ISABELLA BONOTTO Afp
JURIĆ IZGUBIO OD MOURINHA

Neugodan poraz Milana, utakmicu obilježio strašan pogodak! Majer i Rennes skočili na 2. mjesto, Kovaču remi

AC Milanu je to drugi uzastopni poraz Serie A, iako na početku ništa nije nagovještavalo takav ishod
Piše: HinaObjavljeno: 28. studeni 2021. 21:40

Nogometaši Milana doživjeli su neugodan domaći poraz od Sassuola (1-3) u 14. kolu Talijanske lige.

AC Milanu je to drugi uzastopni poraz Serie A, iako na početku ništa nije nagoviještavalo takav ishod. U 21. minuti kapetan Alessio Romagnoli je zabio glavom nakon kornera, no žilavi Sassuolo, koji je prošlog mjeseca pobijedio Juventus na gostovanju, preokrenuo je do poluvremena golom Gianluce Scamacce i nesretnim autogolom Simona Kjaera.

POGLEDAJTE GOLČINU SCAMACCE

Čak i s Zlatanom Ibrahimovićem u napadu, Milan se mučio s odgovorom, da bi Domenico Berardi sjajnim solo-prodorom u 66. minuti zapečatio potpuno zasluženu pobjedu Sassuola.Crveni karton Romagnolija u 77. minuti prekinuo je sva nadanja Milana, koji je ostao drugi na ljestvici, s 32 boda koliko ima i vodeći Napoli.

Rennes skočio na drugo mjesto, Monaco remizirao

Nogometaši Rennesa, u čijim redovima igra hrvatski reprezentativac Lovro Majer, porazili su na gostovanju Lorient sa 2-0 skočivši na drugo mjesto ljestvice Le Championnata.

Rennes je stigao u vodstvo u 75. minuti golom Gaetana Labordea, a samo tri minute kasnije Jeremy Doku je zabio za konačnih 2-0. Lovro Majer je za goste igrao do 68. minute.

Monaco, kojeg vodi Niko Kovač, je na svom travnjaku odigrao 1-1 protiv Strasbourga, a oba gola postignuta su iz jedanaesteraca.

Domaćin je poveo u posljednjim trenucima prvog dijela preko Wissama Ben Yeddera, a izjednačio je u 48. minuti Ludovic Ajorque.

Bordeaux je kod kuće izgubio od Bresta sa 1-2, dok je Reims pobijedio Clermont sa 1-0.

U prvom nedjeljnom susretu PSG je na gostovanju pobijedio fenjeraša St Etienne sa 3-1, međutim slavlje gostiju pokvarila je ozljeda Brazilca Neymara koji je na nosilima iznesen s travnjaka u 84. minuti. Neymar je dobio neugodan udarac u gležanj i sa suzama u očima je napustio teren.

Kod sva tri gola pariškog sastava asistirao je Lionel Messi, a dodajmo kako je za PSG debitirao Sergio Ramos koji je ovoga ljeta stigao iz Real Madrida, no zbog problema s ozljedom lista do sada nije igrao.

Domaćin je poveo u 23. minuti preko Denisa Bouange. Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u 45. minuti kada je Timothee Kolodziejczak oborio Mbappea zaradivši crveni karton. Domaći igrači su prosvjedovali smatravši kako je Brisardova odluka prestroga, no sudac nije prominenio odluku.

Messi je izveo slobodan udarac, a Marquinhos glavom zabio za 1-1. U nastavku susreta St Etienne se odlično branio do posljednjih deset minuta, no nije izdržao. Angel Di María je u 80. zabio za 2-1, a Marquinhos u sudačkoj nadoknadi postigao drugi gol na utakmici za konačnih 3-1. I za drugi i treći gol asistirao je Messi.

Marseille prekinuo crni niz

U posljednjem susretu 15. kola francuskog nogometnog prvenstva Marseille je pobijedio Troyes sa 1-0 ostvarivši prvu pobjedu u zadnja četiri susreta.

Nakon dva remija (Lazio 2-2, Metz 0-0) poraza od Galatasaraya (2-4) i prekinutog susreta protiv Lyona, OM je napokon upisao pobjedu. Daleko teže nego što se očekivalo, no ipak je uspio slomiti obranu Troyesa, a pogodak odluke zabio je Pol Lirola u 74. minuti.

Duje Ćaleta-Car nije nastupio za Marseille.

PSG vodi na ljestvici sa 40 bodova, Rennes je sada drugi sa 28 bodova, dok je Nica treća sa 26 bodova.

Zadnja dva mjesta drže Metz i St Etienne sa po 12 bodova.

Pobjeda Eintrachta, Jakić nastupio

U susretu 13. kola njemačkog nogometnog prvenstva Eintracht je u Frankfurtu pobijedio Union Berlin sa 2-1, a pobjednički pogodak domaćin je zabio u petoj minuti sudačke nadoknade.

Bila je to prva domaća pobjeda Eintrachta ove sezone u Bundesligi nakon što je u prvih pet ogleda u Frankfurtu upisao četiri remija i jedan poraz.

Eintracht je poveo u 22. minuti golom Djibrila Sowa, izjednačio je Max Kruse u 62. minuti iz jedanaesterca, a pobjedu domaćinu donio je Obite Evan N'Dicka u petoj minuti nadoknade.

Hrvatski reprezentativac Kristijan Jakić je za domaći sastav igrao cijeli sastav.

Eintracht je trenutačno na 12. mjestu sa 18 bodova, dok je Union Berlin na šesto mjestu sa 20 bodova.

Vodi Bayern sa 31 bodom, dok Borussija Dortmund na drugoj poziciji ima bod manje.

Večeras se još sastaju RB Leipzig i Bayer Leverkusen.

Jurić izgubio od Mourinha

Roma portugalskog trenera Josea Mourinha u 14. je kolu Serie A svladala Torino s 1:0, a strijelac jedinog pogotka u 32. minuti bio je Tammy Abraham.

Hrvatski stručnjak Ivan Jurić tako je ostao na 13. mjestu ljestvice sa 17 bodova, dok je Vučica zauzela 5. mjesto s osam bodova više od Torina, a s deset bodova manje od vodećeg Napolija.
Bivši Vatreni Marko Pjaca ušao je u 76. minuti, dok je Josip Brekalo odigrao čitav susret.
U idućem kolu Torino dočekuje jedanaestoplasirani Empoli.

Linker
25. travanj 2024 23:38