Cropix
10 POGLEDA

Velikani HNL-a prognoziraju ludu utrku za naslov prvaka: Jedan smatra da će ogromnu ulogu imati i - Španjolci!

Počelo je završno odbrojavanje pred start drugog dijela sezone, neizvjesne i uzbudljive borbe za naslov
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. siječanj 2022. 13:28

Krenulo je završno odbrojavanje do početka drugog dijela sezone, neizvjesne i uzbudljive borbe za naslov u HNL-u. Četiri kluba, svaki sa svojim plusevima i minusima i s jednom nadom da će na kraju sezone podignuti dragocjeni pehar prvaka!

U petak, dakle, proljeće otvaraju Istra i Gorica, već u subotu (Šibenik - Hajduk i Osijek - Slaven Belupo), te u nedjelju (Dinamo - Rijeka), dobit ćemo prvi odgovor na pitanje kakve su bile pripreme i je li “velika četvorka” spremna za “izvlačenje revolvera”.

image

Željko Kopić, trener Dinama

GORAN MEHKEK/CROPIX

Nezahvalno je prognozirati, reći će mnogi među onima koji su nekad igrali na HNL terenima, koje po mnogočemu pamtimo iz 30-godišnje HNL povijesti. No, većina njih zaključuje da je od te četvorka možda Rijeka ipak u statusu autsajdera, da momčad s Rujevice, bez obzira na to što je na vrhu bodovno poravnata s Dinamom i Osijekom, nešto sporijeg koraka u toj utrci.

image

Valdas Dambrauskas, trener Hajduka

PAUN PAUNOVIC/CROPIX

Dinamo je favorit jer ima, objektivno, najkvalitetniji i najširi kadar, k tome će na proljeće Modri igrati manje utakmica no što igrali jesenas, svi igrači su prošli pripreme i to je sigurno Dinamova prednost. Osijek ima trenera Bjelicu, ima zahuktalu momčad i čvrstu obranu, pobjednički mentalitet sve je jači, bit će, kažu u Gradskom vrtu, i još pojačanja. Hajduk ima Livaju, možda i Kalinića, ima atmosferu i euforiju, na Poljudu vjeruju da je vrijeme posta završilo i da bi ove sezone konačno pod Marjanom mogao biti slavljenički svibanj. Čekaju nas čak tri najveća derbija Dinama i Hajduka, dva na Poljudu, jedan u Maksimiru. Taj će se igrati u zadnjem kolu, na kraju maratona, zamislite da uza sve što nam HNL sprema na proljeće o naslovu odlučuju zadnje minute zadnjeg derbija sezone! Naravno da ima i onih koji priželjkuju takav kraj.

image

Nenad Bjelica, trener Osijeka

MARKO MRKONJIC/CROPIX

Premda, možda će, kako neki tvrde, odlučivati dvoboji s klubovima koji nisu izravni konkurenti. Šteta je što ove sezone, barem kako sad stvari stoje, nećemo gledati jednako napetu borbu za ostanak kao lani. Hrvatski dragovoljac, matematički, mogao bi se spasiti, ali s obzirom na tmurnu situaciju u klubu iz Sigeta teško je očekivati takav preokret. Što onda otvara mogućnost ostalim klubovima iz donjeg doma da igraju bez stresa, lišeni borbe za prvoligaški status. Hoće li u takvom “laganini” ozračju biti velikanima teži ili lakši suparnici?

image

Goran Tomić, trener Rijeke

RONALD GORSIC/CROPIX

Čekamo i rasplet u borbi za najboljeg strijelca lige. Drmić (14 golova) ili Livaja (13), teško da će to biti netko treći. Raspucani dvojac uistinu je imao sjajnu jesen, sigurno su nešto baruta ostavili i za proljeće. Kao što su, vjerujemo, i suci, oni na terenu i oni u VAR sobi, najbolje od sebe ostavili za nastavak sezone. Povika će sigurno biti, vjerojatno i pogrešaka, ali nadamo se da neće biti presudne i da neće ukaljati neizvjesnost i izvedbe igrača i trenera.

Idemo, dakle: tri, dva, jedan... Jedva čekamo!

Riječane ipak ne vidim u utrci za naslov prvaka

Hrvoje Štrok (41) je s 305 nastupa za Zagreb, Dinamo, Inter i Rijeku deseti igrač po broju utakmica u Prvoj HNL. Danas kao trener radi u Kustošiji, vodi kadete i pomaže glavnom treneru Royu Ferenčini. U prosincu je bio uspješan na parketu, proglašen je za najboljeg igrača veteranske Kutije šibica koju je osvojio s Promotionplayom.

