DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
PJESMA U KRANJČEVIĆEVOJ

VIDEO: Pogledajte kako je goropadni Dinamo pomeo Dragovoljac! Majer oduševio, zablistao i veliki talent

Hrvatski prvak u velikom je stilu s miješanom momčadi došao do prvih bodova u novoj sezoni
Piše: Sportske novosti/HinaObjavljeno: 23. srpanj 2021. 22:02

HRVATSKI DRAGOVOLJAC - DINAMO 0:4 (0:2) (Majer 19' 53', Šutalo 35', Gavranović 49')

HRVATSKI DRAGOVOLJAC (4-2-3-1): Šubarić; Majstorović (od 56. Hrvoj), Bagadur, Vulikić, Valentić; M. Bašić (od 74. J. Bašić -), Skorup (od 56. Babin); Viduka (od 52. Martinez), Teklić, Veljača; Perić (od 46. V. Petković)

DINAMO (4-1-4-1): Livaković -; Ristovski (od 46. Kastrati), Šutalo, Perić, Franjić; Jakić (od 56. Špikić); Ivanušec, Majer (od 66. B. Petković), Mišić (od 46. Bulat), Menalo; Gavranović (od 71. Čop -)

Igrač utakmice: Lovro Majer

Stadion: Kranjčevićeva. Gledatelja: 469.

Sudac: Ante Čuljak (Zagreb); pomoćnici: Bojan Zobenica i Ivan Mihalj (V. Gorica)


Nogometaši Dinama svladali su kao gosti momčad Hrvatskog dragovoljca s uvjerljivih 4:0 u prvoj utakmici 2. kola HT Prve lige odigranoj u petak na stadionu u Kranjčevićevoj ulici. Dvostruki strijelac za aktualne hrvatske prvake bio je Lovro Majer, koji je pogađao mrežu u 19. i 53. minuti, a po jednom su se u strijelce upisali Josip Šutalo u 35. minuti i Mario Gavranović u 49. minuti.

Dinamo se pobjedom privremeno smjestio na drugo mjesto prvenstvene ljestvice s tri boda, koliko ima i prvoplasirani Osijek te Istra 1961, Rijeka i Slaven Belupo, dok je Hrvatski dragovoljac na zadnjem mjestu bez boda iz dvije utakmice i s gol-razlikom 1-7.

Nakon šokantnog poraza (0:2) na otvaranju nove sezone Prve HNL na Maksimiru od Slaven Belupa, izabranicima Damira Krznara nasušno je trebala uvjerljiva izvedba i pobjeda u dvoboju s povratnikom u prvoligaško društvo. Hrvatski dragovoljac je od početka dao do znanja da se neće nadigravati s Dinamom i da će čuvanje mreže biti prioritetni zadatak za momčad pod vodstvom Miroslava Kuljanca.

U prvih 15 minuta je formalno domaćinima na stadionu u Kranjčevićevoj to uspjevalo, ali prvu ozbiljniju akciju na utakmici Dinamo je pretvorio u pogodak. U 19. minuti Josip Šutalo je ubacio s desne strane i vidio samog Lovru Majera na suprotnoj vratnici. Ponajbolji Dinamov igrač na početku sezone primio je loptu i s ruba peterca, uz malo sreće, pogodio mrežu.

Gol za 0:1:

Bio je to početak muka za vratara i kapetana Hrvatskog dragovoljca Zvonimira Šubarića koji je odličnom intervencijom u 34. minuti spriječio Majera u postizanju drugog pogotka. No, minutu poslije bio je nemoćan. Majer je s lijeve strane kaznenog prostora ubacio na pet metara, gdje je Josip Šutalo nadvisio sve igrače Dragovoljca i glavom poslao loptu u mrežu.

Gol za 0:2:

Do kraja poluvremena Šubarić je u 39. minuti nogom obranio još jedan opasan udarac Majera, a 42. minuti domaćeg vratara nije uspio svladati ni Luka Menalo udarcem glavom.

