Od Tobola je prošle sezone ispao Hajduk

 ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
OPET TAJ TOBOL...

‘Čuo sam se s Bjelicom, pomogao nam je! Hajduk? Pa oni su do 60. minute sve kontrolirali...‘

Sergej Jakirović biranim je riječima govorio o prepreci koju Zrinjski mora proći u Kazahstanu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. kolovoz 2022. 22:56

Nogometaši mostarskog Zrinjskog u četvrtak od 16 sati kod kazahstanskog Tobola igraju uzvratnu utakmicu 3. pretkola Konferencijske lige. Nakon pobjede od 1:0 u prvoj utakmici na svom terenu, pred momčadi Sergeja Jakirovića jasno, stoji težak zadatak. Koliko težak, jasno zna Hajduk, koji prije godinu dana nije uspio obraniti dvostruko veću prednost (2:0) iz prvog, poljudskog dvoboja.

Trener Jakirović se na press-konferenciji dotaknuo i tog dvoboja.

- Tobol je puno otvoreniji i agresivniji kod kuće. Ja sam si uzeo malo vremena, pogledao utakmicu Tobol - Hajduk. Bez obzira što je prošlo godinu dana, Hajduk je u toj utakmici sve kontrolirao, bilo je 0:0 u 60. minuti, dovoljno to govori koliko su oni opasni. Inače postižu puno pogodaka od 60. do 75. minute - kazao je trener Zrinjskog.

image

Sergej Jakirović, trener Zrinjskog

DARKO TOMAS/CROPIX Cropix

Prvacima Bosne i Hercegovine pomogao je, kako veli Jakirović, i Nenad Bjelica. Njegov je Osijek, podsjetimo, u 2. pretkolu ispao od Kizilžara, također kazahstanskog predstavnika.

- Ja sam se čuo s trenerom Bjelicom, isto nam je dao nekoliko savjeta. Zvali smo i Adnana Kovačevića, igrača Ferencvarosa koji je igrao s Tobolom u 1. pretkolu Lige prvaka. Iskoristit ćemo njihove savjete i maksimalno se prilagoditi kao što su i oni to radili.

U kadru prvaka Bosne i Hercegovine neće biti Ćorluke i Mandića koji su kartonirani, te ozlijeđenog Memije. Jednim okom gledat će se i na dvoboj 3. pretkola Europske lige između Olympiacosa i Slovana iz Bratislave. Poraženi iz tog dvomeča bit će suparnik Zrinjskom u play-off rundi KL, jasno, ako prvak BiH prođe dalje. Prvi dvoboj između Grka i Slovaka završio je 1:1 u Pireju.

- Ja kako čitam po medijima, Olympiacos je već prošao prije prve utakmice, pa je bilo 1:1 i svi su iznenađeni. Nema tu razlika, sve je "u 10 deka", što se kaže. Ne priželjkujem ništa, priželjkujem da mi prođemo i okrenuti se idućem protivniku, sve hipotetski pričati nema smisla - kazao je Jakirović.

Linker
16. travanj 2024 18:45