- Očekujem da Dinamo obrani naslov prvaka, ipak je kvaliteta na njegovoj strani. No, da će biti zanimljivo - hoće! - priča nekad vrsni veznjak iz Gajnica.

Kako će na proljeće izgledati ta utrka za titulu?

- Osijek je opasan, a sad je još doveo i Caktaša, koji je pravo pojačanje. U toj borbi sigurno očekujem i Hajduk, bez obzira na zaostatak od pet bodova, a i Rijeka je jako dobra s izvrsnim trenerom. No, mislim da će Osijek i Hajduk biti najveća prijetnja Dinamu, Rijeku ipak ne vidim u toj utrci za naslov. Što se dna tiče, priča je, mislim, završena. Pred Hrvatskim dragovoljcem je nemoguća misija.

Marko Livaja je kao pojedinac obilježio jesenski dio prvenstva ?

- Apsolutno, tu se nema što ni dodati ni oduzeti. Broj 1 ove sezone bez konkurencije. No, ima u igi još dosta majstora. O Bruni Petkoviću se ne treba puno pričati, ako uđe u formu i vrati se ranijim predstavama, on je igrač al pari Livaji. Caktaš je igračina, vidjet ćemo Bočkaja sada u Dinamu, Rijeka ima Drmića, Murića...

Drmić je na vrhu ljestvice strijelaca, najbolji topnik lige.

- On je baš vrhunski napadač, špica koja vrijedi, zabija i trči. Podsjeća me malo na Radomira Đalovića, s kojim sam igrao u Zagrebu i Rijeci. I on je znao zabiti, a pritom i pomagati obrani - zaključio je Štrok. (Piše: Damir Dobrinić)

Livaji fali defenziva da bih ga proglasio boljim od svih

Jasmin Agić danas je trener Lokomotivinih juniora koji su, uz utakmicu više, na vrhu ljestvice. Agić iza sebe ima 289 utakmica u HNL-u, u dresovima Rijeke, Dinama i sesvetske Croatije. On uopće nema dvojbe tko će iz najneizvjesnijeg proljeća izići kao pobjednik.

- Dinamo će biti prvak, u to sam siguran. Modri su najkvalitetniji, vidim da su i u ovoj stanci odradili dobre pripreme i vjerujem da će rutinski, mirno, privesti priču kraju. Svaka čast svima ostalima, lijepo je da je na vrhu takva gužva, ali mislim da ove sezone ipak još nitko ne može ugroziti Dinamo - misli Agić, koji je najvećeg rivala Modrima vidi u Bjeličinoj škvadri.

- Osijek mi, nakon Dinama, izgleda najozbiljnije, Osječani se pojačavaju i vidim ih kao najjačeg kandidata za to drugo mjesto i prvog pratitelja Modrih. Rijeka i Hajduk ipak neće moći pratiti taj ritam.

Riječane, svoj bivši klub, Agić vidi kao momčad s najmanje izgleda u toj utrci.

- Ha, ne znam, Rijeka mi možda djeluje najmanje uvjerljivo. Gledao sam i neke pripremne utakmice, nisu blistali, u ovom trenutku mi se čine kao autsajderi.

Najbolji strijelac, najbolji igrač za Žutu majicu SN-a?

- Strijelac - Livaja. Drmić je odličan, ali Livaja će uzeti taj naslov, zabija iz svih pozicija, ima veliku slobodu u igri. Što se tiče najboljeg igrača lige, ja bih volio da to bude Arijan Ademi. On je igrač po mojem ukusu, igra u oba smjera, doprinosi i napadu i obrani. Livaja je sjajan igrač, može riješiti utakmici jednim potezom, ali iz trenerskog kuta njegov je defenzivni učinak upitan, ne sudjeluje dovoljno u tom segmentu. Da se razumijemo, da sam mu ja trener, isto bih mu dao takvu slobodu, ali gledajući čitavu sliku, on nije kompletan igrač, nedostaje mu igra u oba smjera da bih ga mogao proglasiti najboljim. (Piše: Tomo Ničota)

Osijek nema sve što je potrebno za osvajanje titule

Miljenko Mumlek (49) očekuje da će Modri obraniti naslov prvaka.

