SCREENSHOT
ZA ANTOLOGIJU

Video: Tri gola kakva u istom danu u Hrvatskoj još nisu viđena! Pogledajte suradnju HNL majstora i vjetra

Dva pogotka na Šubićevcu postignuta su uz pomoć vjetra, a jedan u Kranjčevićevoj izravno iz kornera.
Piše: HINA/SNObjavljeno: 20. studeni 2020. 22:39

Utakmice 12. kola Prve HNL igrane u petak obilježili su golovi postignuti izravno iz kornera, u 2-2 remiju Lokomotive i Varaždina u Kranjčevićevoj domaći vratar Hendija skrenuo je korner Urate u vlastitu mrežu, dok je u 3-1 gostujućoj pobjedi Gorice u Šibeniku preokret započeo Čabraja pogotkom za 1-1 izravno iz kuta.

Utakmicu u Šibeniku obilježio je jak vjetar koji je u prvom poluvremenu pomagao domaćima, a u nastavku gostima. Šibenik je pomoć vjetra iskoristio za samo jedan pogodak i to u samom otvaranju dvoboja kada je Jurić lijepo proigrao Ampema koji je utrčao iza obrane Gorice te svladao Kahlinu. Izjednačenje je stiglo u 61. minuti kada je Čabraja izveo udarac iz kuta koji je nošen vjetrom skrenuo prema vratima domaćih, preletio Labrovića i završio u mreži.

Pred sam kraj dvoboja Gorica je stigla do još jednog gola nakon kornera. Lovrić je ubacio loptu u kazneni prostor domaćih, do nje je stigao Suk koji je snažnim udarcem s pet metara kompletirao preokret. Konačnih 3-1 postavio je Lovrić u posljednjoj minuti sudačke nadoknade iskoristivši činjenicu da su domaći juurnuli po izjednačenje.

U susretu Lokomotive i Varaždina gost je poveo golom Delića (6), vrlo brzo poravnao je Chajia (10), gosti su do novog vodstva stigli nakon velike pogreške domaćeg vratara Hendije (60-ag) koji je izravni udarac iz kuta Urate propustio kroz ruke te je lopta završila u mreži, a na konačnih 2-2 poravnalo je novo pojačanje domaćih Papadopoulos (89).

Delić je doveo Varaždin u vodstvo preciznim udarcem s više od 20 metara koji je odsjeo u donjem desnom kutu Hendije koji je i u toj situaciji mogao bolje reagirati. No, samo četiri minute potom Chajia je lijepim volejom sa 12 metara iskoristio ubačaj Karačića za poravnanje na 1-1. U nastavku je Urata je uputio ne pretjerano opasan udarac iz kuta kojega je Hendija htio "izboksati" iz svog peterca, no lopta se od prstiju domaćeg vratara odbila njemu iza leđa. Ipak, bod domaćima spasio je bivši grčki reprezentativac Papadopuolos koji je u samoj završnici utakmice krenuo u napad te glavom s pet metara zakucao loptu u mrežu nakon još jednog ubačaja Karačića.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 23:29