AFP
PLANOVI NA RUJEVICI

‘Šteta zbog eurogola, ali ni bod protiv Osijeka nije loš! Naslov prvaka? S tim se nikako ne opterećujemo‘

"Igranje svaka tri dana? Za nogometaša je takav ritam nešto najljepše što mu se može dogoditi"
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 01. prosinac 2020. 18:23

Riječani su jučer imali novo testiranje na COVID-19 i danas ćemo saznati je li netko od igrača Simona Rožmana bolestan pa će zbog toga morati propustiti sljedeću utakmicu u San Sebastianu za dva dana. Bez obzira na rezultat testova, za nastup je upitan 21-godišnji slovenski veznjak Adam Gnezda Čerin. On je u nedjelju u remiju s Osijekom morao izaći iz igre već u 40. minuti.

- Otprije sam vukao tu ozljedu mišića stražnje lože, a u nedjelju sam je opet osjetio i preventivno izašao s travnjaka. Pod upitnikom sam za četvrtak, pod upitnikom sam zasad i za nedjelju protiv Hajduka na Poljudu, vidjet ćemo što će pregledi pokazati. Imamo sjajnu liječničku službu i klubu, napravit će sve kako bih se što prije vratio, tako da sam optimist - kaže Čerin.

Sreća nas ne prati

Kako je on vidio utakmicu s novim liderom?
- Baš smo dobro ušli u dvoboj, prvih 20 minuta smo ih “ubili”, bili na njihovoj polovici kad god smo poželjeli. Taj start bio je jedan od naših najboljih ove sezone. Imali smo šanse, šteta što nismo ranije zabili, a normalno je da je Osijek, koji je stvarno dobra momčad, onda i sam počeo igrati. U nastavku smo dobro reagirali i s igračem manje, poveli, no nažalost je došao taj njihov eurogol i ostali smo bez pobjede koja bi nam jako puno značila. No i bod je, recimo, OK, s obzirom na situaciju kakva je bila.

Prvoplasirani Osijek ima 11 bodova više, ali i čak četiri utakmice više od Rijeke. Nadate li se vi na Rujevici da možete na kraju doći i do naslova prvaka Hrvatske?

- S time se, iskreno, ne opterećujemo. Gledamo svaku utakmicu za sebe, pokušavamo je odraditi što bolje. Naravno, u svakom dvoboju idemo na pobjedu, cilj nam je skupiti što više bodova pa ćemo na kraju vidjeti što će nam to donijeti. Ne pričamo o tome da nam je cilj naslov prvaka, već o tome da u svakoj utakmici pružimo najviše što možemo. Imamo kvalitetu, možemo napraviti probleme svima u vrhu ljestvice.

Kako se Rijekina mlada momčad nosi s iscrpljujućim rasporedom utakmica, igranjem svaka tri ili četiri dana?
- Za nogometaša je takav ritam nešto najljepše što mu se može dogoditi! Jer sve što radiš je zbog toga da bi igrao utakmicu. S te jedne strane je to najbolje što može biti, a s druge je to sve fizički dosta naporno i treba za taj tempo biti dosta spreman. Kod nas je velik problem bio i taj koronavirus, skoro nikad nismo bili kompletni. Sreća nas baš i ne prati.

Rijeka je već ispala iz Europe, a samo tri dana nakon San Sebastiana ide u Split.
- Utakmice poput ove s Real Sociedadom su nešto posebno i pokušat ćemo napraviti sve što možemo. No moramo imati na umu i da nas samo tri dana poslije nje čeka ogled s Hajdukom, koji moramo dočekati spremni. Samo da nas malo pomazi sreća, da se nitko ne ozlijedi i da spremni odemo na Poljud.

Ne idemo u šetnju

Jeste li zadovoljni igrama Rijeke u Europi?
- Ne mogu biti u potpunosti zadovoljan zbog bodovnog konta koji je i dalje na nuli, ali činjenica je da smo upali u stvarno ozbiljnu grupu s jednim od najboljih momčadi u Europskoj ligi. Tako da možemo biti i ponosni zbog nekih naših igara, gdje smo bili blizu bodova, no na kraju se samo ti bodovi i broje, tako da moramo još puno raditi kako bismo bili konkurentniji tim velikim momčadima. Za sve je nas ovo velika škola, stekli smo ogromno iskustvo koje će nam pomoći kasnije u karijerama.

Što možemo očekivati od Rijeke u Baskiji?
- Real Sociedad je u ovom trenutku jedna od najboljih momčadi na svijetu, budući da su prvi u La Ligi, jednoj od najjačih liga svijeta. Nismo ludi kada bismo pomislili da tamo idemo samo u nekakvu šetnju jer bi to rezultatski moglo biti pogubno. Navijačima poručujem da ćemo sigurno dati naših 100 posto u tome trenutku. Cilj nam je da nam europski konto na kraju ne bude prazan, da uzmemo neki bod, neke bodove. To će nam biti u glavi, tako da nam veća motivacija za četvrtak nije potrebna - kaže Čerin.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 10:48