- Smatram da je najveći favorit Dinamo jer ima to iskustvo osvajanja prvenstva. U jesenskom dijelu sezone Modri nisu bili na svom maksimumu jer su se puno trošili kroz Europu i velik broj utakmica. Mislim da trenutačno ima najbolji kadar i da će obraniti naslov - rekao je bivši as Varteksa, koji je jedno vrijeme bio i u Maksimiru.

Nije se mogao odlučiti tko je najslabija karika u vodećem kvartetu.

- Prvenstvo će biti dugo. Mislim da su Hajduk, Rijeka i Osijek podjednaki, a svatko od njih ima svoje specifičnosti. Rijeka ima velike oscilacije, od dobre do jako loše igre unutar jedne utakmice. Osijek ne igra tako lijepo za oko, ne stvara puno šansi, ali ima neku čvrstinu, konstantu i visoku razinu igre. Mislim da to ipak neće biti dosta za osvajanje prvenstva. Hajduk dugo nije bio u toj borbi, sad se stvorila euforija, ali momčad im puno ovisi o jednom igraču. Ne znam hoće li Livaja moći to izdržati. Euforija brzo može splasnuti dok on neće igrati...

Žuta majica?

- Livaja prednjači, on vuče Hajduk, najzaslužniji je za dobre igre i rezultate. Mislim da će on na kraju bez premca osvojiti Žutu majicu, ako će igrati sve utakmice.

Tko će biti najbolji strijelac HNL-a?

- Malo veće šanse dao bih Drmiću u odnosu na Livaju jer je izrazita špica i stil igre mu je takav da je više orijentiran na realizaciju, Livaja više ulazi u igru i samim tim se više i troši. Jakoliš će njih dvojicu teško pratiti - zaključio je Mumlek. (Piše: Goran Čičin-Mašansker)

Dinamo, Hajduk, Rijeka i Osijek, tako vidim kraj sezone

Iako su mu na leđima 42 godine, Kruno Lovrek i dalje je aktivni nogometaš u klubu Tehničar iz Cvetkovca, članu Četvrte hrvatske lige.

- Vodim klince, prema potrebi uskočim pomoći dečkima u seniorskoj momčadi, ali sve manje - priča Lovrek.

Sa svoja 63 pogotka s nekadašnjim suigračem Matom Baturinom dijeli 23. mjesto najboljih strijelaca Prve HNL svih vremena. Zabio ih je u 190 utakmica, krajem 20. i početkom 21. stoljeća, u dresovima Zagreba (177 nastupa, 61 gol) i Hajduka (13 nastupa, 2 gola). Vjeruje da svi članovi velike četvorke još imaju pravo na nadu.

- Izjednačena utrka četiri momčadi, bit će neizvjesno do samog kraja, a konačni poredak kreirat će i ozljede, forma... Uglavnom, bit će jako zanimljivo. Osijek se pojačao, Rijeka uvijek prodaje najbolje igrače i uvijek nađe neka rješenja, imaju vrhunskog trenera Gorana Tomića, mog bivšeg suigrača iz dana u Belgiji koji radi fantastičan posao. Dinamo se još stigne pojačati, a u Hajduku se stvorila euforija, no problem je što previše ovise o jednom igraču. Marku Livaji, naravno. Dinamo, Hajduk, Rijeka, Osijek, tako ja vidim redoslijed na vrhu ljestvice na kraju prvenstva - prognozira Lovrek.

Livaju je već spomenuo kao vođu Hajduka...

- Livaja je svakako bio ispred svih jesenas. Digao je puno prašine, igra stvarno odlično. Bruno Petković ga može ugroziti u lovu na titulu najboljeg igrača prvenstva. On je ta klasa i može mu parirati bude li zdrav i na sto posto. Josip Drmić je, pak, Top igrač i veliki posao Rijeke. Spominjao se interes Dinama, ali je ostao lojalan i svaka mu čast na tome. Vjerujem da će do kraja prvenstva zadržati poziciju prvog topnika HNL-a - poručio je Lovrek. (Piše: Damir Dobrinić)

Mercato još traje, zato se ne usudim prognozirati prvaka

S Hajdukom je osvajao prvenstva, s Rijekom bio prvi strijelac HNL-a. Tomislav Erceg je prošao sve u hrvatskom klupskom okviru, ima iskustvo na temelju kojeg je iznio svoje mišljenje o nastavku prvenstva.

