Utakmica Istre 1961 i Rijeke
 GORAN SEBELIC/CROPIX
Okršaj u baroknom gradu

Rijeka je osvojila Pulu, sada je na redu Varaždin, trener domaćih: ‘Imam viziju kako se suprostaviti‘

Ohrabrenje Toplakovoj momčadi je donijela igra u drugom poluvremenu protiv vodećeg Dinama
Piše: Sučić/HercegObjavljeno: 12. lipanj 2020. 15:37

Nema predaje niti protiv najkvalitetnijih - geslo je s kojim će danas predvečer (18.55) krenuti momčad Varaždina u nadmetanje s drugoplasiranom Rijekom.

Ohrabrenje je donijela igra u drugom poluvremenu protiv vodećeg Dinama. Bilo je to sadržajnih 45 minuta kakve bi Samir Toplak želio što češće vidjeti u interpretaciji svojih igrača. Dakako, prije svega i danas protiv favorita s Kvarnera. Može li na startu završnog kruga prvenstva doći do prekida dviju serija s kojima gosti dolaze u Zagrebačku ulicu, a to je šest uzastopnih pobjeda kao i sve četiri ovosezonske pobjede u međusobnim ogledima?

- Imam svoju viziju kakvom se strategijom suprotstaviti Rijeci. Intenzivno smo se pripremali u taktičkom dijelu obzirom na sustav Rijeke u kojem oni dobro funkcioniraju. Iskreno se nadam da su dečki uspjeli pohvatati i usvojiti plan kako se braniti, odnosno napadati. Dosta je posla a malo vremena, bit će tako sve do kraja. Ozljeda koje nas prate, bit će ih i ubuduće. Sva sreća da uglavnom nisu ozbiljnije naravi - napomenuo je Toplak još jednom poželjevši da se navijači što prije opet vrate na tribine.
Dobra je vijest došla na treningu u četvrtak. Jedan od najiskusnijih igrača, desni bočni Nikola Tkalčić na putu je potpunog oporavka i ponovo će biti na širem popisu za nastup.

Od Varaždina do Varaždina trener Rijeke Simon Rožman odradio je 23 utakmice, ostvario 15 pobjeda, dva remija i šest poraza i danas u barokni grad vodi svoju momčad po nove bodove u utrci za drugim mjestom.

- Varaždin me pozitivno iznenadio igrom u drugom poluvremenu protiv Dinama, bili su jako dobri u kontinuiranom napadu, dobro su čuvali loptu, držali kompaktnu formaciju. To je sigurno signal za nas, po meni još nismo na razini koju bismo svi željeli. Na dobrom smo putu do konačnog cilja, ali i igrači su svjesni da to nije još ta razina - kaže trener Rijeke Simon Rožman naglašavajući da su ove utakmice priprema za europske ispite do kojih neće trebati dugo čekati.

- Kada dođeš u Europu, moraš biti spreman za razinu koja je viša od one koju mi sada prikazujemo. Do te razine želim doći, na dobrom smo putu, a sada kada je sve krenulo brzo će se prvenstvo završiti i zato želim da smo svaki put sve bolji i bolji.
Rožman će u pripremi utakmice svakako voditi računa i o formi nekih igrača budući da neki koji su nominalno prvotimci još nisu na razini na kojoj su bili prije stanke.

- Upozoravam igrače na to, ali sam isto tako jako zadovoljan što i oni koji možda nisu u pravoj formi dobro rade da se vrate na ono na što su nas navikli, odnos prema radu je vrhunsku. Trebat će tri-četiri utakmice za ući u ritam, da se vrati publika, da se sve vrati u normalu pa da uhvate konstantu - zaključio je Rožman u čijem su kadru Štefulj i Velkovski upitni za današnju utakmicu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 11:21