RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
OPET DRAMA NA KRAJU

VIDEO: Krstanović postao treći najbolji strijelac u povijesti HNL-a, već se slavilo, a onda šok!

Slaven Belupo i Istra remizirali su u Koprivnici u 9. kolu HNL-a 1:1
Piše: Goran Čičin-Mašansker/SNObjavljeno: 18. rujan 2021. 18:58

SLAVEN BELUPO - ISTRA 1961 1:1 (Krstanović 49' p. / Perković 90'+5')

KOPRIVNICA – Gradski stadion 'Ivan Kušek – Apaš'. Gledatelja 487.

SLAVEN BELUPO (4-2-3-1): Čović – Grgić, Van Bruggen, Soldo, Goda – Marina, Caimacov (od 84. Kocijan -) – Glavčić, Brković (od 74. Paracki -), Zapata (od 68. Monjac -) - Krstanović (od 84. Hadžić -).

ISTRA 1961 (4-2-3-1): Lučić – Navarro, J. Silva, Galilea, Marin (od 80. Iličić -) – Blagojević, Perera – Bande (od 80. Perković), Mahmoud (od 74. Lisica -), Serderov (od 46. Hujber) – Drena Beljo (od 63. Mišković 5,5).

Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). Pomoćnici: Knez i Novosel. Četvrti: Burilo. VAR: Zebec. AVAR: Križarić. Delegat: D. Stipković. Kontrolor: Pristovnik

Žuti kartoni: Mahmoud (14 – simuliranje), Marina (16 – preoštar start), Navarro (37 – preoštar start), Brković (64 – preoštar start).

Crveni karton: Navarro (40 – prekršaj u izglednoj situaciji za postizanje pogotka).

Igrač utakmice: Mauro Perković.


Slaven Belupo je bio nadomak druge prvenstvene pobjede, dugo je imao tri boda u džepu, ali ih je ispustio u infarktnoj završnici drugu prvenstvenu pobjedu. Krstanović je s bijele točke zabio 111. gol u hrvatskom nogometnom prvenstvu, čime se izjednačio s Joškom Popovićem. Njih dvojica sad dijele treće mjesto na vječnoj ljestvici strijelaca HNL-a. Međutim, na kraju su se veselili Puljani, presing u samoj završnici urodio je plodom i s(p)retno je svoj prvijenac zabio Mauro Perković.

Već u samom početku mogli su Puljani šokirati svoje domaćine. Igrala se druga minuta kad je Drena Beljo probio lijevu stranu i idealno uposlio Serderova. Ipak, istaknuo se domaći vratar Čović koji je sjajno obranio zicer ofenzivcu gostiju.

Momčad s Drosine tako je propustila veliku priliku za usmjeravanje utakmice u svoju korist. Imao je u 9. minuti šansu i Marin s lijeve strane, ali je poslao loptu daleko iznad grede.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

U 11. minuti sporna situacija u gostujućem kaznenom prostoru. Bande je visoko podigao nogu i zakačio Godu po glavi, ali za suca Lovrića i za VAR suca Zebeca nije bilo ni kaznenog udarca, ali ni indirekta.

Još jednom je opasan bio Serderov u 16. minuti, ovaj put ozbiljnije ga je shvatila domaća obrana. Na drugoj strani udarac je isprobao Zapata, iskosa s lijeve strane, ali je Lučić obranio.

Blizu vodstva bili su Farmaceuti u 26. minuti kad je Glavčić iz slobodnog udarca pogodio vratnicu. Uslijedila je kombinacija Brkovića i Zapate, Kolumbijac nije bio precizan.

A onda uzbuđenje u završnici poluvremena. U 37. minuti Krstanović je pronašao Zapatu koji je petom proslijedio loptu za Brkovića kojeg je pred kaznenim prostorom Istre srušio Navarro. Sudac Lovrić prvo je pokazao javnu opomenu desnom beku Istre, ali ga je Zebec pozvao na pregled snimke s obzirom na to da je Navarro bio posljednji igrač obrane u tom trenutku.

Odluka je promijenjena i Navarru je pokazan crveni karton; veliku prednost dobili su tada domaći. Prekid je potrajao pet minuta, potom je Glavčić izveo slobodni udarac, ali je lopta prohujala malo pokraj vratnice.

Do kraja poluvremena Marina je tukao iznad grede, a Brković iz slobodnjaka ravno u Lučića.

