Ramon Mierez stigao je u Osijek
 NK OSIJEK
NOVO POJAČANJE

U Gradskom vrtu predstavili novog napadača: Je li Osijek s njime dobio ‘i ovce i novce‘?

Ramon Mierez znano je ime s hrvatskih nogometnih travnjaka, sada dolazi u ambicioznu sredinu
Piše: Darko RužićObjavljeno: 27. kolovoz 2020. 16:54

Budu li, a to se od njih očekuje, Ante Erceg i Ramon Mierez ubojiti strijelci, u prvoligašu s Drave više se neće pričati kako su početkom prijelaznog roka otišli Mirko Marić i Antonio Mance. Naravno, Marića je teško nadomjestiti, ali dvije sezone je bio najbolji strijelac Bijelo-plavih i oni su, uglavnom, ovisili o njegovim golovima.

Nešto manje o onima u produkciji Mancea, ali iza obojice je ostala praznina koja je, eto, dolaskom Ercega i Miereza popunjena. Koliko uspješno tek će se vidjeti, ali prorade li obojica možda jednog dana uslijedi zaključak kako je Osijek dobio i ovce i novce. Jer za Marića je talijanska Monza izdvojila milijune eura, koji su upućeni k osječkom Gradskom vrtu.

Trener Bijelo-plavih Ivica Kulešević sada može biti miran, u svakom slučaju spokojniji nego što je bio, jer napadači za kojima je vapio sada su u njegovu kadru i rosteru, a stigao je i vratar Antonijo Ježina, koji će ‘poništiti’ odlazak Marka Malenice u Poljsku i zapuhati za vrat prvom čuvaru mreže Ivici Ivušiću. Kada se tome svemu doda i činjenica da su otkupljeni od Olympiacosa Igor Silva i Getafea Merveil Ndockyt vidi se da u Gradskom vrtu nisu sjedili skrštenih ruku, već su prionuli poslu i do sada ga obavili uspješno.

Možda i neće na tome stati, jer trener Kulešević je prigodom obraćanja kroničarima zbivanja u klubu početkom pripremnog razdoblja izjavio kako bi mu dobro došao i jedan vezni, play, ona “čista desetka”, ali i stoper i lijevi branič. A kako ovogodišnji prijelazni rok traje dulje nego ikad ranije za očekivati je da Osijek u skoro vrijeme angažira još neko pojačanje.

Kroz prizmu sadašnjosti gledano, obavljen je već veliki i kvalitetan posao. Ne za danas, ali za sutra, za budućnost svakako. I još nešto, to treba u svakoj prigodi isticati i ponavljati, jer je iznimno važno. Prvoligaš s Drave usporedno sa slaganjem i kreiranjem jake momčadi za duže razdoblje radi i ono što u ovom trenutku ne uspijeva nitko. Gradi stadion i veliki nogometni kamp!

Događaju se velike, prave stvari u kojima su prioriteti jasno posloženi. Svake godine, natjecateljske naravno, Bijelo-plavi imaju obvezu izboriti plasman koji ih drži na europskoj karti, a infrastruktura, kvalitetna, funkcionalna, a moramo istaknuti i raskošna za naše prigode, čvrsto stoji na vrhu piramide proboja NK Osijek, samim tim i grada na Dravi, a i regije Slavonije i Baranje, u sam vrh Hrvatske, i njenog nogometa.

Djelić je tog mozaika, velik i važan, ono što Bijelo-plavi u njega ugrađuju svojim igrama na travnjaku, a u kojem im pomoći trebaju i do sada u klub pristigla pojačanja. Danas je taj i takav postao Ramon Mierez, zasigurno i sam svjestan u koliko je ambicioznu sredinu došao nastaviti i produžiti svoju igračku karijeru. Potvrdio je to i u svojim nastupnim izjavama...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 19:43