Gol za 0:3:

Samo osam minuta igre u drugom poluvremenu trebalo je Dinamu da udvostruči prednost ostvarenu u prvom dijelu. Već u 49. minuti Marko Bulat je po lijevoj strani sjajnom loptom proigrao Bartola Franjića koji se sjurio prema kaznenom prostoru i ubacio u sredinu prema Mariju Gavranoviću. Švicarski reprezentativac je 'lažnjacima' izbacio dvojicu domaćih braniča i sa sedam metara lakoćom po treći put svladao Šubarića.

Na novi pogodak trebalo je čekati samo četiri minute. Akcija je krenula po desnoj strani, da bi završila kod usamljenog Luke Ivanušeca na lijevoj strani kaznenog prostora. Ovaj je odlučio uputiti oštru loptu prema vratima, koju je Šubarić samo okrznuo. Majer je podmetnuo nogu i koljenom loptu skrenuo u mrežu za svoj drugi, a Dinamov četvrti pogodak na utakmici.

Gol za 0:4:

Iako je nakon toga Dinamova inicijativa malo oslabila, Krznarova momčad je u još nekoliko navrata stvorila dobre prilike, ali je Šubarić u svim tim situacijama izašao kao pobjednik i opravdao status najboljeg igrača domaće momčadi, unatoč tome što je četiri puta morao po loptu u mrežu.


90+2 KRAJ UTAKMICE - Dinamo je rutinski odradio posao protiv novog prvoligaša i sa 4:0 gleda prema utorku i gostovanju kod Omonije na Cipru

88' - čeka se kraj utakmice, sve je odavno riješeno u Kranjčevićevoj, Dinamo je ostvario uvjerljivu pobjedu i uz to odmorio ključne igrače

80' - nova velika prilika za Modre! Četiri igrača Dinama sjurila su se prema petercu, u velikoj gužvi najbolje se snašao vratar Šubarić i odnio loptu ispred Petkovića

72' - ružna scena na travnjaku. Bašić i Petković bili su u duelu, a lošije je prošao branič Dragovoljca, laktom je dobio u lice, potekla je i krv, i morao je izaći iz igre. Marko Bašić inače je brat blizanac Tome Bašića, hrvatskog veznjaka koji igra u Bordeauxu.

70' - ponovno Ivanušec! Sjajna akcija Dinama, prebrojali su Modri s desne na lijevu stranu, Gavranović je na 20 metara majstorski petom proslijedio do Ivanušeca, ovaj malo iskosa s 15-ak metara gađa suprotni kut, i opet brani 'leteći' Šubarić.

65' - Krznar vuče zanimljiv potez. Izlazi igrač utakmice Lovro Majer, ispraćen je pljeskom nakon dva gola, asistencije i niza dobrih prigoda, a ulazi Bruno Petković.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

64' - pao je sada malo intenzitet Dinamovih napada, što je bilo i očekivano nakon visokog vodstva. Dragovoljac bez previše uspjeha pokušava nekako doći do Livakovićeva gola, ali zasad mu to ne uspijeva

55' - nova izmjena u Dinamu, izašao je Jakić, ulazi Špikić

53' - GOOOL! Dinamo vodi 4:0, raspao se Dragovoljac! Sada je Ivanušec ostao sam na lijevoj strani kaznenog prostora, oštro je opalio u peterac, a tamo Majer podmetnuo nogu i zabio svoj drugi gol večeras.

49' - GOOOL! 3:0 za Dinamo, zabio je Mario Gavranović! Bulat je brzo proigrao Franjića koji probija lijevi bok, podvaljuje povratno u peterac, a Gavro nakon malo namještanja poluvisoko pogađa za 3:0.

