VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX
JADRANSKI DERBI

Velika zabrinutost u Splitu: Hoće li se uopće moći igrati nogomet u sudaru Hajduka i Rijeke!?

Nisu dobre najave uoči dugo očekivanog sudara Splićana i Riječana na Poljudu...
Piše: Jurica Radić, Dražen Antolić, SNObjavljeno: 05. prosinac 2020. 21:42

Nije namjera nikoga uplašiti, ali prognostičari za splitsko područje u nedjelju poslijepodne najavljuju olujno jugo s udarima vjetra snažnijim od 150 kilometara na sat! Najavljuju pritom i velike količine kiše, ali ako se meteo-prognoze obistine do posljednjeg detalja, vjetar preuzima glavnu ulogu i nosi sve pred sobom. A što je mala lopta na otvorenom prostoru za takvo jugo...

U subotu poslijepodne oglasili su se i iz DHMZ-a. Kažu kako je gotovo sigurno da će u nedjelju na Jadranu i područjima uz Jadran vrijeme biti opasno kao rijetko kada! Očekuje se olujno, pa i orkansko jugo i ponegdje obilna kiša. Naši meteorolozi objavili su stoga upozorenja najvišeg, crvenog stupnja zbog vjetra te narančasto upozorenje za kišu. Upozoravaju i da će mnogi otoci, vjerojatno i većina, biti 'odsječeni' od kopna.

Rijekin non-stop

Inače, Rijekin non-stop nastavlja se odmah nakon Splita. Već u ponedjeljak Bijele s Kvarnera čeka novo testiranje na COVID-19 za utakmicu s AZ-om koja se igra u četvrtak u Europskoj ligi. Bez obzira što se ne bori za plasman dalje, i što je s bodom u Španjolskoj spriječila da ostane na nuli, Rijeka je motivirana da na što bolji način zaključi europsku jesen kojoj je posvetila većinu koncentracije zadnjih mjeseci.

No, bitno je i da u HNL-u osvoji čim veći broj bodova jer u nastavku sezone ponovno je čeka "europski ritam“ budući da će morati nadoknaditi neodigrane utakmice. Ovog časa Hajduk ima jedan bod više, ali je odigrao dvije utakmice više.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 09:38