- Bit će neizvjesno proljeće, ne usudim se prognozirati prvaka iz jednostavnog razloga što je daleko kraj prijelaznog roka. Želio bih da Hajduk napokon vrati titulu na Poljud. Imaju Bijeli podlogu za napad na naslov, međutim, za njih vrijedi isto što i za ostale konkurente među kojima se zbog iskustva osvajanja trofeja uvijek ističe Dinamo. Ali, tko bude bolje trgovao do sredine veljače, taj će napraviti ključnu prevagu jer drugi dio prvenstva je sasvim drukčiji od prvog. Na jesen se igra neopterećeno, pritisak je bitno manji, ali kada se uđe u zadnjih 16-17 utakmica, smanjuje se prostor za ispravljanje pogrešaka. Vjerujem da će u svibanj sigurno tri momčadi ući s gotovo istim šansama, a borba za naslov prvaka će se voditi do zadnjeg kola. Već bi tijekom veljače mogli imati jasniju sliku s obzirom na to da Rijeka u prvih mjesec dana proljeća ima tri gostovanja kod direktnih konkurenata. U tim dvobojima će pokazati koliko se mogu nositi s visokim ambicijama.

Tko će ponijeti dvije pojedinačne titule, Žutu majicu SN-a za najboljeg igrača prvenstva, te naslov golgetera lige?

- Nema spora da je Livaja igrač koji je dominirao u prvom dijelu sezone i bez ikakve dvojbe je najveći konkurent za oba naslova. Drmić mu bježi jedan pogodak, ali čak bih rekao da najboljem igraču Hajduka nije toliko ni bitno osvojiti naslov najboljeg strijelca. Za Hajduk bi čak bolje bilo da pobjeđuje i momčad pritom rasporedi pogotke na više igrača. S druge strane, osvoji li Livaja Žutu majicu SN-a kao najbolji igrač sezone, to bi značilo da je i Hajduk napravio rezultat koji se pamti. (Piše: Jurica Radić)

Hajdukova titula idealna za moj završetak karijere

Senijad Ibričić nekoć je bio “desetka” Hajduka, ključni igrač Bijelih prije više od 10 godina. I danas u dresu Domžala prati HNL, a tijekom priprema susreo se u testnim utakmicama kontra Dinama i Rijeke. Zbog toga Ibričić dobro zna čime raspolažu najveći konkurentni u borbi za naslov.

- Vjerojatno je moje opredjeljenje ipak više navijačko, ali držim da Hajduk i na terenu ima kvalitetu za osvajanje titule prvaka. Za Bijele će ključno biti da ne ispuštaju bodove protiv slabijih suparnika jer kraj jeseni je pokazao da Hajduk više nema problema protiv najjačih suparnika. Bit će velika borba za titulu, ali ja vjerujem u Hajduk - kazao je Ibričić.

Tko je najslabija karika u kvartetu?

- Po mom sudu - Rijeka. Igrali smo protiv Riječana u pripremama, dobili 3:2, ali uz to smatram da se nisu pojačali ove zime i s obzirom na raspored koji imaju teško će se u startu nositi s velikim ciljevima. S Dinamom smo također igrali u pripremama, izgubili 0:3, ali do 60. minute, dok smo imali prvu ekipu na travnjaku, držali smo “nulu”. Međutim, jasno je da je Dinamo uvijek snažan, da ima kadar s kojim će sigurno do kraja biti u najužoj konkurenciji. Osijek ne odbacujem, dapače, vidi se da je Bjelica ozbiljan u namjeri pojačavanja momčadi, ali najviše vjerujem Hajduku. Ovog ljeta se opraštam od nogometa, bilo bi odlično da se moj oproštaj podudara s Hajdukovim osvajanjem naslova. Da svi zajedno slavimo na Rivi.

Tko će biti prvi strijelca prvenstva, kome ide Žuta majica SN-a?

- Za oba pojedinačna naslova vidim Livaju kao najvećeg pretendenta. U konkurenciji za Žutu majicu uz Livaju bit će Oršić i Ivanušec iz Dinama, te Murić iz Rijeke. Ali, Livaja je u prednosti. (Piše: Jurica Radić)

Prvenstvo će se osvajati na malim utakmicama

Aljoša Vojnović, nekad ljubimac Osijekovih navijača, koji je svojih 277 nastupa u HNL-u skupio i igrajući za Split, Croatiju Sesvete, Slaven Belupo i Istru, priznao je da mu nikad nije teže bilo prognozirati ishod ove prvenstvene utrke.

