Slavlje Istre 1961 u Šibeniku
 NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
ODLIČAN POSAO

Video: Veliko slavlje posljednje momčadi HNL-a! Pogledajte kako se Istra plasirala u četvrtfinale Kupa

Nogometaši Istre 1961 će za polufinale igrati protiv boljeg iz sudara Oriolik/Rudar
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 24. veljača 2021. 19:21

Pobjedom na Šubićevcu Istra je prekinula lošu seriju u prvenstvu, a plasman u četvrtfinale Kupa ipak je melem na sve njihove rane. Za razliku od njihovog posljednjeg međusobnog ogleda u prvenstvu na klupi gostiju sada je sjedio Danijel Jumić. On se odlučio za povučeniju varijantu, prepuštajući domaćima posjed. Jumić je na klupi ostavio standardne Blagojevića i Gržana, a debitirao je čak 190 cm visoki japanski napadač Hara.

Mjesto na krilu od početka je dobio i Ajaxov Bande od kojeg na Drosini mnogo očekuju. Šibenik, koji je također ponešto mijenjao u odnosu na standardni sastav a od važnijih izostanak nije bilo načetog Denija Jurića, prvog strijelca momčadi.

U prvih pola sata igre gledali smo laganu kamilicu od utakmice, uz apsolutnu dominaciju Šibenčana, ali bez nekih uzbuđenja. U prvih četvrta sata izveli su 5 kornera, ali to nije Šibenikov forte. Držali su domaći loptu, ali Istra ih je ipak održala daleko od svoga gola. Tek je Bailone jednom zaprijetio iz daljine, ali Argentinčev udarac išao je preko grede. Najzanimljiviji trenutak zbio se u 26. minuti, jednu visoku loptu primirio je Prince Ampem, ali Navarro je igrao rukom.

Sudac Čuljak prvo nije ništa svirao, ali na asistenciju pomoćnika pokazao je na bijelu točku. No, nakon VAR provjere odustao je od toga. Puljani su vrebali priliku iz kontre koju su dočekali u 34. nakon brze lopte Bandea lopta je bila prebrza za Vuka. Na drugoj strani pogreške pulske obrane nije kaznio Prince Ampem koji je samo dodao loptu Lučiću u dobroj poziciji. U 42. minuti nakon Bulatovog kornera Alimi je pucao glavom kao nogom, ali je lopta prohujala pored vratnice.

Čim se krenulo s centra Istrani su poveli. I to iz kornera, najveće šibenske boljke. Zabio je Japanac Hara u svom debiju. Nakon gola Istra se stabilizirala, čak uspostavila ravnotežu u posjedu, ali i prebacila težište igre prema naprijed. Šibenik bez prave reakcije nakon primljenog gola.

Promijenio je Rendulić igrače i formaciju, čak je i Schildenfeld prebačen u napada, i postalo je to nešto konkretnije. Kreirao je domaćin više šansi u 5-6 minuta nego u pola sata. U 82. minuti stvorili su prostor, Prince je nekako uspio zahvatiti loptu ali lagan plijen za Lučića. Opasan je bio i udarac Čurića, ali njegovu bombu skida Lučić.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

Šifo je nakon kornera imao zicer glavom ali opet čudesno brani vratar Puljana. U 88. nova sporna situacija na rubu šesnaesterca nakon starta na Schildenfeldu, suci se nisu oglasili... U nadoknadi je i Pajić pucao glavom opet Lučić na mjestu. U jeku Šibenikovih napada gosti su iz kontre povisili na 2:0 preko Gržana na dodavanje Hare vizirajući put među osam najboljih u Kupu gdje ih čeka bolji iz dvoboja dvaju trećeligaša Oriolika i Rudara koji igraju u nedjelju. Dvoboj Istre s trećeligašem na rasporedu je 17. ožujka.

Nakon Dinama, Rijeke, Osijeka, Gorice i Slaven Belupa, plasman u četvrtfinale hrvatskog nogometnog Kupa izborili su i nogometaši Istre 1961.

Puljani su u susretu osmine finala na Šubićevcu pobijedili Šibenik sa 2-0, a junak utakmice bio je Japanac Taichi Hara koji je upisao pogodak i asistenciju. Japanac je u 47. minuti zabio za 1-0, a u petoj minuti nadoknade asistirao Šimi Gržanu za drugi gol na utakmici.

Istri je to prva pobjeda u svim natjecanjima u posljednjih osam utakmica pri čemu je zabilježila šest poraza.

Momčad iz Pule će četvrtfinalu gostovati kod pobjednika susreta Oriolik - Rudar Labin koji je na rasporedu 28. veljače, a posljednjeg putnika za četvrtfinale doznat ćemo 3. ožujka kada se sastaju Zagreb i Hajduk.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 13:48