TIZIANA FABI Afp
REAKCIJE NA TRANSFER

Francuzi: ‘Tudor? Mnogo jeftinija verzija Simeonea!‘ Igrač kojeg je trenirao: ‘Sjećam se njegovog govora...‘

‘Ima karizmu i mislim da nije loš potez‘, kazao je pak Behrami, kojeg je također trenirao
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 03. srpanj 2022. 11:26

Stvar je, dakle, riješena: Igor Tudor u nedjelju rano ujutro stigao je u Marseille, a već u ponedjeljak bit će i službeno predstavljen kao nasljednik Jorgea Sampaolija na klupi Olympiquea, gdje bi prema trenutačnim informacijama trebao ostati minimalno do ljeta 2024. godine.

Jasno, preuzimanje francuskog velikana s tvrdokornim i vatrenim navijačima neiscrpna je tema za tamošnje medije, koji pokušavaju skenirati Tudorov opus. I premda u jednome dijelu prevladava skepsa, mnogi njegov rad u Veroni smatraju izuzetnim, i drže da ako to uspije preslikati na Olympiquea - momčad i klub trebali bi definitivno napredovati. Pritom, pak, određeni čitani blogovi poput portala butfootballclub.fr pokušavaju biti slikoviti:

"Tudor? Mnogo jeftinija verzija Diega Simeonea", opisuju ga.

"Marseille smatra velikom prilikom. Jer, u jedinom velikanu kojeg je dosad vodio - Galatasarayju - nije se proslavio. Ovo je prilika da dokaže kako ima kapacitete voditi velike klubove", dodaju.

Francuskoj javnosti Tudora pritom pokušavaju približiti i igrači koje je trenirao, poput Auréliena Chedjoua i Valona Behramija.

- Itekako se sjećam njegova prvog govora kada je stigao u Galatu. Rekao nam je "Volim Guardiolu, ali ipak preferiram Simeonea; želim da naša momčad stalno stišće i guši suparnika, a da da pritom guta pretrčane kilometre. Patit ćete i neće vidjeti ništa osim trening centra i kreveta!" I tako je i bilo - priča Chedjou, i objašnjava odnos sa Sneijderom, kojeg je Tudor u turskom velikanu otpisao, a francuski mediji u tom se detalju pitaju može li voditi svlačionicu OM-a.

- Mislim da može. Naravno da s velikim igračima treba razgovarati, a ne im naređivati, no mislim da je upravo i u tome detalju, kao i u vođenju Galate dobio potrebno iskustvo. Dobar je čovjek i dovoljno pametan da iz toga izvuče pouke - zaključuje Chedjou, na čijem je tragu i Behrami, koji je igrao za Tudora u Udineseu.

- Ima karizmu i mislim da nije loš potez. A što se igre tiče, traži vrlo intenzivan nogomet sa stalnim visokim presingom, makar to značilo preuzimanje rizika. No, taj nogomet iziskuje fizičke igrače. Taktički, ne ulazi previše u detalje, on nije onaj tip trenera koji će zaustaviti sesiju i izigravati velikog nogometnog učitelja. On je tip koji će puno više pažnje posvetiti fizičkom apsketu, tražeći ritam, ritam, ritam. Sjećam se da smo nakojn treninga znali biti umorniji nego nakon utakmica - reći će Behrami.

Linker
25. travanj 2024 21:52