Kalinić brani penal Andrijaševiću u 95. minuti
 SCREENSHOT
SPORNA ODLUKA

Video: Pogledajte zbog čega je Batinić dosudio najstrožu kaznu i kako je Kalinić postao junak Hajduka

Osječki sudac donio je vrlo hrabru i vrlo kontroveznu odluku u posljednjim trenucima utakmice...
Piše: SNObjavljeno: 27. veljača 2021. 20:09

U derbiju 23. kola Prve HNL Hajduk je kao gost svladao Rijeku sa 1-0 (0-0). Iako je postignut samo jedan pogodak, na Rujevici je odigrana prilično dobra utakmica u kojoj su obje momčadi napadačkom igrom tražile pozitivan rezultat.

Na kraju su umiješniji bili gosti iz Splita koji su do pogotka stigli nakon akcije debitanta Kačaniklića, povratnika Livaje i centarfora Umuta u 72. minuti. Kačaniklić je proigrao Livaju koji je pravovremeno poslao okomitu loptu u gostujući kazneni prostor gdje je iza leđa svog čuvara utrčao Umut i zatim smireno prevario Nevistića.

U samoj završnici utakmice sudac Batinić ponudio je Rijeci priliku za izbjegavanje poraza dosudivši kazneni udarac za domaće. Murić je centrirao, lopta je prvo pogodila Dolčeka u ruku, a onda ju je Atanasov izbio u dvoboju s Murićem. Riječki napadač ostao je ležati na travnjaku. Je li Batinić sudio penal zbog ruke ili starta Atanasova, ostalo je nejasno.

I nebitno. Jer najstrože kazne nije bilo ni u jednom ni u drugom slučaju. Dolčekova ruka bila je u prirodnom položaju, a intervencija Atanasova bila je čista, bez prekršaja.

Nnakon više od dvije minute tzv. tihe provjere VAR je dao za pravo Batiniću. Loptu je uzeo kapetan Rijeke Andrijašević, no njegov udarac sa 11 metara obranio je Kalinić. Srećom po batinića, jer je i u prvom poluvremenu poništio gol Hajduka zbog prekršaja Livaje nad Nevistićem. I to je bila krajnje dvojbena situacija...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 20:49