- Uf, tko može prognozirati kako će završiti!? Ajde, recimo, očekujem do kraja neizvjesnu borbu, između tri kluba - Dinama, Osijeka i Hajduka. A prvak će biti onaj tko će manje griješiti u utakmicama s klubovima ispod četvrtog mjesta, u tzv. malim utakmicama. Neće derbiji odlučiti prvaka, nego tko će manje bodova gubiti u ostalim dvobojima - tvrdi Vojnović, koji i obrazlaže zašto Rijeku ne vidi u tom krugu favorita.

- Svaka čast Rijeci i njezinoj nogometnoj priči, Goran Tomić tamo radi sjajne stvari, a k tome će Rijeka biti opasna i zato što nema nikakav imperativ, pritisak. Međutim, Dinamo, Osijek i Hajduk su stepenicu iznad, imaju bolje momčadi. U Gradski vrt je stigao Caktaš, a koliko čujem to još nije kraj, a Hajduk je napokon sastavio konkurentnu momčad, koja ima smisla.

Ne krije Vojnović da su njegove simpatije na Osijekovoj strani.

- Nadam se da će ove godine doći neki trofej u Osijek. Ili Kup ili prvenstvo!

Kad govori o pojedincima, prvo o najboljem strijelcu, Vojnović tipuje na Rijekina golgetera.

- Drmiću dajem prednost pred Livajom kad je u pitanju naslov najboljeg strijelca jer Drmić jest igrač koji više teži golovima, dok Livaja ne živi samo od golova, već i od asistencija, drugačijeg doprinosa momčadi. A što se tiče Žute maijce tu bih Livaju stavio na prvo mjesto. Reprezentativni kalibar, igra u odličnoj formi, čak se i ne mogu sjetiti jedne utakmice u kojoj je bio loš. I kad ne zabije, kad nema učinak, on je uvijek jedan od najboljih i ako tako nastavi na proljeće bit će najbolji igrač lige. (Piše: Tomo Ničota)

Svima bi odgovaralo da Dinamo prođe Sevillu u Euroligi

Anas Sharbini igrao je za Rijeku i Hajduk, ali kao prvaka vidi - Dinamo!

- Dinamo je prvi favorit, iako je zanimljivo što se puno ekipa nalazi u borbi za naslov prvaka. Osijek je taj koji bi više od ostalih mogao zaprijetiti - rekao nam je nekadašnji veznjak.

Zašto?

- Dinamo je iznad ostalih. Zbog kvalitete igrača i iskustva jer zna kako se osvajaju titule. Za ostale bi bilo odlično da Zagrepčani prođu Sevillu i ostanu u Europi, u tom slučaju rasle bi im šanse. No, ako Dinamo ispadne, a teško je očekivati da će otići dalje, koncentrirat će se samo na domaće prvenstvo i u tom slučaju glatko će uzeti titulu.

Kako gledate na druge, spomenuli ste Osijek kao prvog pratitelja.

- Osijek, Rijeka i Hajduk su blizu, svi će nastojati držati korak, ali Osijeku dajem veće izglede nego ostalima da bude u borbi s Dinamom. Djeluju mu najčvršće, najkompaktnije, imaju veliku želju jer još nikad nisu bili prvaci, a jasno je da Nenad Bjelica radi dobar posao. Dakle, moja je pretpostavka da će Dinamo obraniti krunu, a ako se dogodi da zapne Osijek je taj koji bi mu je mogao oteti.

Nosili ste dres Rijeke i Hajduka, tko će od njih biti uspješniji?

- Rekao bih - Rijeka! Po kvaliteti su Osijek, Rijeka i Hajduk podjednaki, ne možeš decidirano reći tko je bolji. Dosta veliku ulogu ima i sreća i ona bi mogla presuditi u poretku. Međutim, Hajduku dajem najmanje šanse. Ne znam zašto, ali tako mi to djeluje.

Josip Drmić i Marko Livaja su glavni kandidati za najboljeg strijelca.

- Vjerojatno će biti netko od njih dvojice. Rijeka igra napadački, Drmić je iskusan, lakoćom zabija. Ako održe tempo s ekipama s vrha moj favorit je Drmić. Žuta majica? Vidi se da Livaja odskače. Pitanje je jedino hoće li mu ići kao u prvom dijelu jer sam nosi Hajduk. Iz Dinama mogu biti i Petković, i Ivanušec, i Oršić, njihov je kadar najbolji. (Piše: Dražen Antolić)

Ako Hajduk ne može biti prvi, neka bude Bjelica

Bojan Vručina (37) tresao je HNL mreže u dresu Slavena Belupa, a i danas je aktivan u jednom austrijskom niželigašu.

