CATHERINE IVILL Afp
SMOKI IGRAČ DANA

Junak koji je srušio Hrvatsku ima filmsku priču! Rođen je u teškom siromaštvu, oca su mu ubili...

To što je Liverpool za transfer dobio 64 milijuna eura malo je koga zanimalo
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 13. lipanj 2021. 22:36

Životna priča Raheema Sterlinga malo koga može ostaviti ravnodušnim. Siromašni dječak iz Kingstona na Jamajci, koji je u devetoj godini života ostao bez (odsutnog) oca kojeg su ubili na cesti, postao je s jednim golom engleski heroj. I to nakon što je dugo godina bio na 'lomači' zato što je 2015. 'izdao' Liverpool izabravši odlazak u Man. City. To što je Liverpool za transfer dobio 64 milijuna eura malo je koga zanimalo.

image
Statistika Raheema Sterlinga
SofaScore
Statistika: Sofascore


Uglavnom, Sterling je protiv Hrvatske zabio možda i najvažniji gol karijere. Engleska nikada nije slavila u prvoj utakmici Eura, u devet pokušaja upisala je pet remija i četiri poraza. Sve dok Sterling nije matirao Livakovića i promijenio povijest, uvjerivši Engleze da je došao taj toliko godina čekani turnir na kojem će Engleska napokon otići do kraja.

image
Raheem Sterling
GLYN KIRK Afp


Sterling protiv Hrvatske nije samo zabio gol. Sterling je igrao jako dobro, racionalno, stalno za momčad. vraćao se u obranu u svakom napadu Hrvatske, a u napadu je još stigao nekoliko puta opasno prijetiti, a i Fodenu je namjestio prvu šansu na utakmici. Sazrio je Sterling, a nogometna klasa nikad nije bila upitna. I gol protiv Hrvatske trebao bi biti samo najava njegovog velikog turnira. S kojim bi u Engleskoj trebao napokon dobiti puni oprost od svih, pa i navijača Liverpoola...

Linker
19. travanj 2024 20:24