ROBERT MATIC
Tramezzani uoči derbija

Utakmica karijere novog trenera Hajduka: ‘Čim sam sjeo u taksi ovdje u Splitu sam znao što me čeka‘

Hajduk u srijedu (17.05) igra zaostalu utakmicu Prve HNL protiv Dinama na Maksimiru
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 26. siječanj 2021. 11:33

Kome će 13. kolo biti sretno ? Zaostala je utakmica, ali derbi je uvijek derbi. Svjestan je toga i Paolo Tramezzani koji već nakon devet dana u Hajduku sjeda u autobus za Maksimir.

- Znam što znači ova utakmica, znam da nije obična, normalna. Osjeća se drukčija atmosfera u svlačionici, veći je fokus što je dobro za mene. Moram priznati da je lijepo biti trener u ovakvoj utakmici. Da, znam što je ključno, moramo imati dobar pristup u Zagrebu – počeo je Tramezzani svoju priču uoči derbija.

Posljednjih sezona Hajduk ima bolji omjer s Dinamom na gostovanju nego na Poljudu što sugerira da je lakše igrati u gostima sa defanzivnijim gardom.
- Mi ćemo igrati isto kao da smo kod kuće, na svom travnjaku. Cilj je imati loptu, imati posjed, jer kada imamo loptu, možemo igrati naš nogomet. Nema straha, igrači znaju bolje od mene što znači ova utakmica.

Hoće li biti promjena u sastavu ?
- Da, bit će osvježenja u sastavu.

I Tramezzanija je dočekalo pitanje "jeste li zadovoljni sa bodom" ?
- Igračima sam rekao, u utorak ćemo sjesti u autobus i imat ćemo cilj, nadam se da ćemo se sa ispunjenim ciljem vratiti u srijedu navečer. Pričati o rezultatu pred utakmicu nije lako. Moćemo razgovarati o momčadskom duhu, možemo pričati o taktici, igračima, ali sutra će definitivno motiv biti drukčiji.

image
ROBERT MATIC

Dinamo postiže, ali i prima golove. Je li tu šansa Hajduka, u Dinamovom otvorenom pristupu ?
- Gledao sam zadnje dvije utakmice u prvenstvu, gledao sam i Dinamove europske dvoboje. Puno sam vidio, ali u 90 minuta se može svašta dogoditi. Bez obzira što se dogodilo mi moramo ostati u utakmici do kraja i pokušati smanjiti razliku na ljestvici. Još je uvijek je velika.

Možete li usporediti poslijepodnevni derbi s nekom od utakmica u dosadašnjoj trenerskoj karijeri ?
- Po važnosti nema veće. Igrao sam sa Apoelom i kvalifikacije Lige prvaka, ali nisu ti dvoboji imali ovakav naboj i važnost. Koliko je bitna utakmica s Dinamom shvatio sam prvi dan mog boravka u Splitu. Uzeo sam taksi, i kada me taksista prepoznao odmah mi je rekao "najvažnije je pobijediti Dinamo". Već tada mi je bilo jasno što me čeka. Zbog toga je utakmica sa Dinamom važna za klub, za igrače, ali i za mene. To je veliki test, da osjetim koliko i ja mogu pružiti.

Jeste li igračima ponudili posebnu inspiraciju za derbi, ima li specijalne psihološke pripreme ?
- Zadnju smo analizirali, bilo je dobro, jer smo dobili utakmicu. U posljednja tri treninga pokazali su igrači da su spremni, da uživaju u nogometu, stoga im ne treba posebno nadahnuće.

Tko je najopasniji igrač Dinama ?
- Svi su opasni, jako su dobra momčad. Imaju mogućnost ponekad igrati individualni nogomet, ali zato mi moramo reagirati kao momčad. Respektiramo Dinamo, no gledamo primarno svoju momčad.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. travanj 2024 22:32