DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
REMI PO VJETRU

Dvije grede i jedan poništeni gol: Gorica i peti put zaredom bez pobjede u HNL-u, Varaždinu veliki bod

U jubilarnoj stotoj prvoligaškoj utakmici pod imenom HNK Gorica domaćini nisu uspjeli slaviti
Piše: SN, Toni RoićObjavljeno: 10. travanj 2021. 19:04

GORICA - VARAŽDIN 0:0

VELIKA GORICA, Gradski stadion. Bez gledatelja. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). Pomoćnici: Knez i Novosel. Četvrti sudac: Cestarić. VAR: Vidulin. AVAR: Kezele. Delegat: Kajinić.

GORICA: Banić - Muhammed, Moro (od 61. Keita), Steenvoorden, Krizmanić - Babec, Kalik (od 82. Pršir) - Dvorneković (od 61. Špikić), Mitrović (od 61. Dieye), K. Lovrić - Mudrinski (od 79. Delfi). Trener: Siniša Oreščanin.

VARAŽDIN: Horkaš - Tkalčić, Ćelić, Pellumbi, Memija - Guera Djou, Đurasek - Peco (od 46. Herrera), Posavec (od 74. Postonjski), Boban (od 74. Kolarić) - Obregon (od 80. Benko). Trener Zoran Kastel.

ŽUTI KARTONI: Moro (20 - neoprezna igra), Babec (41 - preoštar start), Kalik (73 - preoštar start), Krizmanić (80 - povlačenje suparnika), Guera Djou (87 - preoštar start). CRVENI KARTONI: -. IGRAČ UTAKMICE: Maks Juraj Ćelić.

----------------------------------------------

U jubilarnoj stotoj prvoligaškoj utakmici pod imenom HNK Gorica, domaćini nisu uspjeli svladati čvrsti Varaždin. Završilo je 0:0, a najbliži pogocima bili su Nasiru Moro i Jorge Obregon, koji su u prvom poluvremenu pogađali gredu.

Nakon četiri kola bez pobjede i samo dva osvojena boda, pred trećeplasiranom Goricom je bio imperativ pobjede protiv Varaždina, ali gosti u borbi za ostanak također nisu imali izbora i morali su ciljati barem na osvajanje boda. Utakmica je i započela u ritmu obostranih napadačkih pokušaja, a u 8. minuti iz prekida je mogla povesti Gorica. Korner je s lijeve strane izveo Kristijan Lovrić, a u skoku na petercu najviši je bio Nasiru Moro. Lopta je poslije udarca glavom pogodila gredu i odbila se na gol liniju, ali nju nije prešla i Varaždinci su je odbili u polje.

Po prilično jakom vjetru nije bilo lako uspostaviti tečnu igru, ali individualni potezi mogli su biti ključni. Tako je bilo i u 26. minuti kada se na visini šesnaesterca za udarac izborio najbolji strijelac gostiju Jorge Obregon, ali njegov snažan udarac ljevicom zaustavila je greda. Definitivno je vratar Banić u ovoj situaciji imao mnogo sreće, a Varaždinci su se s pravom hvatali za glave zbog propuštene prilike za vodstvo. U 37. minuti opet je Obregon u glavnoj ulozi kada ga u šesnaestercu upošljava Tkalčić, uspio je Kolumbijac loptom prebaciti Banića, ali nije pogodio u okvir vrata. U sljedećem napadu domaćih dobro je s dvadesetak metara pucao Kalik, ali vratar Horkaš je loptu odbio u korner. Tako se na poluvrijeme otišlo bez pogodaka.

Na početku drugog poluvremena reagirao je trener gostiju Kastel, koji je iz igre povukao Pecu, a ubacio Herreru, da bi u 52. minuti Gorica došla do pogotka, ali je poništen zbog zaleđa Mitrovića, koji je pogodio glavom nakon što je Horkaš odbio loptu poslije udarca Lovrića.

U 61. minuti trener Gorice Oreščanin odlučio se na hokejašku, trostruku zamjenu, povukavši iz igre Moru, Mitrovića i Dvornekovića, a ubacivši Keitu, Špikića i Dieyea. Jasna je bila njegova ideja da se pojača pritisak prema vratima Horkaša jer Gorica nije uspjela dotad uspostaviti željenu dominaciju na terenu. No, zato je nova odlična prilika stigla nakon još jednog Lovrićevog kornera u 68. minuti, ali jaki udarac glavom Steenvoordena otišao je koji centimetar pokraj okvira vrata. Varaždinci su djelovali sigurno i mirno na terenu, rješavali su njihovi stoperi lopte koje su stizale pred Horkaša, a uvođenjem Postonjskog i Kolarića trener Kastel je dodatno ojačao sredinu terena, čuvajući neodlučeni rezultat.

