REUTERS/KCNA ATTENTION EDITORS / REUTERS
VELIKE AMBICIJE

'IZVRSNI VOĐA' SMISLIO PLAN KOJI LEDI KRV U ŽILAMA Sjeverna Koreja stvara na tisuće Messija: 'Uvjeren sam da ćemo uskoro dominirati cijelim svijetom'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. studeni 2016. 21:00

Nogometni svijete, pazi se! Kim Jong Un, takozvani Izvrsni vođa, stvara najboljeg igrača i najbolju reprezentaciju na planeti. Obznanio je to narodu Sjeverne Koreje, a treneri i znanstvenici već su objeručke prionuli na mukotrpan rad.

Državno vodstvo Sjeverne Koreje nedavno je pokrenulo nogometnu akademiju u glavnom im gradu Pyongynagu, a izdanci bi se trebali prepoznati u godinama ispred nas. Djeca marljivo treniraju, a ciljevi nisu mali. Dapače.

- Treniramo naše polaznike da postanu supertalentirani igrači koji mogu imati vještine bolje od nogometaša kao što je Lionel Messi - izjavio je Ri Yu-Il, jedan od trenera na Pyongyang akademiji.

Zatim je ispalio rečenicu koja vam ostavlja samo dvije opcije. Umiranje od straha ili umiranje od smijeha.

- Uvjeren sam da ćemo uskoro dominirati Azijom, a onda i cijelim svijetom - tvrdi samouvjereni Yu-Il.

Teško je prognozirati kakve će točno plodove dati sjevernokorejska nogometna akademija, ali za vjerovati je u napredak u odnosu na današnju razinu. Sjeverna Koreja zauzima 127. mjesto na FIFA-inoj ljestvici i pamti tek rijetke trenutke većih uspjeha.

Dvaput su se pojavili na SP-ima, prvi put 1966. godine kada su ispali u četvrtfinalu od Portugala (5:3) iako su vodili 3:0, a drugi put 2010. u Južnoafričkoj Republici kada su ispali u grupnoj fazi.

Linker
18. travanj 2024 04:38