Gosti su mijenjali na poluvremenu, Hujber je ušao umjesto Serderova kako bi se zatvorio desni bok. Vrlo brzo uslijedilo je slavlje domaćih gledatelja, sudac je pokazao na bijelu točku nakon prekršaja Blagojevića na Marini, kojeg je fino uposlio Brković. Siguran je bio Ivan Krstanović, zabio je osmi gol Puljanima u dresu Slavena, bio mu je to ukupno 15. pogodak protiv Istre u HNL-u.

Još jednom je Krstanović u 58. minuti zatresao mrežu, ali je prije toga napravio prekršaj pa je ostalo 1:0. Ta minimalna prednost nije domaćinu ništa jamčila, jer se unatoč dominaciji uvijek može potkrasti kakva kontra. Međutim, dobro su Farmaceuti kontrolirali prilaze svojim vratima, prvu priliku u nastavku imao je Lisica u 80. minuti, ali u pravo vrijeme uklizao je Van Bruggen.

U posljednjoj od četiri minute nadoknade Čović je zaustavio neugodne pokušaje Iličića i Miškovića. Lopta je završila u korneru koji je bio koban za domaće, Perković je u velikoj gužvi leđima spremio loptu u mrežu.

Trener domaće momčadi Zoran Zekić poručio je rezignirano:

- Što pametno reći, u dvije utakmice smo četiri boda prosuli na prekidima u završnici, a to nije samo pitanje sreće... Imali smo igrača vise, pritisnuli, ali u nekoliko situacija nanizali s lošim odlukama. Previše se mučimo da bismo ovako prosipali bodove, ali od plakanja nema ništa.

Strateg Istre Gonzalo Garcia dodao je:

- Nismo došli ovdje po bod, nego boriti se za pobjedu. Ipak, nakon crvenog kartona i zaostatka u ovako važnoj utakmici moramo biti sretni što smo uspjeli dati gol. Bili smo fokusirani i nismo protivniku puno toga dozvoljavali, da bi nas sreća na kraju ipak pomazila jer smo nastavili vjerovati.


KRAJ UTAKMICE!

90'+5' - GOOOL! Blagojević je ubacio iz kornera, ništa tu nije mogao niti Čović, a od Perkovića se lopta (ne)sretno odbila u mrežu... kakav šok za Farmaceute u posljednjim sekundama, bio je to jedini udarac Istre u okvir gola! Gotovo je, Puljani su došli do važnoga boda u doslovno zadnjim trenucima susreta...

90'+4' - Mrtva šansa za Istru! Prvo je probao Mišković s tri-četiri metra, a zatim i Iličić iz odbijanca, ali Čović je 'zaključao' svoja vrata!

90' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

83' - Polako zatvara igru Zekić. Krstanović je predao kapetansku vrpcu Parackom, zamijenit će ga Hadžić. Također, ušao je Kocijan umjesto Caimacova.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

81' - I odmah je Mauro Perković u prilici! Isprobao je svoj udarac 'špicom' s vrha šesnaesterca, a požrtvovno mu je uklizao i blokirao van Bruggen.

80' - Posljednje promjene kod Istre. Ulaze Perković i Iličić, izašli su Marin i Bande.

74' - Kod Puljana će na klupu Mahmoud, ulazi Mateo Lisica. U momčadi Farmaceuta nema više Brkovića, zamijenit će ga Goran Paracki.

68' - Mijenja sada i Zoran Zekić. Ušao je Mateo Monjac umjesto solidnog Kolumbijca Zapate.

64' - Brković je nepotrebno zakomplicirao jednu izglednu situaciju, a nakon toga je s leđa uklizao Luki Marinu i stoga opravdano 'požutio'.

63' - Nova promjena kod Istre. U igri je Mišković umjesto Drene Belje.

58' - GOL! Ali odmah ga je poništio sudac Lovrić... Glavčić je centrirao s desne strane, a Krstanović to glavom pospremio u mrežu. Međutim, poslužio se rukama napadač Farmaceuta kako bi se riješio Luke Hujbera te mu je opravdano dosuđen prekršaj. Može se Krstanović ljutiti koliko želi, ponovljena snimka jasno pokazuje taj faul.

