GORAN SEBELIC/CROPIX
POGLEDAJTE POGOTKE

Video: Osijek u drugom poluvremenu razmontirao Istru, Bjelica i Mamić poravnati na vrhu

Pobjedom u Puli, bijelo-plavi su došli u potpuni bodovni egal s Dinamom na čelu ljestvice HNL-a.
Piše: Patrik Mršnik/Darko RužićObjavljeno: 25. studeni 2020. 16:33

ISTRA 1961 - OSIJEK 1:4 (Špoljarić 7' / Mierez 31', Bohar 45-11m, Žaper 69', Erceg 75')

ISTRA 1961: Juric - Hujber, Einar, Bosančić, Sergi - Perera (od 61' Halilović), Špoljarić (od 83' Ivančić), Blagojević (od 71' Kim) - Gržan, Vuk (od 71' Lisica), Guzina (od 71' Fuentes)

OSIJEK: Ivušić - Silva, Škorić, Majstorović, Jurčević (od 76' Talys) - Žaper (od 71' Erceg), Vuković, Pilj (od 88' Babin) - Ndockyt, Bohar (od 88' Sekulić), Mierez (od 88' Beljo)

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Osijek je uvjerljivom igrom svladao Istru i došao na 26 bodova te se tako izjednačio s Dinamom na vrhu ljestvice.

90' Tri minute sudačke nadoknade su pred nama.

88' Trostruka zamjena kod Osijeka. Priliku su dobili mladići - Beljo, Babin i Sekulić.

85' Žuti karton za Talysa, drugi je to njegov ove sezone. Prvi sljedeći će dakle, značiti i utakmicu suspenzije.

83' Nova promjena kod Istre, Ivančić je u igri umjesto Špoljarića.

79' Osijek bi u posljednjih desetak minuta mogao zabiti još pokoji gol, Istrina obrana ne izgleda dobro u svakoj akciji.

75' GOOOOL! Zabija i Erceg. Bio je blizu, nakon odbijene lopte Kima povećava se prednost Osijeka na 4:1.

72' Odmah nakon što je zamijenio Žapera, Erceg je dobio žuti karton.

70' Tri je izmjene odmah nakon primljenog pogotka izvršio Fausto Budicin, dojam je - malo i prekasno....

69' GOOOOL! Žaper je zabio za 3:1, u pravom je to trenutku bilo za povećanje prednosti Osijeka. Sjajno su odigrali on i Pilj na sredini, ubačenu loptu s druge stative lagano je Žaper poslao u gol.

68' Dobar pokušaj Pilja s ruba šesnaesterca nakon dodavanja Bohara. Prizemno, dosta lagano za vratara Jurica.

64' Prijeti sada konačno Istra. Dobio je loptu Špoljarić na rubu kaznenog prostora, Škorić je to blokirao ali sve stiže do Hujbera koji nema dobar kut za uputiti kvalitetan udarac prema Ivušiću.

61' Prva izmjena u Istri. Perera izlazi, u igri je Dino Halilović.

58' Igra se bez puno prilika, uglavnom s mnogo promjena u posjedu. Majstorović je sada otklonio jedan ubačaj Hujbera...

55' Imaju gosti sada kontrolu, bliže su eventualnom trećem pogotku...

51' Bit će prekid, Mierez i Blagojević su se sudarili, a onda je igrač Istre pokušao iznuditi i neki karton... Zanimljivo, Mierez je dobio javnu opomenu, a Blagojević nije, iako već ima žuti karton.

49' Pokušat će Istra na isti način krenuti kako je to činila i na početku. To joj je u prvom dijelu donijelo pogodak. Ipak, sada će biti slobodan udarac za Osijek, iz nešto veče daljine. Izveo je to Jurčević, bez opasnosti za domaće.

46' Počelo je drugo poluvrijeme u Puli, nema promjena u sastavima.

POLUVRIJEME: Vodi Osijek na Drosini nakon vrlo zanimljivog prvog dijela. Istra je rano povela, a onda su Mierez i Bohar, jasno i uz malu pomoć VAR-a doveli goste u prednost.

45+1' Bit će tri minute sudačke nadoknade vremena. Dvaput se pregledavao VAR. Istra je u kratkom vremenu dobila dva žuta kartona. Prvo Blagojević, a onda i Perera.

45' GOOOOL! Zabio je Damjan Bohar iz jedanaesterca. Mirno, rutinirano. Vodi Osijek s 2:1.

42' Opet se gleda VAR, sudac Pečarić se želi uvjeriti u to je li bilo igranja rukom. Na koncu će biti jedanaesterac za Osijek!

38' Traje sada velika borba za prevlast na sredini terena. Ovaj je pogodak za izjednačenje Osijeka raspirio sve vatre, utakmica je dobila na kontaktu i žustrini.

34' Osijek se vratio prije poluvremena, a asd će probati jurnuti po novi pogodak.

