CROPIX Cropix
SJAJNI NAPADAČ RIJEKE

‘Rano je za priče o naslovu, a posebna zahvala ide u Zagreb. Budućnost? Postoji opcija da potpišem...‘

Golgetersku je seriju nastavio i protiv Dinama i prvi je strijelac HNL-a...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 19. listopad 2021. 07:00

Prvi strijelac HNL-a Josip Drmić nakon 3:3 s Dinamom nije djelovao sretan. Pitali smo ga je li bio jako razočaran što nisu dobili utakmicu u kojoj su dominirali u prvom dijelu.

- Nisam bio zadovoljan, nisam mogao vjerovati da nismo pobijedili nakon vodstva 3:0. Bio sam tužan i razočaran, to je bila prva reakcija. Kad sam došao u svlačionicu nisam se dobro osjećao jer izgubili smo dva boda. Ne bih rekao da smo ih poklonili, ali imali smo veliku šansu za trijumf. Zato što smo tako dobro igrali… - pričao nam je Drmić u ponedjeljak nakon treninga Bijelih.

Lekcija za budućnost

I dodao:

- Nakon što sam prespavao slegli su se dojmovi i mogu reći da smo odigrali svoju najbolju utakmicu ove sezone. I ukupno najbolju otkako sam u Rijeci. Jako sam ponosan na sve, na dečke i naš nastup. Dogodile su nam se pojedinačne pogreške kojih ne smije biti, ali sastavni su dio nogometa. Usto su se zbile i određene odluke, na neke stvari ne možeš utjecati, ali bila je to prava izvedba cijele ekipe.

image
CROPIX Cropix

U drugom poluvremenu se Dinamo vratio iz dva kaznena udarca.

- To je splet okolnosti, VAR i sudac su donijeli takve odluke. Ne možemo sad kriviti cijelu ekipu zbog određenih kikseva. I u drugoj dionici smo počeli dobro i imali šansu. Tek nakon tih procjena VAR-a cijela se utakmica promijenila. Nije više bio takav tempo igre, nanizalo se puno prekida, nogomet nije bio jednake kvalitete. U prvom poluvremenu smo igrali vrhunski, kreirali šanse, otraga dobro stajali, naša je izvedba bila odlična. Kasnije je puno toga izgledalo drukčije. Netko neutralan izvana reći će da su to bile dvije različite polovine. Prva wow, druga niti slična… Ali, i kad se ne gleda samo Rijeka nego cijela utakmica vidi se razlika u kvaliteti nogometa u prvom i drugom dijelu. Kao momčad odradili smo svoje, međutim, moramo se mentalno jačati da ostanemo čvrsti kad nam se dogode neke stvari koje nisu do nas. Da se znamo postaviti i prezentirati. To je lekcija za budućnost.

Zagrizao do kraja

Što vam je rekla ova utakmica, može li se Rijeka boriti ravnopravno s Dinamom i, bude li još tko u igri, za titulu?

- Ne razmišljam o tome. Ljudi često govore o toj temi i kažu da možemo, ali tek je početak. To moramo imati na umu. Dalek je put do kraja sezone zato ne bih pričao o tituli, velik je to cilj da bi se sada govorilo o njemu. Već u srijedu je sljedeća utakmica, sve se brzo može okrenuti. Svaki nastup je novi test i dužni smo ga odraditi kako treba. Igre, rezultati i zdravlje se moraju poklopiti… Ali, da se želimo boriti i konkurirati za vrh, to je definitivno. Zato i igramo nogomet.

Kakve rakete ispaljujete u mrežu, pitamo se od koga nabavljate oružje - od NATO-a, Rusa ili Kineza? Ili je iz neutralne Švicarske?

- To je švicarsko-hrvatska koprodukcija - smije se Drmić.

- Dobro sam se spremio, bio sam željan da zagrizemo do kraja i pokažemo Dinamu da smo bolji. Tako su došli i golovi.

Jeste li sada potpuno zdravi?

- Kod mene je po pitanju zdravlja - radno! Svatko zna da imam povijest s koljenom, stalno sam up and down. Ponekad je bolje, ponekad lošije. Ovog časa je sve O.K. U takvom sam razdoblju života da moram pratiti koljeno. Ne mogu reći ni da je dobro, niti da ne valja.

Iako vas koljeno ometa, u Rijeci će morati biti jako oprezni da vas Dinamo ne otme. Gavranovića su tako s Kvarnera preselili u Maksimir.

