BASIC/CROPIX Cropix

Nakon reprezentacije okrenuli smo se domaćem prvenstvu u kojem se vodi velika borba za naslov.

"Vrlo teško je reći tko je glavni favorit. Po meni su tri momčadi kandidati za naslov prvaka jer mislim da je Rijeka s ova dva kiksa sebe isključila iako će Rijeka možda biti ta koja će odlučivati o prvaku jer igra na domaćem terenu i s Dinamom i s Osijekom i s Hajdukom. Nedjeljni derbi može izbaciti jednu ekipu iz šansi za naslov", rekao je Karačić, a Šola je jasno dodao:

"Ako Hajduk izgubi, onda je borba za njega gotova. Ta utakmica je prijelomna i za Osijek i za Hajduk. Obje momčadi su imale kriznih razdoblja, ali su prije stanke obje momčadi odigrale dobre utakmice protiv Lokomotive, odnosno protiv Šibenika."

Koji su rezultat Karačić i Šola prognozirali za taj derbi, tko će po njima biti prvak, hoće li Hajduk mijenjati momčad u odnosu na utakmicu protiv Lokomotive i još puno odgovora na razna nogometna pitanja saznajte u našem Sportcastu:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 11:00