31' GOOOOL! Izjednačio je Mierez. I on je nekoć igrao za Istru. Sjajan potez El Tora! Centaršut Žapera vanjskom stranom kopačke, Mierez spušta u gol za 1:1.

29' Slobodni udarac za Osijek na desnoj strani, prekršaj Sergija nad Igorom Silvom.

25' Pokušaj Vuka lijevom nogom ostat će zapisan samo kao prilika za Istru. Sjajan posao napravio je Špoljarić dobro podvaljenom loptom.

23' Dosta dugo je to trajalo, VAR je kao i konačno sučevo mišljenje presudilo da nema penala za Osijek.

21' Mierez je sada pao u kaznenom prostoru, moguće je tu igranje rukom Galilee pa je sudac Goran Pečarić iz Zagreba pošao pogledati VAR-snimku.

18' Dobar ulazak strijelca Špoljarića u utakmicu. Sad je prodro po desnoj strani, oštro zavrnuo u sredinu... No tamo Sergi na drugoj stativi ne pronalazi dobru poziciju za završetak akcije na pravi način.

16' Osijek pokušava prići kaznenom prostoru domaćih sa što većim brojem igrača, no to zasad ne prolazi. Sve više prostora ostaje za Istrine kontre.

12' Stativa! Mierez je na ubačaj Ndoyckta pogodio okvir gola. Nije se ni pomaknuo Juric, a Istrino vodstvo spasila je sreća.

10' Osijek će se sada morati otvoriti, ovo nije rezultat kojeg su tražili, a šok se dogodio na samom početku.

7' GOOOOOL! Vodi Istra! Zabio je Špoljarić, igrač Osijeka na posudbi u Puli. Ubacio je Gržan s desne strane, glavom pogodio Špoljarić za rano vodstvo domaćih.

6' Prvi udarac uputio je iskusni Slavko Blagojević. Istra je probala nakon jedne pogreške Bohara kod ostavljanja lopte za svoje stopere u kaznenom prostoru. Iz gužve potom, lopta se našla kod Blagojevića čiji udarac nije bio posve precizan.

5' Gosti su dakle, u sjajnom nizu i već se večeras pobjedom mogu bodovno potpuno izjednačiti s vodećim Dinamom. No, zadnju pobjedu protiv Istre na Drosini ostvarili su prije točno - 1.446 dana!

3' Osijek želi ovladati igrom od samog početka, to nije tajna. Međutim, Istra se postavlja čvrsto, neće ih biti lako večeras probiti.

17.00 Počela je utakmica na Aldo Drosini, uvjeti su idealni za dobar nogomet.

16.55 Pet minuta prije početka utakmice navedimo i to da je ovo odgođeni dvoboj 9. kola domaćeg prvenstva, odnosno prva utakmica za Istru još od 8. studenog kad su Puljani poraženi na Maksimiru.

16.35 Evo nam i sastava Istre. Dino Halilović ostao je na klupi u odnosu na predviđeno po najavama.

16.30 Stigli su sastavi za večerašnju utakmicu. Osijek ništa nije mijenjao u odnosu na derbi s Dinamom, u postavi je i ovoga puta Ramon Mierez.


Otputovali su jučer ujutro Bijelo-plavi u Rovinj, u kojem će biti smješteni do nedjeljne utakmice s Rijekom na Rujevici. Naravno, danas će nakratko tu svoju bazu napustiti kako bi odigrali i zaostali prvenstveni susret 9. kola u Puli s Istrom 1961.
Zadovoljstvo nakon subotnje pobjede nad Dinamom potisnuto je u drugi plan jer čeka ih novi izazov. A taj je opterećen prošlošću i činjenicom da na stadionu Alda Drosine nisu pobijedili skoro pune četiri godine.

Nema nas puno

Posljednji puta su se kući iz Pule s tri boda vratili 10. prosinca 2016. godine. Od tada je prošlo 1.446 dana...

- Statistikom se ne opterećujem već samo željom i nadom da opet budemo na visokoj razini i ostvarimo rezultatski uspjeh. Tri boda protiv Istre 1961 su jednaka kao i tri boda protiv Dinama. Tome ćemo i težiti - najavio je trener Bijelo-plavih Nenad Bjelica.
Opet Osijek neće biti kompletan, i dalje njegov strateg ne može računati na petoricu onih koje je obuzeo koronavirus, pa makar nemaju ozbiljne simptome bolesti, posljednji im je test na COVID-19 bio pozitivan i zbog toga su udaljeni od suigrača i vrijeme provode u izolaciji.

Međutim, već je trener Bjelica prihvatio da su okolnosti takve kakve jesu i slaže momčad od onih koji su zdravi i u njih nedvojbeno ima maksimalno povjerenje.

