VLADO KOS/CROPIX
REPOVI S ISTOKA

Video: ‘Osijekov gol postignut je iz zaleđa!‘ Sudački ekspert nije dvojio nakon analize spornog trenutka

Bjelica je oštar kad je u pitanju VAR, a saveznike nije dobio u emisiji stadion
Piše: SNObjavljeno: 08. ožujak 2021. 22:17

Dramatično je bilo u Gradskom vrtu nakon 1:1 u ogledu Osijeka i Gorice, a domaća momčad bila je i na korak do pobjede u zadnjim sekundama susreta. U emisiji stadion govorio je HRT-ov sudački ekspert Mario Strahonja...

"Radi se o minimalnom zaleđu, od dva ili tri centimetra. Odluka je bila ispravna. Bohar nije dodirnuo loptu, a da ju je dodirnuo, anulirao bi zaleđe", rekao je Strahonja u emisiji Stadion.

Bjelica je bio oštar nakon utakmice na temu VAR-a.

"Ma sve to s VAR-om je cirkus, to govorim još dok sam bio u Poljskoj. To povlačenje crta za par centimetara. Razumio bih da se gleda zaleđe za pola metra-metar. On je to povukao kako to njima ta crta odgovara, nitko tu crtu ne razumije. Naš igrač stoji na istom mjestu između njihova dva igrača, kako oni to vide iz kuta koji nije u liniji s ta tri igrača. Oni su fenomeni i trebamo im čestitati na tome."

"Otkad je VAR-a, prostor za manipulaciju još je veći. Pogriješi sudac, pogriješio je, Bože moj, ide dalje, ali VAR ispravlja samo očite greške suca, ali ako se radi o jednom centimetru, jesu li to očite greške?! Ja ovo govorim i kad ide u moju korist, ova zaleđa od jednog milimetra i crte koje se povlače pet minuta, to je nonsens", rekao je Bjelica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 05:13