49' - GOOOL! Ivan Krstanović zabija 111. pogodak u HNL-u i time se izjednačio s Joškom Popovićem na vječnoj listi strijelaca! Popović i Krstanović sada dijele treće mjesto, drugi je Igor Cvitanović sa 126 golova, a prvo i dalje drži Davor Vugrinec sa 146 pogodaka.

Inače, napadač Farmaceuta rutinski je izveo najstrožu kaznu - Lučić u jednu, lopta u drugu stranu i Slaven Belupo vodi 1:0!

48' - JEDANAESTERAC ZA SLAVEN BELUPO! Brković je u jednoj gužvi spustio za Marinu koji se ubacuje iz drugoga plana, sjurio se prema golu i bio je prisiljen srušiti ga u šesnaestercu kapetan Blagojević.

46' - Vraćamo se u Koprivnicu. Trener Istre Gonzalo Garcia napravio je jednu, možemo reći prisilnu, zamjenu i uveo Luku Hujbera umjesto Serdera Serderova. Kod Farmaceuta nema izmjena.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Vrlo napetu utakmicu gledali smo od samoga početka. Prvu šansu imali su gosti iz Pule, a zatim je inicijativu preuzela domaća momčad. Dvaput je opasno prijetio Glavčić iz slobodnjaka, izvrsno su kombinirali Zapata i Brković. Upravo je ovaj tandem zaslužan za isključenje braniča Istre Navarra te će se Puljani do kraja morati boriti s desetoricom.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

45' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

41' - Dugo je trajala VAR provjera, a nakon konačne odluke suca i isključenja Navarra, zaprijetio je opet Glavčić iz tog slobodnjaka koji je izborio Zapata... bio je to vrlo neugodan udarac koji je prohujao pored vrata i dobro se ispružio Lučić na golu!

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

37' - Zapata i Brković izigrali su obranu Istre, pobjegao je zamalo Zapata i Navarro ga ruši s leđa... pritom je zaradio žuti karton. Ali traje VAR provjera! Navarro je, čini se, bio posljednji igrač i sudac Lovrić razmatra opciju crvenoga kartona. CRVENI KARTON DOBIO JE BRANIČ ISTRE! Nakon VAR provjere sudac Zdenko Lovrić procijenio je da je prekršaj bio za isključenje!

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

27' - Šansa za Slaven! Glavčić je izveo slobodnjak s dvadesetak metara iskosa, lukavo je ciljao bliži kut i pogodio vratnicu!

21' - Sada je Zapata zaprijetio iz mrtvoga kuta, a Lučić je uz manje poteškoće uspio ukrotiti njegov pokušaj.

15' - Prvi žuti karton na utakmici pripao je Mahmoudu zbog simuliranja. Niti minutu nakon toga 'požutio' je i Marina zbog prekršaja na upravo tom mauritanskom veznjaku.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

11' - PREGLEDAVA SE VAR! Bande je opasnom igrom ugrozio Godu... visoko je podigao nogu u borbi za loptu i udario braniča Slaven Belupa. Sudac Lovrić čekao je uputu VAR sobe, a ondje su procijenili da nema govora o jedanaestercu. Situacija je sporna jer, u slučaju da prekršaja nema, svakako ima govora o indirektu.

2' - Sjajna šansa za Istru! Serderov je bio u izglednoj poziciji, ali Čović uspijeva zaustaviti njegov pokušaj!

1' - Počela je utakmica u Koprivnici. Glavni je sudac Zdenko Lovrić iz Đakova.


- Jubilarna 400. utakmica na koprivničkom stadionu

Utakmica koju Slaven Belupo i Istra 1961 igraju na Gradskom stadionu 'Ivan Kušek – Apaš' u je ujedno i jubilarna 400. prvoligaška u Koprivnici. Prvu je koprivnički klub odigrao prije gotovo četvrt stoljeća, 1997. godine protiv Zadra pred 4000 gledatelja, nakon što je kroz dva kruga kvalifikacija izborio plasman u Prvu hrvatsku nogometnu ligu te je nakon toga više nije napuštao. Po prvoligaškom stažu Farmaceuti su danas odmah iza hrvatske 'velike četvorke'. Opasno im je prijetilo ispadanje u par navrata, najviše u sezoni 2013./14, ali tada je u dodatnim kvalifikacijama Elvis Scoria sa svojom momčadi zadržao status prvoligaša. Za razliku od prvoligaške premijere, današnja utakmica je prilično slabo posjećena, tek koja stotina gledatelja stigla je na tribinu...


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 21:56