TIZIANA FABI Afp
U REŽIJI LUKE MODRIĆA

Atalantu uništio Realov neočekivani junak! Modrić zamalo zabio u HR okršaju, City srušio Borussiju

Manchester City i Real su gostujućim pobjedama već napravili velike korake prema prolazu
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 24. veljača 2021. 19:55

ATALANTA - REAL MADRID 0:1 (Mendy '85)

ATALANTA: Gollini; Djimsiti, Romero, Toloi; Gosens, Freuler, De Roon, Maehle; Pessina, Zapata, Muriel

REAL MADRID: Courtois; Mendy, Nacho, Varane, Vazquez; Kroos, Casemiro, Modrić; Vinicius, Isco, Asensio


Večerašnjim utakmicama u Budimpešti i Bergamu zaključen je prvi dio dvoboja u osmini finala. Gosti su do ove srijede dominirali, ostvarili su pet pobjeda u šest utakmica, a posebno loše su igrale španjolske momčadi, Barcelona, Sevilla i Atletico doživjeli su poraze. Stoga je Real bio posljednja prigoda da ekipa iz Primere ostvari dobar rezulat. Ni Talijani nisu se dobro proveli, Juventus je poražen u Portu, a Bayern je očitao lekciju Laziju.

image
Luka Modrić
SOFASCORE ZA SN Sofascore Za Sn
Statistike: Sofascore

U Bergamu je Real došao opet bez devetorice, Benzeme, Carvajala, Hazarda, Marcela, Militaa, Odriozole, Ramosa, Rodryga i Valverdea. Gasperini s druge strane nije imao previše problema oko sastava, no već u 17. minuti krenuli su problemi za domaćeg stručnjaka. Naime, Real je odigrao vrlo dobru akciju koja je izbacila Mendyja u šansu, no sustigao ga je Freuler i prije kaznenog prostora ga srušio. Sudac Stieler odmah je pokazao crveni karton, premda bi žuti bio primjereniji. Odmah je Gasperini podigao s klupe Marija Pašalića, ali je ubrzo i odustao od izmjene. No, nova ga je nevolja primorala uvesti reprezentativca Hrvatske. Ozlijedio se, naime, prvi napadač Duvan Zapata, pa je u 30. minuti izašao van.

image
TIZIANA FABI Afp

Igrač više nije bio neka velika prednost za Real, nedostajalo je dubine u njihovim napadima, sve je to ličilo na kontrolirani nogomet u kojem su Madriđani pazili da im se ne dogodi nekakv zalutali metak. Jedna od stvari koje bi se mogle pokazati presudnim u uzvratu je i žuti karton Casemiru, brazilski veznjak zbog toga će propustiti dvoboj u Madridu. Upravo je Casemiro imao i najveću priliku u prvom dijelu, pucao je glavom nakon ubačaja Kroosa iz slobodnog udarca, ali je Golini odlično obranio. Luka Modrić igrao je standardno dobro, distribuirao je lopte, nekoliko puta je okušao udarac, ali njegovi pokušaji završavali su pored i preko gola.

Veliki problem za Zidanea je tanka klupa, jednostavno u ovom trenutku nema igrača koji bi donio dodatni impuls, primjerice sinoć su ušli Mariano Diaz, Arribas i Hugo Duro, potonji dvojac inače igra za drugu momčad Kraljevskog kluba i to u trećoj ligi.

image
MIGUEL MEDINA Afp

Na koncu je Real došao do pobjede, pogodak je zabio Mendy na dodavanje Modrića. Francuski defenzivac potegao je s preko 20 metara i to desnom nogom, bio je to precizan udarac, neuhvatljiv za Golinija. Udarac koji je izmamio veliki osmijeh na lice Zinedine Zidanea.


BORUSSIA M. - MANCHESTER CITY 0:2 (Silva '29, Jesus '65)

BORUSSIA M.: Sommer; Zakaria, Elvedi, Ginter; Lainer, Neuhaus, Kramer, Hofmann, Bensebalni; Plea, Stindl

MANCHESTER CITY: Ederson; Walker, Dias, Laporte, Cancelo; Gündogan, Rodrigo, Foden; Silva, Jesus, Sterling

Borussia M. nije mogla dočekati Manchester City na svom terenu, nego su ugostili prvu momčad Premiershipa na Puskas Areni u Budimpešti. Građani su u velikoj seriji, 18 pobjeda u nizu, 25 utakmica bez poraza i bilo je jasno kome pripada uloga favorita u ovom ogledu. No, pod Guardiolom City je znao ispadati od momčadi koje su slične kvalitate kao bundesligaš, Katalonac je pak gubio od Borussije dok je bio trener Bayerna. Zato je i u najavi bio vrlo oprezan, a posebno se osvrnuo na trenera Marca Rosea.

image
ATTILA KISBENEDEK Afp

- Čovjek koji napravi ovakve rezultate i onda dobije ponudu iz Dortmunda sigurno je dobar - kazao je Guardiola.

Dvoboj u Budimpešti protekao je po očekivanom obrascu, "domaći" su krenuli s pojačanom obranom, zatvorili su sve putove prema Sommeru i vrebali svoju prigodu iz kontri. City je držao loptu, kružio je oko zone Borussije, međutim, pukotina je bilo malo, elastična obrana bundesligaša stvarala je dosta problema Sterlingu i društvu. Ipak, u 29. minuti koncentracija domaće momčadi je popustila i to je bilo dovoljno za kaznu. Ubačaj Joao Cancela preletio je Elvedija, a 173 centimetara visoki Bernardo Silva postigao je pogodak glavom iz blizine. Do kraja poluvremena nije bilo promjena rezultata, a ni previše pokušaja, Borussia je ostala bez udarca, dok su gosti imali tek četiri pokušaja prema Sommeru.

