BURNA RASPRAVA

KAKVA KANONADA U STUDIJU HTV-A, JELIČIĆ OPRAO SVE REDOM 'Dinamu više niti suci ne mogu pomoći, a ovakvu utakmicu Rijeke još nisam vidio'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. studeni 2016. 23:47

Nakon dugo godina utrka za naslov prvaka u domaćem prvenstvu je ponovno zanimljiva. Iako su Riječani imali priliku povećati svoju bodovnu prednost ispred Modrih, to se ipak nije dogodilo.

Dinamo je u 16. kolu propustio na Maksimiru slaviti protiv Istre (1:1), dok je utakmica između Slaven Belupa i Rijeke završila bez golova čime je Rijeka zadržala šest bodova prednosti ispred aktualnog prvaka.

Ipak, niti ovog puta nije moglo proći bez dvojbenih situacija u obje utakmice. Bivši proslavljeni nogometaš Dinama i Hajduka, Joško Jeličić i legendarni Mateo Beusan analizirali su oba susreta o kojima se priča već danima.

Jeličić je kao jedan od glavnih problema Modrih ove sezone istaknuo tranziciju što je objasnio u nekoliko situacija, a kada je u pitanju Rijeka, jedinu lošu stvar koju je detektirao je činjenica da su zadržali istu bodovnu prednost ispred Modrih.

Možda i najsporniji trenutak dogodio se prilikom prvog pogotka Dinama, odnosno jedanaesterca kojeg je dosudio Željko Frković.

- Šitum je prvo udario loptu glavom, a tek onda pao. Bilo je kontakta, ali tu nema dovoljno elemenata za kazneni udarac.

I Istra je u samoj završnici zaradila jedanaesterac nakon igranja rukom Schildenfelda, ali tu je više govora bilo o tome je li stoper modrih trebao dobiti crveni karton.

- Ovo nije bila stopostotna prilika i sudac je ispravno postupio. Penal i žuti karton su dovoljna kazna - kazao je Beusan.

Oko sokolovo je u još nekoliko situacija pokazao kako je kriterij suđenja bio neujednačen, na što se Jeličić nadovezao.

(Sporne situacije: 43. minuta penal Dinamo, 45+2, penal Istra)

- Šifinu ruku neću komentirati, jer slika govori više od tisuću riječi. Sudac je pokušavao čitavu utakmicu pomoći Dinamu, ali toliko su loši da niti on nije uspio.

I u drugoj utakmici igranoj u Koprivnici, onoj između Rijeke i Slaven Belupa bilo je nekoliko dvojbenih situacija. Pogotovo je dvojben bio nedosuđeni jedanaesterac za Slaven.

- Nema govora o jedanestercu. Nije bilo nikakve namjere igranja rukom i sudac je u ovoj situaciji postupio ispravno.

(Sporne situacije: 12. minuta ruka, 64. minuta zaleđe Belupo)

Da Rijeka može biti sretna s bodom govori situacija kada je sudac Andrej Burilo dosudio zaleđe na znak svog pomoćnika s čime nije zadovoljan bio Mateo Beusan.

- Na snimci se vidi da nije bilo zaleđa. Ali, i da je bio nekoliko centimetara u zaleđu, a sudac nije siguran, onda se prednost uvijek daje napadaču.

- Ja u životu nisam vidio utakmicu u kojoj je omjer prekršaja bio 28:4, a od ova četiri su dva bila na vrataru - kazao je Jeličić.

Linker
16. travanj 2024 16:10