ANTE CIZMIC Cropix
TRENER VITORIJE UOČI UZVRATA

‘Nismo igrali loše u Hrvatskoj, nemojte misliti da je Hajduk toliko nadmoćniji od nas!‘

Vitória je primila tri gola nakon što je povela, tema preokreta i dalje je aktualna u Portugalu
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 08. kolovoz 2022. 13:05

U nedjelju kasno navečer Vitoria je otvorila prvenstvo utakmicom u Chavesu, a prije tog susreta trener Moreno Teixeira portugalskim je medijima govorio o stanju u momčadi i komentarima splitske utakmice. Protiv Hajduka je Vitória primila tri gola nakon što je povela, tema preokreta i dalje je aktualna u Portugalu.

- Razumijemo zašto smo na kraju imali rezultat 3-1 u Splitu. Puno se pričalo se o pogreškama Miguela Mage i Danija Silve, ali oni imaju potpuno povjerenje momčadi. Možda smo napravili i puno teže pogreške, ali o njima dvojici se više pričalo jer su iz tih pogrešaka stigli primljeni zgodici. Imali smo gubitke lopte koji su utjecali na kvalitetu igre. Imamo čitav niz dobro identificiranih momčadskih pogrešaka, koje su nam, moram priznati, oduzele samopouzdanje i kvalitetu igre. Nismo odigrali lošu utakmicu u Hrvatskoj, nemojte misliti da je Hajduk bio toliko nadmoćniji od nas - uvjeravao je Teixeira portugalske novinare.

André Andréova reintegracija u momčad Vitórije, nakon što na startu sezone nije predstavljen kao klupski igrač, bila je jedna od tema konferencije za novinare Morena Teixeire. Trener je otkrio da je podržao priključenje iskusnog veznjaka, koji je nakon povratka sa posudbe u Saudijskoj Arabiji proteklih mjesec dana trenirao samostalno.

- André André predstavlja puno za nas. Za klub, za prošlost, sadašnjost i za ono što nam može dati u budućnosti. Razgovarali smo s predsjednikom, iznio sam svoje mišljenje o tome. Nakon toga sam razgovarao s Andréom Andréom i ono što sam dobio bila je velika motivacija i želja za povratkom. Od tada je to imalo smisla da se integrira u grupu. Andre je vrlo dobra opcija s naglaskom da se brzo fizički osposobi kako bi mogao biti od velike koristi. Zaista ne sumnjam da će nam pomoći - kazao je Teixeira, ali pritom nije rekao hoće li 32-godišnji igrač sredine terena biti na popisu za utakmicu s Hajdukom.

Za dvoboj s Bijelima upitan je Andre Almeida, također vezni igrač, vrlo bitna karika Vitorie.

- Vidjet ćemo kako se igrači oporavljaju, uključujući i André Almeidu. Ono što je Almeidu izbacilo iz igre u Mađarskoj bila je nelagoda u mišićima, ali u utorak prije utakmice u Hrvatskoj imao je gastroenteritis i vjerovali smo da se može oporaviti. u Splitu je dao koliko je mogao. To ga je izbacilo iz utakmice u četvrtak, a za srijedu ćemo još vidjeti.

Nakon susreta sa Chavesom, bit će jasnije s kakvim kadrom raspolaže Teixeira za Hajduk. Uostalom, do uzvrata Portugalci imaju tek jedan ozbiljniji trening u utorak poslijepodne.

Linker
18. travanj 2024 02:53