PROBLEMI U CLUJU

Idila je kratko trajala! Potresi u redovima potencijalnog Dinamovog protivnika u Ligi prvaka

Jedni zbog neiplaćenih rata prijete odlaskom, otišao prvi vratar, a standardni stoper blizu prodaje
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. kolovoz 2020. 18:19

Nije dugo trajala (prividna) idila u Cluju, potencijalnom Dinamovu suparniku u drugom pretkolu Lige prvaka. Naime, nakon što je klub u zadnjem kolu prvenstva pobijedio Universitateu 3:1 i osvojio naslov prvaka, kad je stalo slavlje, na vidjelo su izišli problemi.

Žestoko prozivanje

Dakle, prvo je litavski vratar Arlauskis, koji je bio Clujeva ‘jedinica’ na putu do naslova, objavio da odlazi iz kluba.
- Dobio sam ponudu iz Saudijske Arabije i odlučio sam je prihvatiti. Cluj mi je nudio novi ugovor, no odbio sam ostati, idem u nove izazove - rekao je Arlauskis, pa je Cluj sad ostao na iskusnom Balgradeanu i bivšem Dinamovu vrataru Sandomierskom koji je, usput, upisao tek jedan nastup na vratima rumunjskog prvaka.

No, nije to jedini problem. Nakon zadnje utakmice javno je istupio naš igrač Damjan Đoković, bivši veznjak Rijeke, koji je kritizirao klupsku politiku neisplate plaća i dugovanja igračima.

- Nismo plaćeni od ožujka i mislim da je to nedopustivo. