MATIJA DJANJESIC/CROPIX
IZJAVE TRENERA

Rožmanu kao da su potonule sve lađe, Tramezzani nije skidao osmijeh s lica: ‘Rekao sam im samo jedno...‘

‘Ova pobjeda je ostvarena nakon kalvarije kroz koju smo prolazili u posljednja dva tjedna‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 27. veljača 2021. 20:26

Nogometaši Hajduka u derbiju su 23. kola Prve HNL kao gosti svladali Rijeku sa 1-0, strijelac jedinog gola bio je Umut Bulut u 72. minuti, a trener Rijeke, Simon Rožman, poslije utakmice nudio je izgled čovjeka kojem su bile potopljene sve lađe...

- Čestitam Hajduku na pobjedi. Odigrali smo dobro prvo poluvrijeme, a onda su nas poremetile ozljede. Izlaskom Čerina pali smo u veznom redu i to je Hajduk znao iskoristiti. Nakon njihova vodstva, bacili smo sve karte u napad, imali smo i kazneni udarac, ali čak ni s bijele točke ne možemo postići pogodak! A kad ne zabiješ gol, onda nema ni bodova - govorio je Rožman.

Pred vama su dvije teške utakmice - u Kupu protiv Osijeka, te prvenstveni okršaj s Dinamom?

- Moramo se okrenuti prema tim dvobojima. Protiv Hajduka smo dali maksimum i sad se najprije trebamo odmoriti, energetski smo potrošeni. Na žalost, rezultat nas opet nije nagradio, imali smo desetak udaraca u okvir vrata, ali nikako ne možemo zabiti gol...

Prije desetak dana hvatali ste Goricu i treće mjesto, a sad bježite Hajduku samo tri boda i imate utakmicu više, “visi” vam i četvrta pozicija?

- Još je dosta utakmica do kraja sezone i nadam se da ćemo napokon početi postizati pogotke. Inače će svi postavljeni ciljevi biti neostvarivi – rekao je Rožman.

A Hajdukov trener, Paolo Tramezzani, nije skidao osmijeh s lica:

- Opet nam je za pobjedu bio dovoljan jedan pogodak. Ponosan sam na svoje igrače, pronašli su čudesnu energiju i napravili su veliku stvar, odradili su fantastičan posao. Zbog ove situacije s COVID-om nismo trenirali na terenu 12 dana, dečki su radili kod kuće, bili smo u kontaktu putem “zoom” aplikacije. Ponosan sam na svoj stožer, na sve ljude u klubu, svi su dali sve od sebe u nimalo lakoj situaciji. Ovo je vrlo važna pobjeda, osjetno vrjednija od tri boda.

Pogledajte gol odluke:

Što ste rekli svojim igračima uoči dvoboja?

- Rekao sam im samo jedno: dajte sve od sebe, dajte svoj maksimum, borite se do zadnje sekunde i ne razmišljajte o rezultatu! Gledajte, prvi smo trening na terenu odradili u petak nakon gotovo dva tjedna i ova situacija u kojoj smo se našli daleko je od idealne. I stoga nam je ova pobjeda još važnija, ostvarena je nakon kalvarije kroz koju smo prolazili u posljednja dva tjedna.

Jeste li zadovoljni učinkom trojice novih igrača, Livajom, Fossatijem i Kačaniklićem?

- Naravno, pokazali su da će biti pojačanja za nas. Nije lako početi utakmicu s trojicom novih igrača, pa je Kačaniklić ostao na klupi. A najviše me veseli što su se novi igrači sjajno uklopili u momčad, donijeli su pozitivnu energiju, odigrali su vrlo dobro i vjerujem da će biti još i bolje - govorio je Talijan na splitskoj klupi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 20:21