Slaven Belupo je slavio s 1:2 na gostovanju u Puli kod Istre 1961

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
PAO JE I CRVENI

VIDEO: Slaven Belupo do punog plijena! Pogledajte pogotke i nevjerojatan slobodnjak iz Pule

Posljednji susret 18. kola HNL-a između Istre i Slaven Belupa završio je pobjedom gostiju
Piše: Sportske novosti/R. MatteoniObjavljeno: 06. prosinac 2021. 19:41

ISTRA 1961 - SLAVEN BELUPO 1:2 (Mišković 51' / Zapata 18', Hadžić 31')

ISTRA 1961(4-2-3-1): Lučić - Hujber, Silva, Galilea, Marin (Od 85. Daničić) - Mlinar, Perera (Od 75. Perković) - Lisica, Mišković (Od 61. Mahmoud), Bande (Od 75. Serderov) - Beljo (Od 85. Iličić)

SLAVEN BELUPO (3-4-3): Sušak- Božić, Paracki, Kocijan (Od 85. Zirdum) - Bosec, Van Bruggen, Caimacov, Goda - Zapata (Od 77. Krstanović), Hadžić (Od 77. Monjac), Glavčić

CRVENI KARTON: Silva 67' (drugi žuti)

_________________________________________________

POGLEDAJTE GOLOVE S UTAKMICE:

0:1 Zapata 18'

0:2 Hadžić 31'

1:2 Mišković 51'

______________________________________________

Zasluženo su nogometaši Slaven Belupa došli do velika tri boda u borbi donjeg dijela tablice. Tako su prestigli iznimno slabu Istru, koja igra sve lošije…

Utakmica je od početka bila na strani gostiju. Zoran Zekić izveo je momčad u formaciji 3-5-2, koja se u defenzivnoj fazi pretvarala u 5-3-2. No, ona je bila najmanje potrebna jer su u ofenzivi Puljani zbilja od starta bili jalovi. Tako je Slaven Belupo preuzeo inicijativu i odao ono što se moglo nazrijeti i prije ove utakmice, u boljoj su formi od Zeleno-žutih. Momčad Gonzala Garcije od samog starta djelovala je u drugoj brzini. Kasnili su u duele, bez energije u trku i agresivnosti, uz visoki postotak krivih pasova. Gosti su greške Puljana obilato koristili kako kroz veći posjed tako i za sve ozbiljnije akcije prema Lučiću. No, dva gola koja su postigli bili su definitivno veliki pokloni neraspoloženih domaćina. Prvo je zakuhao akciju za prvi gol Joao Silva, kojem je Caimacov izbio loptu u opasnoj zoni, a u nastavku akcije je Zapata ubacio odbijenu Lučićevu loptu. I u toj prilici zaspali su domaći braniči. Drugi gol je još tvrđi kolektivni san obrane Istre, koju je iznenadila "svijeća" Gode, a pogotovo Hadžić koji je uzeo loptu i potom ju poslao u mrežu.

Iako su nakon dugo vremena domaći mogli računati na podršku Demona, koji su se vratili na Sjever, odigrali su možda i najgore poluvrijeme u ovoj sezoni. Ispraćeni su na odmor uz gromoglasne zvižduke 400-tinjak promrzlih gledatelja…

U drugi dio Garcia je ušao s istom postavom u 4-3-3, ali se dalo primijetiti da su Zeleno-žuti djelovali bitno aktivnije. Istini za volju nisu bili nešto učinkoviti u napadima, ali su barem pritiskali goste. Pomoć im je ubrzo udijelio golman Sušak, koji je jedan neuvjerljiv šut Miškovića iz slobodnog udarca propustio "kroz trbuh" za smanjenje vodstva. Činilo se da će to biti veliki motiv domaćinima, tim prije što je Slaven Belupo počeo iskazivati manjak ofenzivnih inicijativa. No, onda je nakon klizećeg starta Silve sudac Čuljak sa zadrškom, i uz kontinuirani pritisak trenera gostiju Zekića, pokazao domaćem stoperu drugi žuti karton.

Nekoliko izmjena na obje strane nije bitno promijenilo odnose na terenu. Istra je i s igračem nastavila tražiti pogodak izjednačenja, a gosti su se trudili kroz kontranapade doći do gola koji bi im osigurao bodove. Uz to su tim akcijama udaljavali domaće od svog gola. Do pogotka su gosti i došli preko Krstanovića, ali je poništen zbog zaleđa asistenta Monjca.

