PAUL ELLIS Afp
REAKCIJE NAKON SPEKTAKLA

‘Ako još netko misli kritizirati i sumnjati u Cristiana Ronalda, neka samo pogleda ovu utakmicu‘

Talijanski stručnjak nakon poraza zavapio: ‘Želimo već jednom naučiti iz svojih pogrešaka!‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. listopad 2021. 00:10

Hrvatski ofanzivac Mario Pašalić fantastično je otvorio večer na Old Traffordu u 3. kolu Lige prvaka. Vatreni je napadač već u 15. minuti zatresao mrežu Manchester Uniteda, da bi na 2:0 povisio njegov suigrač Demiral u 29. minuti dvoboja.

Tim se rezultatom otišlo na odmor i činilo se da su dani trenera Crvenih vragova Olea Gunnara Solskjaera odbrojani. Međutim, u svlačionici je popravljena krvna slika i na travnjak je izišao neki drugi United.

Rashfordu se konačno posrećilo u 53., a za izjednačenje je poentirao kapetan Harry Maguire u 75. minuti. Preokret i konačnu pobjednu donio je neuništivi Portugalac Cristiano Ronaldo u 81. minuti.

Nakon susreta Solskjaer je blistao, barem prividno:

"Navijači su ogroman, golemi dio ovoga kluba. Toliko su glasno i frenetično navijali da su igrači uistinu povjerovali u mogućnost preokreta. To je ono što radiš kada si dio Manchester Uniteda u večeri Lige prvaka", stavio je naglasak na navijačku sekciju norveški strateg.

image
PAUL ELLIS Afp

Zatim je pohvalio svog dragocjenog portugalskog napadača koji mu je večeras kupio još vremena na Traffordu:

"Ako još netko posumnja u Cristianove kvalitete i nastavi ga kritizirati zbog radnog elana i stava, samo pogledajte utakmicu i uočite koliko taj čovjek daje sve od sebe", komplimentirao je Solskjaer.

image
OLI SCARFF Afp

Kapetan Maguire također se večeras upisao u strijelce:

"Ovo je moj prvi ovosezonski zgoditak, ne samo u Ligi prvaka nego i uopće. Bio je to trenutak ponosa za mene i za moju obitelj koja me gledala uživo."

image
PAUL ELLIS Afp

Ritam-mašina večerašnjeg Uniteda svakako je bio Bruno Fernandes koji je dijelio lopte kao na pladnju:

"Njegova energija, intenzitet i komunikacija s igračima zapravo su napravili razliku i probudili suigrače u nastavku", komentirao je Claude Makélélé, komentator i operativac UEFA-a te bivši igrač Chelseaja, Real Madrida i PSG-a. Bruno Fernandes je potpuno zasluženo proglašen igračem utakmice.

S druge strane, riječi utjehe nastojao je naći trener talijanske momčadi Gian Piero Gasperini:

"Nedostajali su nam neki igrači, međutim oni koji su igrali odradili su sjajan posao. Znali smo da je United jak. Učili smo već više puta iz ovakvih mečeva, no u nekom trenutku jednostavno želimo naučiti iz svojih pogrešaka već jednom i napraviti korak dalje", ironično je zaključio talijanski stručnjak.

image
MIGUEL MEDINA Afp

Manchester United (šest bodova) je preskočio Atalantu (četiri boda) na ljestvici, a s Talijanima se izjednačio Villarreal koji je u Švicarskoj pobijedio Young Boys s 4-1. Iduće kolo na rasporedu je 2. studenog, a parovi skupine F su: Atalanta - Manchester United i Villareal - Young Boys.

Linker
19. travanj 2024 20:40