Dvojica izbornika: Matjaž Kek i Zlatko Dalić
 ALEXANDER HASSENSTEIN - UEFA via Getty Images
PREDSJEDNIK ZA SN

Prvi čovjek slovenskog nogometa otkrio što bi mogao biti najveći problem ako Kek preuzme Dinamo...

‘Obavijestio me je da su ga iz Dinama kontaktirali, da ga žele za trenera‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. srpanj 2020. 12:34

Radenko Mijatović, predsjednik Nogometnog saveza Slovenije u četvrtak se našao s Matjažom Kekom, razgovarali su o njegovom potencijalnom prijelazu u Dinamo. Mijatović ujutro, kad je došao na posao, nije mnogo znao:

- Javio mi se glasnogovornik našeg Saveza i kazao da je pročitao informaciju o tome u hrvatskim medijima. To je jedino što je došlo do mene. Ništa više na tu temu ne znam - rekao nam je Mijatović oko pola deset, očekujući da mu se Kek javi ako planira preuzeti drugi posao.

Dakako, tijekom dana priča se raspletala. Kek se oglasio i "popili su kavu“.
- Razgovarali smo. Obavijestio me je da su ga iz Dinama kontaktirali, da ga žele za trenera i da je to sada za njega nešto potpuno novo te mora razmisliti. Isto tako rekao je i da želi ostati na izborničkom mjestu - kazao nam je Mijatović tijekom poslijepodneva.

Je li moguće, biste li prihvatili, da bude istodobno i izbornik i trener Dinama, pitali smo ga:
- Ne. To apsolutno nije moguće, za bilo koga. Neovisne o kome se radi. Ali nadam se da će Kek ostati izbornik Slovenije jer s njim smo postavili dugoročnije ciljeve. On je za nas pravi čovjek na pravom mjestu - jasan je Mijatović, koji je na funkciji predsjednika NZS-a naslijedio Aleksandera Čeferina kad je postao šef UEFA-e.
Još je na tu temu dodao:

- U nogometu je jako teško raditi dva takva posla i imati glavu na dva mjesta. Klub je u pogonu, igra, a onda dolaze prekidi od desetak dana u kojima nastupaju reprezentacije. Mi u rujnu, listopadu i studenome imamo osam utakmica. Ne možete biti trener istovremeno i u klubu i u reprezentaciji, kako se fokusirati sto posto na jedno i drugo? I reprezentacija i klub te trebaju maksimalnog.

Bude li normalan program Slovenija ima ambicije...
- Kad igraju nacionalne momčadi, ujedno je i najjača sezona klupskog nogometa i najvažnije europske utakmice. Kek ima ugovor do kraja kvalifikacija za Euro 2024. i naša je velika želja da ostane izbornik. Meni je razumljivo što se pojavljuje kao mogući trener Zagrepčana jer Dinamo je na našim prostorima najrenomiraniji klub i logično je da želi Keka koji je odličan stručnjak. Kazao mi je da mora vidjeti što će. Znam da vam je ta tema zanimljiva, za nas je ispala i neugodna, mislili smo da smo riješili pitanje izbornika na duži rok. Kek stvarno klasa. Mora staviti sve argumente za i protiv nas stol i odvagnuti - konstatirao je Mijatović.

Dinamo Keku daje još nešto vremena jer preuzeo bi ekipu tek nakon što završi tekuća sezona, ni Slovenci neće forsirati. Očito je da ga Modri jako mame i da će ga NZS teško zadržati. Ipak, trener ima zadnju riječ...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 20:44