DANIL SHAMKIN Nurphoto Via Afp
GOLEMI TALENT

Darijo Srna: Imamo, nakon Mbappea, Neymara i Viniciusa, najboljeg igrača u Europi na toj poziciji!

‘Da ima brazilsku putovnicu, vrijedio bi 100 milijuna‘, jasan je bio legendarni Vatreni
Piše: SNObjavljeno: 05. listopad 2022. 16:50

Nogometaši ukrajinskog Šahtara večeras u sklopu 3. kola Lige prvaka gostuju kod Real Madrida. Španjolski mediji u prvi su plan ovih dana bacali poznata hrvatska lica. Marca je tako napravila veliki intervju s Darijom Srnom, legendarnim Vatrenim i direktorom nogometa u klubu iz Donjecka, dok je AS porazgovarao s trenerom Šahtara Igorom Jovićevićem.

Marca je u srijedu izbacila još nekoliko Srninih izjava, a ovoga puta u prvom su se planu našle one u kojima hvali dragulja ukrajinskog kluba, 21-godišnje lijevo krilo - Mykhayla Mudryka.

"Možda smo izgubili dio našeg identiteta, ali rekao bih vam da je Mudryk bolji od svih Brazilaca koje smo ikad imali. Nije to demagogija. U nogometu sam cijeli život i usudio bih se reći da je on, nakon Mbappea, Neymara i Viniciusa najbolji igrač u Europi na svojoj poziciji", hvali Srna mladog Mudryka pa dodaje:

"On je nevjerojatan, ima sve i to pokazuje u svakoj utakmici. Da ima brazilsku putovnicu, vrijedio bi 100 milijuna. Ako ga netko namjerava kupiti, taj će i morati izdvojiti puno novca. Mi smo već pokazali da poznajemo tržište i da znamo kako prodati igrače."

image

Mykhaylo Mudryk (lijevo) i Emil Forsberg

ODD ANDERSEN Afp

Marca je uspjela uoči utakmice ugrabiti i komentar velike zvijezde ukrajinskog kluba, a u jednom su ga trenutku pitali i za Luku Modrića.

"Modrić je vrhunski igrač, jedan od najboljih svih vremena, ali mi smo različiti igrači koji igraju na različitim pozicijama", rekao je Mudryk pa na usporedbe s Neymarom ispalio: "Ja nisam ukrajinski Neymar, ja sam Mudryk."

Mudrykova tržišna vrijednost iznosi 15 milijuna eura (prema Transfermarktu). U dresu Šahtara dosad je upisao 32 nastupa, četiri pogotka i 15 asistencija.

Linker
23. travanj 2024 14:40