Petar Bočkaj
OD RIJEKE DO RIJEKE

VIDEO Bjelica je znao zašto ga uvodi: Ozljede, korona, višak kila.., ništa nije spriječilo novi eurogol!

Miljenik kohorte dugo se borio s ozljedama i bolesti, a vratio se na najbolji mogući način.
Piše: Darko RužićObjavljeno: 01. prosinac 2020. 16:15

Nema onog tko je vidio gol kakav je Petar Bočkaj postigao na Rujevici i da ga je ostavio ravnodušnim. S desne strane igrališta potegnuo je lijevom nogom s više od dvadeset metara, naciljao i pogodio suprotni kut nemoćnog Rijekinog vratara Ivana Nevistića. Ne viđa se to često, ali kada je Bočkaj na igralištu repriza je uvijek moguća. Iako, svaki je njegov gol na određeni način poseban. On je igrač spektakla, a takvi su i pogoci koje je do sada u karijeri postizao. Rijetki su među njima koji se mogu ubrajati u one obične, u one koje može postići svatko tko se nađe u završnici napada. Ti koje postiže Bočkaj većinom su ukras utakmici i u pravilu oni koji donose presudu o konačnom rezultatu, a i samom ishodu utakmice.

Nešto zbog ozljeda, nešto zbog koronavirusa i na njega pozitivnog testa, Bočkaj se baš i nije naigrao u ovom prvenstvu. I protiv Rijeke je u igru ušao u drugom poluvremenu jer jedno ga je vrijeme i trener Bjelica držao na hlađenju dok ne nestane višak kilograma i ne spremi se tjelesno onako kako treba. Ali, na Rujevici ga je poslao na travnjak. Na igralište koje Bočkaju baš leži.

- Očito je tako. Ovo mi je bio već peti gol koji sam zabio Rijeci na njenom terenu - kazao je strijelac, koji je Bijelo-plavima na Rujevici osigurao vrijedan bod.

I on se nadao da će Osijek kući ponijeti i preostala dva.

- Očekivali smo da ćemo više profitirati u igri od naših domaćina, umornih nakon naporne utakmice koju su imali s Napolijem. Međutim, oni su bili dobri, a igrom su pokazali da protiv njih na Rujevici nikome nije lako doći do bodova. Mi ovaj put nismo ostvarili svoju želju, nismo pobijedili, ali nismo ni izgubili. Naš niz uspješnih rezultata nije zaustavljen, traje i dalje, a nadam se da će trajati dugo - izjavio je Bočkaj.

U ovom prvenstvu dva gola je postigao. Zanimljivo, oba protiv Riječana. Prvi kada je Nenad Bjelica započeo svoj radni opus kao trener Bijelo-plavih, a startao je s pobjedom baš protiv Rijeke i od tada traje niz njegovih uspješnih rezultata, vremenski protok neporaženosti. Dva puta je vodio svoje učenike protiv Rijeke, a u oba susreta je strijelac za njegovu momčad bio Petar Bočkaj. I jedan od njegovih prethodnika na klupi Osijeka, Zoran Zekić, često je uživao u sreći koju mu je svojim golovima donosio popularni Pero, koji je stvarni miljenik Osijekovih navijača. A oni doista imaju sreću što im golovima za pamćenje, za dugo sjećanje i prepričavanje, Bočkaj donosi radost i često priušti doživljaj istinskog nogometnog umijeća kao malo tko.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 22:12