SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
ODLUKA PADA U DERBIJU?

Sad je jasno - pobjeda Dinamu donosi pehar! Evo gdje možete pogledati veliki obračun na Rujevici

Modri već danas mogu uzeti krunu. Ali, Rijeka neće biti lagan zadatak u ovako natrpanom rasporedu.
Piše: Nikola Lipovac/JL/SNObjavljeno: 09. svibanj 2021. 09:55

Može Dinamovim nogometašima biti žao što nisu pobijedili u Splitu jer sad bi već i matematički bili prvaci, ovako, trebaju im još dva boda iz četiri preostale utakmice, od kojih je prva večerašnja (19.00) na Rujevici, protiv Rijeke, kojoj tri boda trebaju u lovu za trećeplasiranom Goricom.

52. od 56 utakmica

Otegotna okolnost je što će ovo biti 52. natjecateljska utakmica Dinama ove sezone, nakon koje će morati odraditi još tri prvenstvene te finale kupa, dakle od 16. kolovoza do 22. svibnja bit će ih rekordnih 56 u 40 tjedana minus dva dana! Nagomilan je umor, nisu “modri” bili na 100 posto ni na Poljudu u srijedu, teško će biti energetski superiorni i pod Goranom Tomićem oporavljenoj Rijeci, a sedam bodova prednosti nakon Osijekova poraza u Velikoj Gorici donijelo im je i dodatno psihološko rasterećenje...

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix

S gardom lidera

- Ne bih volio taj izraz, rasterećenje, baš zbog tog napora i energije koju priželjkujemo da tamo pokažemo. Ta tri boda bi nas definitivno dovela pred vrata raja. Ne poričem da tamo već jesmo, ali treba to potvrditi, zašto ne čim ranije i zato nam je ta utakmica izuzetno bitna – naglašava trener Dinama Damir Krznar i dodaje:

- Slična je bila situacija i uoči Hajduka, imamo opet meč-loptu, koju ovaj put moramo iskoristiti. Rujevica je optimalno mjesto za to, Rijeka nam donosi podražaj jer utakmica ima epitet derbija i sigurno ćemo lakše iz naših igrača izvući maksimum na takvoj utakmici nego u onima koje slijede.

Zadnja dva ogleda u Maksimiru bila su 0-2, 2-0, a jesenas na Rujevici 2-2.

- Rijeka nam je tradicionalno neugodna, i u Maksimiru, a na Rujevici pogotovo, zadnjih pet-šest godina bila nam je najveći suparnik. Nemamo nekakav skor u zadnje vrijeme tamo s kojim bismo se mogli podičiti i to nam je izazov plus, da tu Rujevicu učinimo mjestom sreće za nas. Sigurno suparnik za respekt i očekujemo zaista pravi derbi, no mi želimo što prije završiti posao za ovu sezonu i dolazimo s gardom lidera, nekog tko zavrjeđuje titulu i probat ćemo se tamo za nju izboriti – poručio je Krznar, dodavši da će “spreman za korištenje” biti i Mario Gavranović.

Utakmicu između Rijeke i Dinama s Rujevice možete pogledati od 19 sati na programu Arenasport 3. Pola sata ranije na rasporedu je uvodna emisija, a odmah nakon utakmice i ona već standardna u kojoj će se moći vidjeti prve reakcije trenera nakon dvoboja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 14:04