Ni, drugi dio nije donio velikih promjena, gosti su imali posjed, a nekoliko izlazaka domaći su upropastili krivim dodavanjem u presudnom trenutku. Građani su zabili još jedan pogodak, opet je Bernardo Silva bio u akciji, glavom je prebacio loptu do Gabriela Jesusa koji je iz blizine zakucao loptu u mrežu. Građani su tako napravili veliki korak prema četvrtfinalu.

Nastavljena je tako dominacija gostiju, sedam pobjeda u osam susreta...

-------------------------------------------------------------------------

ATALANTA - REAL MADRID 0:1 (Mendy '85)

ATALANTA: Gollini; Djimsiti, Romero, Toloi; Gosens, Freuler, De Roon, Maehle; Pessina, Zapata, Muriel

REAL MADRID: Courtois; Mendy, Nacho, Varane, Vazquez; Kroos, Casemiro, Modrić; Vinicius, Isco, Asensio

BORUSSIA M. - MANCHESTER CITY 0:2 (Silva '29, Jesus '65)

BORUSSIA M.: Sommer; Zakaria, Elvedi, Ginter; Lainer, Neuhaus, Kramer, Hofmann, Bensebalni; Plea, Stindl

MANCHESTER CITY: Ederson; Walker, Dias, Laporte, Cancelo; Gündogan, Rodrigo, Foden; Silva, Jesus, Sterling

--------------------------------------------------------------------------

Kraj utakmica - Zaslužene pobjede Reala i Cityja kojima će sigurno biti lakše u uzvratu, kod kuće...

85' - Gooool! Mendy je ipak morao pomoći napadu! Sjajan pogodak za Real i velika prednost u nastavku. Sjajno je potegnuo s nekih 18 metara i neobranjivo zabio. Igrač utakmice, nedvojbeno, osigurao je crveni karton i na kraju i zabio...

82' - Dvojbena situacija, penal ili ipak ne? Pao je Casemiro u šesnaestercu i tražio penal, ali lagani dodir Marija Pašalića nije uvjerio suca. I ne samo to, umalo je ovaj dobio i žuti karton, dobro je prošao...

67' - Čini se da Modrić traži gol, znao je zabijati u utakmicama Lige prvaka i to izrazito atraktivno. Opet vanjskom stranom kopačke, no bilo je to neprecizno, njegov je udarac otišao daleko preko gola.

65' - Goool! Opet promjena u Mađarskoj. Gabriel Jesus zabija za 2:0 Građana protiv Borussije Mönchengladbach

53' - Evo još kartona, ali ipak "samo žuti". Dobio je žuti karton Ferland Mendy, a nakon toga je Gasperini napravio zamjenu. Izvadio je Muriela, a u igru je ubacio Josipa Iličića.

48' - Pokušao je Modrić prizemnom loptom iznenaditi vratara Atalante s nekih 12-13 metara sa sredine i bio je to sjajan pokušaj, ali loptra odlazi tik uz lijevu vratnicu.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj 1. poluvremena - Golova možda nema u Bergamu, ali bilo je nekoliko uzbudljivih trenutaka. City u Mađarskoj s druge strane maršira prema pobjedi i otklanjanju svih dvojbi...

42' - Gužva u šesnaestercu Reala! Čini se da je domaća momčad tražila penal, ali ništa od njemačkog suca za njih u prvom poluvremenu. Muriel je minutu ranije opalio s nekih 18 metara u prvoj ozbiljnijoj akciji domaće momčadi nakon crvenog kartona, ali bilo je to van okvira

37' - Odlična lopta Luke Modrića na Isca, a ovaj se okrenuo leđima i iz okreta ljevicom za malo gađao izvan okvira gola, lopta je "prohujala" tik uz lijevu vratnicu. I Modrić je minutu kasnije isprobao udarac, ali niti ovo nijr išlo u okvir gola...

29' - Goool! Manchester City poveo je u Mađarskoj, u Budimpešti gdje je Borussia M. domaćin ovog susreta. Bernardo Silva odlično je utrčao u šesnaesterac i savršeno pogodio glavom lijevi dio gola.

image
ATTILA KISBENEDEK Afp

28' - Evo Pašalić je ipak dobio priliku i ulazi u igru.

21' - Gasperini razmišlja o ubacivanju u igru Marija Pašalića, koji je bio spreman za ulazak, ali čini se da se trener predomislio.

17' - Remo Freuler dobio je crveni karton! Kakvo je sad ovo olakšanje za igrače Reala, a ima se za igrati još 75 minuta najmanje. Čini se da je bio posljednji igrač obrane u situaciji prekršaja igrača Reala i možda i nije odluka suca bila - pretjerana.

image
TIZIANA FABI Afp

9' - Evo sad prilike i za Real iz prekida. Slobodni udarac s nekih 18 metara za Bijele, Kroos je naciljao desnu vratnicu, ali nije bilo nikog tamo od gostujućih nogometaša.

4' - Muriel je izveo slobodan udarac s nekih 25 metara, ali dosta iskosa, s desne strane, bio je to dosta dobar, oštar ubačaj u šesnaesterac, ali obrana Reala otklonila je prvu opasnost u susretu.

1' - Počele su utakmice.

Linker
16. travanj 2024 14:48