- Pošto sam hajdukovac, htio bih da Hajduk osvoji naslov, to je moja želja, ali mislim da će se to teško dogoditi. Malo sam skeptičan, imaju i veći bodovni zaostatak. Volio bih da se malo promijeni situacija na vrhu, ako već Hajduk ne može biti prvi, da to bude Osijek radi Bjelice - rekao je Vručina u uvodu.

Zbog čega bi Dinamo mogao prepustiti tron?

- Bjelica sve nekako prebacuje na Dinamo, dok u Hajduku jako vjeruju da mogu do titule. Ne bih želio prema nikome biti negativan, ali mislim da Kopić još nije na toj razini da može voditi Dinamo u kojem ima i dosta teških karaktera...

Dakle, Rijeka bi bila najslabija karika?

- Mislim da Riječani imaju najmanje kvalitetan igrački kadar od sva četiri kluba, a nisu se ni pojačavali u zimskom prijelaznom roku. Ne očekujem da mogu ostati u borbi za naslov prvaka Hrvatske.

Kad je u pitanju utrka za Žutu majicu Sportskih novosti, odnosno, za najboljeg igrača HNL-a, Vručina nema dvojbi.

- Marko Livaja je ta prevaga, on je najbolji igrač, MVP cijelog prvenstva. Niti jedna druga ekipa nema takvog pojedinca koju u tolikoj mjeri diže cijelu momčad kao što to Livaja radi u Hajduku.

A kako vidi borbu za Zlatnu kopačku?

– Josip Drmić je iskusan i jako kvalitetan napadač. Livaja je zabio samo gol manje, ali on dosta sudjeluje i u izgradnji napada. Rijeka igra napadački, puno daje i puno prima, i mislim da će Drmić, posluži li ga zdravlje, na kraju biti najefikasniji. (Piše: Goran Čičin-Mašansker)

Dinamo dobiva i kada ne blista, dajem mu prednost

Nenad Gračan bio je trener sva četiri kluba koji su vodeći na tablici Prve HNL. Kome daje najveće šanse za naslov prvaka?

- Ne treba oko toga puno mudrovati, Dinamo ima najveće izglede. Bez obzira na loše dionice u prvom dijelu sezone i dalje je na vrhu tablice. Kad se pogleda roster igrača kojeg ima, jasno jest da je ispred svih.

Prate ga Osijek, Rijeka i Hajduk, je li netko najslabija karika ili će to biti otvorena borba do kraja?

- Ne bih rekao da postoji najslabija karika. Liga je na vrhu izjednačena, ali klubovi koji se bore za titulu gube bodove i od lošijih momčadi, kad su ih već vidjeli upisane. Događala su se iznenađenja i bit će ih još. Nikoga ne treba otpisati.

Bit će napeto ili će se najbolji odvojiti?

- Prilično će biti neizvjesno i napeto jer bez obzira na to što kažem da je Dinamo favorit, ne bih rekao da će rano napraviti razliku i tako riješiti pitanje prvaka. Ne, postoji i psihološki pritisak na igrače, nitko nije dosad izborio prednost, pa ne vjerujem ni da će tijekom proljeća. Ipak, Dinamu dajem poziciju broj 1, on pobjeđuje i kad ne igra blistavo, a može samo bolje.

Tko ima najveće šanse da bude prvi golgeter prvenstva? Josip Drmić je dao 14 golova, Marko Livaja 13, treći je Marin Jakoliš sa 10, četvrti i peti Marko Dabro i Kristijan Lovrić s osam…

- Drmić ili Livaja. Drmić je pokazao da je klasan strijelac, od njega se može očekivati da tako nastavi. Livaja je drugačiji profil, nije samo strijelac, on voli doći u sredinu, odigrati, dati zadnji pas… Neće biti iznenađenje tko god od njih dvojice osvoji.

Tko će biti najbolji igrač?

- Objektivno bi trebao biti netko iz ekipe koja osvoji naslov prvaka, ali puno je kandidata, Livaja ima prednost iz prvog dijela sezone, no rano je za procjene. (Piše: Dražen Antolić)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 07:39