Sunday Adetunji (desno) u dresu Nigerije

 FREDERIC J. BROWN Afp
POTAKNUO NOVA NAGAĐANJA

Dinamov mogući protivnik zaustavio velikana, briljirao as za kojeg klub iz HNL-a nudi 1,5 milijuna eura?

Škupi je, zasad, navodno odbio tu ponudu, a o kojem se hrvatskom klubu radi, nije poznato
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. lipanj 2022. 16:34

Dok se Modri još uglavnom drže fizičkog dijela priprema i loptu koriste tek usput, potencijalni suparnik u drugom pretkolu Lige prvaka, prvak Sjeverne Makedonije Škupi, već se zahuktao.

Odigrala je momčad Goce Sedloskog već tri prijateljske utakmice, a nakon dva poraza (oba puta 0:2) od kosovskog kluba Ballkani i albanske Tirane, uslijedio je remi protiv turskog velikana Fenerbahčea. U Istanbulu je Škupi odigrao 2:2, pritom je i dvaput vodio, a posebno je briljirao Nigerijac Sunday Adetunji, koji je zabio oba gola i potvrdio da je najopasnija uzdanica mogućeg Dinamova protivnika.

Inače, ovih se dana pojavila vijest da Adetunjija želi upravo Fenerbahče, koji ga je sad mogao i uživo 'osjetiti', ali njegov menadžer, poznati srbijanski napadač Mateja Kežman, kazao je kako Fenerbahče nije jedini koji ga traži, jer je jedan HNL klub ponudio već 1,5 milijuna eura.

Škupi je, zasad, navodno odbio tu ponudu, a o kojem se hrvatskom klubu radi, nije poznato, kao niti koliko je istine u tim izjavama.

Ali, kad se spominju takve svote, mnogi su odmah uprli prstom u Dinamo. Je li u pitanju Dinamo, nema potvrde, no Nigerijac Modrima sigurno nije nepoznanica, dobro Dinamo skautira područje tzv. regije. Međutim, sad kad je moguće da Škupi bude suparnik na prvoj europskoj stepenici, gledalo bi se na njegov dolazak u Dinamo ispod oka, ne bi to baš bilo u skladu s fair-playom.


No, Škupi prvo treba izbaciti gibraltarski Lincoln Red Imps, o kojemu nema toliko zanimljvih informacija. Gibraltarski prvak, ako je raspored ažuriran, trebao bi imati tek jednu pripremnu utakmicu, suparnik će biti škotski Kilmarnock.

Linker
18. travanj 2024 19:25