Slavlje nogometaša Gorice
 RONALD GORSIC/CROPIX
KAD SVE KRENE NIZBRDO

Video: Ludo otvaranje HNL-a! Pogledajte čak 6 golova u prvoj utakmici i debakl hit momčadi finiša sezone

Nevjerojatnu utakmicu na startu HNL-a odigrali su Varaždin i Gorica. Gosti su uvjerljivo slavili.
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 14. kolovoz 2020. 22:12

Počela je nova sezona Prve HNL, a čast da otvore 30. izdanje imali su nogometaši Varaždina i Gorice. Na kraju uvjerljivi trijumf Velikogoričana 5:1, koji su četiri pogotka postigli od 82. minute do kraja utakmice.

Tijekom kratke stanke momčadi nisu puno promijenjene, najveća se promjena zbila na golu Varaždina, umjesto sjajnog Ivana Nevistića na vratima je bio Oliver Zelenika, nekoć velika nada HR-nogometa, koji je čak putovao na Svjetskog prvenstvo u Brazilu kao treći vratar Vatrenih.

Sve opasno po vrata Zelenike dolazilo je od Špikića, negdašnji dinamovac koji je karijeru nastavio u Hajduku, pa sada u Gorici, opalio je u 16. minuti sa 25 metara preko grede. A onda promašaj koji će kandidirati za promašaj godine. Sjajna aklcija Delića koji je lukavo uposlio Drožđeka iza leđa Muhammeda. Varaždinski napadač ostao je sam pred Kahlinom, uputio je udarac, a gostujući kapetan refleksno obranio. Lopta se odbila do samog Obregona koji je imao i vremena gurnuti loptu s tri metra u praznu mrežu, međutim, Kolumbijac se spetljao i na kraju je Kahlina stigao uzeti loptu.

Nastavilo se onda u goričkom ritmu, Špikić je još jednom pucao, ovog puta je njegov pokušaj sa 20 metara Zelenika obranio. Gosti su sve više pritiskali, tražili su i jedanaesterac, ali Ndiaye na koncu zaradio žuti karton zbog simuliranja. Ipak, inicijativa gostiju došla je na naplatu u 38. minuti pogotkom sveprisutnog Špikića.

Očekivana je bila reakcija Samira Toplaka u poluvremenu, promijenio je odmah dvojicu, umjesto Kolarića i Delića ušli su Petković i debitant Mijo Šabić, najbolji strijelac Druge HNL protekle sezone. Za razliku od prvog dijela nije bilo toliko uzbuđenja pred vratima obje momčadi, ali žustrine nije nedostajalo. Đurasekova bomba vratila je domaćinu osmijeh na lice, a Dambrauskas je na izjednačenje odgovorio uvođenjem lakše ozlijeđenog Lovrića. Upravo je najbolji igrač gostiju kreator velike prigode za ponovono vodstvo, idealno je uposlio Ndiayea, međutim, senegalski napadač umjesto mreže pucao je pored gola. Otvorenog garda nastavilo se i dalje, sijevalo je na sve strane, Benko je škaricama bio blizu vodećeg gola za domaće, međutim, domaći su morali opet na centar nakon pogotka jokera Mudrinskog u 82. minuti. Varaždin je imao priliku za izjednačenje, a onda je u završnici doživio pravi potop primivši još tri gola.


VARAŽDIN - GORICA 1:5 (Đurasek 62' / Špikić 38', Mudrinski 81', Doka 89', 90+4' Čanađija 90+2')

VARAŽDIN (4-3-2-1): Zelenika - Tkalčić, Novoselec, Stolnik (od 86. Skorup), Urata - Đurasek, Senić (od 76. Grgec), Kolarić (od 46. Petković) - Delić (od 46. Šabić), Drožđek - Obregon (od 75. Benko).Trener: Samir Toplak

GORICA (4-2-3-1): Kahlina - Muhammed, Steenvorden, Krizmanić, Čabraja - Babec, Kalik (od 83. Duka) - Dvorneković (od 74. Mudrinski), Hamad (od 83. Čanađija), Špikić (od 65. Lovrić) - Ndiaye. Trener: Valdas Dambrauskas

VARAŽDIN Stadion Varteks. Bez gledatelja. Sudac: Duje Strukan (Split). Pomoćnici: Radić, Pepur. Četvrti sudac: Vučković. VAR: Bel. AVAR: Petrović. Delegat: Glavina.

Žuti kartoni: Muhammed (10 - preoštar start), Kalik (22 - preoštar start), Ndiaye (28 - simuliranje), Steenvorden (65 - preoštar start).

Crveni kartoni:

Igrač utakmice: Ognjen Mudrinski

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 11:09