Antonio Čolak se odlično snašao u dresu Rangersa

 Stuart Wallace/Shutterstock Editorial/Profimedia
EKSKLUZIVNO ZA SN

Hrvat ne prestaje zabijati u novom klubu: ‘Prošle godine sam ih izbacio, sad ih moram uvesti u Ligu prvaka‘

Hrvatski napadač je protiv PSV-a u playoffu Lige prvaka u utorak zabio na četvrtoj utakmici zaredom
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. kolovoz 2022. 10:14

Antonio Čolak zabio je četvrtu uzastopnu službenu utakmicu za Glasgow Rangers na Ibroxu koji mu je izgleda “upisan pod kožu”. Doma su odigrali 2:2 s PSV Eindhovenom u play-off rundi Lige prvaka, to nije bajan rezultat za plasman u skupinu, no šanse su ostale. Ako u sljedećoj domaćoj utakmici s Ross Countyjem krajem mjeseca ponovno bude strijelac, u Rangersu kažu da će postati prvi u povijesti kluba koji će tresti mreže u pet povezanih dvoboja na njihovom stadionu. Osim toga nije mu priznat gol u prvom kolu prvenstva s Livingstonom koji je poništen zbog zaleđa kojeg nije bilo. Kao ni VAR-a da spasi stvar.

PSV je u 78. minuti došao do remije pogotkom Obispa. Čolak je bio strijelac za 1:1 u 40. minuti, izvrsno iz prve s desetak metara je pogodio desni donji golmanov kut na pas Taverniera.

"Odlično sam, uživam u Glasgowu, još kad vidim kakve su devetke imali ovdje iz Hrvatske, ponosan sam što sam im nasljednik. Ekipa, grad i navijači, sve je čudo. Brzo sam se uklopio, ne može biti bolje", javio nam se Čolak kojeg je i Sky Sports tražio intervju.

"Dogovorio sam ih za petak."

Odigrali jako dobro

Koliko ste zadovoljni rezultatom 2:2?

"Uvijek želimo pobijediti, šteta što je završilo 2:2. Bilo smo bolji, dobro smo igrali i zato vjerujem da ćemo slaviti u Eindhovenu."

Tko je sad u prednosti?

"Ha, tko pobijedi ide dalje", nasmijao se i lakonski odgovorio.

Dodao je:

"Idemo učiniti sve da mi budemo ta ekipa. Čeka nas skupina Lige prvaka, to je veliki klupski cilj."

Mislite da ništa niste propustili što niste doma dobili?

"Nismo. Odigrali smo jako dobro, ali primili smo dva gola iz prekida. Imali smo kontrolu utakmice. Tako želimo igrati i u Eindhovenu. S našom kvalitetom i igrom sposobnu smo za proboj u Ligu prvaka."

Prošle godine trpali ste mreže u kvalifikacijama i uveli Malmö u to isto elitno natjecanje, između ostaloga izbacili ste i Glasgow Rangers. Zato su vas kupili, da to sada učiniti s njima?

"Da, ako Bog da, to bi bila lijepa priča. Borit ću se da to uradimo, da i s Rangersom budemo u skupini. Ovdje se zafrkavaju, kažu - lani si nas eliminirao, sad to ispravi i uvedi nas u skupinu."

Tada je u obje utakmice završilo 2:1 za Malmö, pritom je u Glasgowu Čolak dao dva gola. Manje je poznato da je tri godine trajalo zanimanje Glasgow Rangersa za njega. Vidjeli su ga kao nasljednika Kolumbijca Alfreda Morelosa koji se protekle sezone teško ozlijedio pa su završnicu igrali bez željene špice, tako i finale Europske lige.

"Moj je menadžer Ivan Jolić s njima bio u kontaktu, ja osobno nisam, ali znao sam da su zainteresirani. Čekao se pravi trenutak, mora se sve poklopiti da dođe do transfera. Igrama, kvalitetom koju imam, stigao sam do Ibroxa. Razgovarao sam s trenerom Giovannijem van Bronckhorstom i ljudima iz kluba, dali su mi do znanja koliko me žele i nije bilo druge opcije nego da iz PAOK-a dođem ovdje. Uostalom, to je za mene jedan od najvećih klubova na svijetu. Čast mi je igrati s brojem 9 u Glasgow Rangersu. Jasno je da to što su me angažirali nisu odlučile samo lanjske utakmice, ali činjenica da sam dokazao kako mogu zabiti na Ibroxu sigurno je pomogla. Ostavio sam dobar dojam."

Odmah po dolasku dao je pogodak Tottenhamu u prijateljskom dvoboju.

"U službenim ogledima imam četiri gola. Četiri puta po jedan. U prvenstvu Kilmarnocku i St. Johnstoneu. Super mi ide, ali želim i dalje tako, pomoći ekipi igrama, trudom i radom."

Pomogli Barišić i Katić

Devetke u Glasgow Rangersu bili su Dado Pršo i Nikica Jelavić.

"U klubu očekuju od mene da nastavim stazama Hrvata koji su ovdje ostavili dubok trag. Ne samo njih dvojica, nego svi koji su igrali ili igraju kao Borna Barišić koji je niz godina u klubu, osvajao je trofeje. Jako je teško u Glasgow Rangesu doći do statusa, no kad zabijaš golove kao ja sada, puno toga možeš postići. Borna i Nikola Katić su mi iznimno pomogli u prilagodbi. Od priprema nadalje. Pokazali su mi grad, restorane, bili smo na večeri, na ručku, u svlačionici su mi dali sve informacije koje mi trebaju, osjećam se kao da sam duže ovdje nego što jesam."

Očekujete li od sebe da ponovite ili nadmašite ono što su radili Pršo i Jelavić?

"Stavljam pred sebe velike ciljeve. Ovdje u klubu žele golove i pobjede. Njihovi dometi u veliki, ali na dobrom sam putu te i ja želim napraviti nešto takvo. To je ta “hrvatska devetka”."

Vraća se Morelos...

"Imamo Top ekipu, na svakoj poziciji je jaka konkurencija. Skoro je nemoguće igrati svaku utakmicu na najvišem nivou, ali ja to hoću. Igrati i zabiti čim veći broj golova. Morelos se vraća iz ozljede, međutim želim nastaviti s pogocima i biti prva špica."

Najvažnije dobiti Celtic

Što je važnije u Glasgow Rangersu, napraviti uspjeh u Europi ili pobijediti Celtic i biti prvak Škotske?

"Najbitnije je da pobijediš Celtic. I da budeš prvak Škotske. Nisam još doživio Old Firm pa ne mogu o njemu. Meni bi bilo najmilije da uđemo u Ligu prvaka i svladamo Celtic. Da imamo kompletan učinak", zaključio je Čolak koji za sebe kaže:

"Ljudi u Glasgowu vole nogomet, a ja sam lud za njim, gledam sve moguće utakmice, vidim da sam na pravoj adresi. Zato se tako izvrsno osjećam."

Linker
14. travanj 2024 10:46