ASHLEY WESTERN/COLORSPORT/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Ashley Western/colorsport/Shutterstock Editorial/Profimedia
LUKA JE OPET HIT

HR maestro ne prestaje zaluđivati svijet: ‘Provjerite mu rodni list! Od Benzeme je napravio Messija‘

Karim Benzema je zabio hat-trick, ali Marca nije propustila istaknuti i Luku Modrića.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. travanj 2022. 10:19

Karim Benzema u prvom redu za podjelu komplimenata, a Luka Modrić odmah do njega. Na neki način, to više i nije vijest, Modrićeve sjajne prezentacije u 37. godini života već su postale standard, ono što je odigrao protiv Chelseaja, zapravo, bila je za njega obična večer u uredu. No, uvijek iskoči neki podatak koji dodatno fascinira i s kojim se svjetski mediji vole poigrati.

Tako je Marca istaknula da je Modrić u pobjedi nad Chelseajem (3:1) u Londonu pretrčao više od svih igrača na terenu. Ukupno gotovo 11 kilometara. Da ima 26 godina, bilo bi dovoljno, s 36 je fenomenalno. Ali, ne samo to, hvale Španjolci njegovu igru, hvale kompletan Realov vezni red, trojac Modrić-Casemiro-Kroos zagospodario je sredinom terena i nije ispuštao prevlast.

"Asistencija kod drugog pogotka Benzeme i dobro pronalaženje prostora u protunapadima, poput lopte koju je dao Viniciusu koja je zamalo završila na 1:3", opisala je Marca ukratko Modrićevu izvedbu, a u jednom od komentara otišla i korak dalje:

image

Luka Modrić protiv Chelseaja

SOFASCORE

Grafika: SofaScore za SN

"Modrić nikad nije razočarao u velikim utakmicama. Možda je vrijeme da mu se provjeri datum rođenja u putovnici i rodnom listu", duhovito primjećuje Realu bliska Marca, a gol koji je zabio Benzema, odnosno Modrićeva asistencija, mnoge su podsjetili na Messijev pogodak Manchester Unitedu u finalu Lige prvaka 2009., kad je Argentinac zabio glavom, nakon ubacivanja Puyola.

"Odlično je centrirao i time pretvorio Benzemu u Messijeva nasljednika, Francuz je zabio na taj ubačaj baš kao Argentinac u finalu Lige prvaka 2009. Nevjerojatno je kako Luka Modrić igra ovakve utakmice u visoko intenzitetu svih 90 minuta, u tim godinam", završava hvalospjeve Marca.

Linker
16. travanj 2024 13:48