Zabilježiti treba i 79. minutu, kada je na teren nakon šest i pol mjeseci muka s ozljedom ušao Iranac Younes Delfi, ofenzivac Gorice, čiji trener je napravio svih pet izmjena, ali do punog plijena nije došao jer u zadnjih desetak minuta Varaždinci nisu dopustili ništa Velikogoričanima. Gorica je produljila loš niz petom utakmicom bez pobjede, dok su Varaždinci osvojili izuzetno važan bod u svojoj borbi za ostanak među prvoligašima. Po svemu pokazanom, pogotovo u obrani, u potpunosti su ga i zaslužili jer Gorici nisu dopustili da se razmaše i kontinuirano napada.

----------------------------------------------

PRIJENOS UŽIVO:

Kraj utakmice - Gorica je stisnula u zadnjih 20 minuta, a gosti su se dobro obranili. Čini se zaslužen ishod...

90' - Musa, ali čisto za statistiku. Potegnuo je niskom lakšom loptom s nekih 20 metara i lak je to zadatak za Horkaša.

79' - Kalik je pao u šesnaestercu nakon jednog duela, čini se da je pokušao "izvući" penal, ali ništa od svega, sudac ga je samo pozvao da se ustane.

72' - Niti Špikić nije uspio promijeniti rezultat. Dobro je okrenuo dvojicu na leđima i onda oštro pucao, ali lopta odlazi gotovo paralelno s gol-linijom.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

68' - Stisnula je Gorica u drugom dijelu, sad je Steenvoorden bio blizu postizanja gola, ali nije imao sreće, jako je blizu ova lopta promašila okvir... Kreće Gorica oštro, ipak je to momčad koja je zabila 18 golova ove sezone u zadnjih 15 minuta utakmice.

52' - Gorica je povela! Ili ipak nije? Da, potvrđeno je zaleđe Mitrovića, VAR potvrđuje odluku linijskog suca koji je s pravom dignuo zastavicu.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Kraj 1. poluvremena - Uzbudljivih 45 minuta, ali bez promjene početnog rezultata. Obje su momčadi imale svoje zicere, lopta je i za jedne i za druge plesala uz gol-liniju, pa je "remi" možda i najpravedniji ishod nakon prvog dijela. Vidjet ćemo što nam nudi nastavak...

45' - Dvorneković je izbio sam ispred Horkaša i promašio zicer na nekih pet metara od gola, ali srećom za njega bilo je - zaleđe.

43' - Mudrinski je ostavio loptu za Lovrića na nekih 20 metara i ovaj topovski puca, ali lopta odlazi nekih metar-dva iznad okvira vratiju.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

41' - Babec je povukao žestoko Posaveca s leđa na sredini terena, dobro mu je raširio dres i naravno sudac ga je počastio žutim kartonom.

37' - Još jedna potencijalno opasna situacija za domaće, Obregon je bio blizu promjene rezultata iz šesnaesterca, ali ovaj put lopta ne pogađa niti okvir vrata...

26' - Kakav pokušaj Obregona! Sjurio se u šesnaesterac i odmah ispalio "bombu" prema Baniću, ovaj je bio svladan, ali okvir vratiju ipak sprečava promjenu rezultata. Sjajna prilika, najbolja za goste.

22' - Mudrinski je iz okreta pucao s nekih šest metara iskosa prema vratima Horkaša, a ovaj je uspio izbaciti u korner.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

19' - Obregon je dobio nogom u vrat, pa je Moro sankcioniran žutim kartonom.

12' - Posavec se sjurio prema šesnaestercu, četvorica su bila oko njega, pada na nekih 17 metara od gola, ali sudac ništa ne svira. Ovaj nesretno samo može podignuti ruke i to je sve o ovoj situaciji...

8' - Kakva situacija za Goricu! Umalo je domaća momčad povela, doslovno su milimetri dijelili Goricu od vodstva! Moro je pucao glavom nakon što ga je kirurški iz kornera naciljao Lovrić, lopta se od grede odbija na gol crtu, ali ne prelazi je punim obujmom.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

6' - Varaždin diktira ritam u prvim uvodnim minutama i to im se isplatilo jer su imali dobru situaciju u šesnaestercu domaćih. Obregon je sjajno pucao s nekih 10 metara, ali njegov pokušaj je blokiran, poslije se nadovezao i Đurasek, ali ništa od promjene rezultata.

3' - Đurasek je izveo slobodan udarac s nekih 30 metara lijevo iskosa, loptu je pokupio vratar Banić, ali je naletio na Čelića i pritom se malo ozlijedio. Pokazao je palac gore i može nastaviti susret.

1' - Počela je utakmica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 03:42