- Nema nas puno, kazao sam to igračima, ali dovoljno smo kvalitetni i snažni da možemo igrati dobro i ostvariti rezultatski cilj. Bilo je tako protiv Dinama u prošlom kolu, a vjerujem da će biti jednako i danas u Puli - izjavio je Osijekov trener Nenad Bjelica.

Neugodan položaj

Zgusnuo se trenutačni raspored na prvenstvenoj tablici. I dalje je Dinamo vodeći, bježi Osijeku tri boda, ali njemu se primaknula Gorica na samo jedan i to s utakmicom manje. Pritisak je to koji se mora izdržati jer svaki rezultatski podbačaj dovest će Bijelo-plave u poziciju da se njime okoriste protivnici u borbi za najviši plasman. Današnji je njihov protivnik u neugodnom položaju budući da se spustio na najnižu poziciju na tablici.

Ne odstupamo

Broj bodova koje su do sada osvojili jedni i drugi unosi svjetlost u činjenicu da će Osijek bez obzira na to što će igrati na gostujućem terenu biti suočen s protivnikom koji ima golemi imperativ, a zasigurno i ono nadahnuće i motiv koji donosi odmjeravanje snaga s momčadi iz vrha tablice. Otkako je Bjelica došao na klupu u Osijek, promijenio je gard s kojim prvoligaš s Drave igra tijekom utakmice.

- Uvijek igramo sa željom pobijediti protivnika i tu okolnost ništa neće promijeniti. Sve poštujemo, ali imamo čvrstu vjeru i samopouzdanje koje ćemo i danas morati pokazati i maksimalnim angažmanom nadmetati se s domaćinom - kazao je trener Bjelica.

Iako mu je opet igrački kadar brojčano jako smanjen, ni ovaj puta se nije požalio na tu okolnost. U mislima mu je samo jedan plan, jedan cilj, nastaviti uspješan niz osvajanja bodova u kojem je otkako je došao u Osijek.

- Što je, tu je. Od ponedjeljka se spremamo za nastup u Puli i pokušavali smo osvježiti one koji su igrali protiv Dinama jer je njihova potrošnja u derbiju bila velika. Osim toga, nastojali smo i oporaviti ozlijeđene Miereza i Kleinheislera. Tek ću danas znati jesmo li uspjeli, a ako i nismo, nadam im se u nedjelju kada ćemo biti gosti Rijeke - veli Bjelica.
Njegov je fokus, kao i uvijek, sukladan nogometnoj filozofiji koju stalno kao zahtjeve postavlja pred svoje učenike. Igrati na pobjedu.

- Nije naš domaćin u ugodnom položaju na tablici. Ima on nekoliko vrsnih pojedinaca, Gržana i Vuka u napadu, Guzinu u sredini, ali uvijek se koncentriram samo na svoju momčad. Ideja naše igre je sada već znana i od nje nećemo odstupiti. Igrali smo nedavno s trećeligašem Kurilovcem u Kupu, onda i derbi u HNL s Dinamom, i u obje utakmice pokazali smo visoku profesionalnost, a tako mora biti i danas. Vjerujem da hoće i da ćemo izboriti pobjedu - zaključio je trener Bijelo-plavih Nenad Bjelica.

Šestorica priključena iz Osijeka II

Suočen s brojnim izostancima, Nenad Bjelica je posegnuo za čak šestoricom onih koji inače igraju u momčadi Osijeka II u natjecanja Druge HNL.
- I sedmorica onih među nama koji su bili pozitivni na testu COVID-19 iz izolacije izlaze baš dan nakon utakmice koja nas čeka u Puli. Sada smo našem kadru priključili sedam mladih igrača birajući ih prema trenutačno deficitarnim pozicijama, ali i zbog pokazane kvalitete u ligaškom natjecanju u Drugoj ligi. Čestitam im svima na tome, kao i njihovom treneru Igoru Toliću, a vidjet ćemo sutra hoćemo li one koji sad nisu s nama odmah priključiti momčadi, a ove ili neke od njih vratiti u Osijek, budući da do utakmice s Rijekom ostajemo u Rovinju. To ću tek odlučiti... - izjavio je Bjelica.
A ti mladi koji su došli pod njegovo zapovjedništvo su vratar Marko Barešić, kao i branič Adam Benić, veznjaci Domagoj Babin i Mile Todorov, te napadači Martin Sekulić i Dion Drena Beljo. (dr)

Morat ćemo posebno pripaziti na Špoljarića

Iako je Istra 1961 posljednja na tablici Prve HNL, trener Bijelo-plavih već dva dana govori o njenim vrijednostima i pojedinačnim kvalitetama igrača s kojima raspolaže. Na jednog je posebno ukazao kao moguću prijetnju...
- Naš je Josip Špoljarić ustupljen Istri 1961. Ne znam hoće li igrati, ali ako bude igrao ili dobio samo minutažu, znam da će imati poseban motiv za dokazivanje. Morat ćemo s tim računati i paziti na njega - kazao je Bjelica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 03:55