______________________________________________

PRIJENOS UŽIVO:

90+3 - KRAJ! ISTRA 1961 - SLAVEN BELUPO 1:2

90+1 - Probao je sada i Krstanović, ali i to brani golman domaćih.

88 - Probao je sada Caimacov, ali Lučić brani.

85 - Mijenja i Belupo. Izašao je Kocijan, ušao Zirdum.

85- Izašali su Marin i Beljo, ušli Daničić i Iličić (Istra).

84 - Zabio je sada Krstanović, ali gol je ubrzo poništen zbog zaleđa.

83 - Nezgodno je sada bilo za obranu Istre. Belupo je pokušao iskoristiti gužvu koja je nastala, ali lopta se nakon nekoliko odbijanja našla u rukama Lučića.

80 - Žute kartone su dobili Perković (Istra) i Krstanović (Belupo).

77 - Dvostruka izmjena i kod Slaven Belupa. Izašli su Zapata i Hadžić, a ušli Krstanović i Monjac.

75 - Dvostruka promjena kod Istre. Izašli su Bande i Perera, a ušli Serderov i Perković.

72 - Paracki (Belupo) je dobio žuti karton.

67 - CRVENI KARTON! SIlva je sada dobio drugi žuti karton i ostavio svoju ekipu na cjedilu taman kad su se probudili i krenuli po izjednačenje.

61 - Izašao je Mišković, ušao Mahmoud (Istra).

60 - Bande je sada opalio s 30-ak metara i iako nije djelovalo opasno, Sušak je morao reagirati i izbaciti u korner, ali taj korner nije na kraju pretvoren u gol.

58 - Kocijan (Slaven Belupo) je dobio žuti karton.

54 - Lisica je sada probao poravnati rezultat, ali njegov pokušaj odlazi pokraj gola.

51 - GOOOL! Istra se vraća u igru! Mišković je opalio iz slobodnjaka, a Sušak loše reagirao i loptu kroz ruke propustio u gol.

46 - Počelo je drugo poluvrijeme!

45+1 - Kraj prvog dijela! Slaven Belupo je bolja ekipa od početka, a to su okrunili s dva gola. Zabio je prvo Zapata koji je danas jedan od najraspoloženijih na terenu, a onda i Hadžić koji je pobjegao obrani Istre i izašao sam na golmana.

44 - Hadžić je sada opet bio u dobroj prilici, ali je nespretno igrao rukom i upropastio šansu.

35 - Požutio je Perera (Istra 1961).

31- GOOOL! Zabio je sada Hadžić za 0:2! Zaspala je obrana Istre, a to je Hadžič iskoristio za povećanje prednosti.

29 - Slaven Belupo je skoro sada postigao autogol, ali ih je sreća pomazila. Hujber je prošao po desnoj strani i ubacio za Lisicu, ali lopta je putem pogodila Van Bruggena i od njega se odbila prema golu. Sušak je bio spreman i uspio je izbiti.

25 - Istra od Svih svetih nije zabila gol.

21 - Probudila se Istra nakon primljenog gola, ali njihovu akciju je bez većih problema spriječio golman Sušak.

18 - Žuti karton dobio je Silva (Istra).

18 - GOOOL! Zapata je sada uspio ugurati loptu u mrežu i naplatiti odlično otvaranje ove utakmice. Hadžić je pucao, a Zapata zabio iz odbijanca za 0:1.

12 - Antonio Bosec je sada dobro prošao po sredini i opalio po golu Istre, ali Lučić brani bez većih problema.

10 - Opet je dobru akciju kreirao Belupo, ali Zapata, koji je najaktivniji u prvih 10 minuta, je ovoga puta bio u zaleđu.

9 - Zapata je probao glavom, ali taj pokušaj odlazi pokraj gola.

7- Probala je sada Istra, ali ubačaj Mlinara je rezultirao tek kornerom koji nije iskorišten.

5 - Slaven Belupo je nešto aktivniji u uvodnim minutama, a uputili su i prvi udarac, no Zapatin pokušaj odlazi visoko preko gola.

1- Počela je utakmica u Puli!


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 07:14