- Ugovor s Rijekom imam do ljeta, na posudbi sam, ali postoji opcija da potpišem s Rijekom nakon toga. Što se ove vaše šale tiče, samo se nasmijem.

U srijedu ste domaćini Lokomotivi. Koliko je teško nakon derbija igrati manju utakmicu?

- Svaka je bitna i moramo se za nju jednako pripremiti. Imamo obvezu nastaviti igrati na jednak način i prezentirati se kako želimo. Moramo se fokusirati na naš našu izvedbu, u tom slučaju bit će sve kako treba. Ne smijemo se opustiti. Ako se i malo zadovoljiš to je krivi put. Uvijek trebaš tražiti više, željeti više, imamo dosta potencijala, ali i prostora za napredak. To je ponovno pokazala i ova zadnja utakmica. S Lokomotivom igramo dvaput zaredom. Doma, pa za vikend vani. To je novi izazov, imamo u tjednu dva susreta i to protiv istog suparnika. Ne znam koliko se puta to događa…

Bi li vam posebno mnogo značilo da budete prvi strijelac prvenstva?

- Svakome to nešto znači. No, takav domet je samo produkt i torta rada i truda. Hoće li biti ili neće, nemam pojma. Samo želim da mogu igrati svaku utakmicu, da sam zdrav. Bitnije mi je da kao ekipa budemo uspješni nego moje individualne stvari. Ne poklanjam puno pozornosti tome. Više se fokusiram kako da nađemo pravi ključ protiv suparnika.

Jeste li golove protiv Dinama nekome posvetili?

- Nisam, ali ako bih nekome to bi bio moj osobni trener Branimir Vajda iz Zagreba. Potom bih ih posvetio i ostalim ljudima koji rade za mene, brinu se za moja koljena i generalno zdravlje. Stožeru, trenerima i svima koji su u pozadini, čiji se trud i znoj ne vide. Stalno su uz mene, podržavaju me te je ovo što činim na terenu rezultat njihova rada.

Ne zamaram glavu što me ne zovu izbornici, tu sam i spreman sam

Ima li naznaka da biste se mogli vratiti u švicarsku reprezentaciju?
- To me stalno pitaju novinari…
Dosadni smo s time?
- Što reći, nisu me već duže pozvali, navikao sam se. Ne zamaram glavu, akceptirao sam, iskusan sam, prošao sam svašta. Ne opterećujem se… Ako me izbornik pozove, tu sam i spreman sam. Ukoliko mu nije dovoljno to kako igram neka se odluči za drugog. Meni je sve OK. Švicarska zna da Josip Drmić za Švicarsku daje sve od sebe i da je tu kad god treba. Na utakmicama pokazujem koliko sam spreman.
Izbornik Švicarske je Murat Yakin, dugogodišnji igrač nacionalne vrste te trener bojnih klubova, najviše švicarskih.

Radim pjesme koje ću kreirati i producirati

U zadnje vrijeme novinari su više intervjua napravili s Drmićem o glazbi nego nogometu. Pod imenom MAGI nedavno je objavio novi singl Feel Bad. Sve je uspješniji i na tom polju. Napravio je jedan i kad je igrao za Norwich.
- Objavio sam pjesmu kao producent. To je nešto novo… Sad radim nekoliko pjesama koje ću kreirati i producirati. Kome se sviđa super, kome ne, ne mora ni poslušati. Volim to raditi, zvuči mi dobro… To činim iz hobija, nemam nikakva očekivanja. Kad dođemo kući netko igra igrice, netko ide u šetnju, u kino… Ja sam onaj koji upali laptop i radi glazbu. To me ispunjava i opušta. (da)

31 utakmicu dosad je za Rijeku odigrao Josip Drmić
17 golova u riječkom je dresu postigao Josip Drmić

VODEĆI STRIJELCI HNL-a

9 Drmić (Rijeka)
7 Livaja (Hajduk)
5 Dabro (Lokomotiva), Bande (Istra 1961)
4 M. Jakoliš, Marin (Šibenik), Lovrić (Gorica)
3 Majer, Oršić, B. Petković (Dinamo), Mlakar (Hajduk), Delić (Šibenik), Beljo (Istra 1961) Abass, Pavičić (Rijeka), Krstanović (Slaven Belupo), Fruk (Gorica), Kačavenda (Lokomotiva)...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 06:34