47' - odmah je počela opsada gola Dragovoljca, Dinamo djeluje raspoloženo, razigrano, neće se večeras zadovoljiti samo s 2:0

46' - počelo je drugo poluvrijeme, Krznar radi prve zamjene, Kastrati je ušao umjesto Ristovskog, a pojačanje iz Šibenika, mladi Marko Bulat mijenja Mišića. On i Jakić sada će dirigirati Dinamovim veznim redom. I trener Dragovoljca Miroslav Kunjanac vuče prve poteze, ušao je Petković umjesto Perića

45' - gotovo je sadržajno prvo poluvrijeme, Dinamo je zabio dva gola, mogao je još pokoji, a briljirali su Lovro Majer i Krznarov adut s klupe, 21-godišnji branič Josip Šutalo, svaki sa po jednom asistencijom i pogotkom.

image
Josip Šutalo
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

42' - reda se prilika za prilikom - Gavranović je sada napravio darmar na desnoj strani kaznenog prostora, precizno centrirao na drugu stativu, a Menalo glavom puca ravno u Šubarića s nekih šest, sedam metara od gola

40' - prva velika prilika Dragovoljca! Lopta je došla do Veljače, koji se sjurio u kazneni prostor i pogodio mrežu, ali s vanjske strane

39' - velika prilika Majera! Dinamo je mogao sve riješiti, Ristovski je odlično odigrao povratnu na desetak metara, Majer puca, ali Šubarić se protegnuo i izvukao loptu koja je išla uz samu stativu.

35' - GOOOL! Dinamo vodi 2:0! Vratio je Majer sada uslugu Šutalu, oštro je ubacio na pet metara, a 21-godišnji stoper visoko skače i glavom pogađa za 2:0.

34'- ponovno Lovro Majer! Opalio je najraspoloženiji dinamovac iz slobodnjaka sa 25 metara, niska lopta prozujala je kroz živi zid ravno prema maloj mrežici, no odlični Šubarić vršcima prstiju vadi loptu iz svog desnog kuta

34' - stalno je Dinamo na tridesetak metara, pritišće sa svih strana, ali gusto je posložen Dragovoljac, ide se u kost, zbog jednog takvog starta žuti karton je sada dobio Teklić, Hajdukov igrač na posudbi

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

27'- Dinamo i dalje napada, a ponovno ga bodre Bad Blue Boysi. Stigli su danas u Kranjčevićevu, ali nisu na tribinama već izvan stadiona

19' - GOOOL! Dinamo vodi 1:0, zabio je Lovro Majer. Sjajno je s desnog krila centrirao mladi Šutalo, oštar centaršut stigao je do Majera na drugoj stativi, a najbolji strijelac Modrih u novoj sezoni opet pogađa, nakon zgoditka i asistencije protiv Omonije u srijedu.

17' - Menalo je pokušao poluvolejem s ruba kaznenog prostora, ali lopta odlazi desetak metara pored gola

12' - i dalje nema udarca u okvir, Dinamo plete mrežu oko protivničkog gola na 30-ak metara, nema prevelike žurbe za Modre na startu

7' - Dinamo je zagospodario terenom, domaćini su se povukli, večeras bi obrana Dragovoljca mogla imati dosta posla

4'- prva prilika Dinama - Majer je izveo korner s lijeve strane, opasno u srce kaznenog prostora, obrana Dragovoljca otklanja opasnost

1'- utakmica je počela, u Kranjčevićevoj danas sudi Ante Čuljak iz Zagreba

19.55: Modri su u prvom kolu šokantno s 2:0 izgubili na Maksimiru od Slaven Belupa, pa večeras u Kranjčevićevoj nemaju pravo na kiks. Raspoloženje je u srijedu popravila glatka pobjeda protiv Omonije u 2. pretkolu Lige prvaka, i pobjeda protiv Dragovoljca je imperativ uoči uzvrata na Cipru sljedećeg utorka. Novi prvoligaš je u prvom kolu izgubio s 3:1 kod Istre u Puli.

19.40: Stigli su sastavi. Krznar je dobrano izmiješao momčad u odnosu na okršaj s Omonijom. Znalo se otprije da u momčadi neće biti ozlijeđenog Ademija, ali dobra je vijest da starta Ivanušec koji je također u srijedu napustio igru zbog ozljede. Na lijevom beku je Franjić, na desnom Ristovski, a na mjestu stopera Perić i Šutalo. Od prve minute startaju i Jakić, Mišić i Menalo. Mario Gavranović je danas u napadu, Petković na klupi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. travanj 2024 23:16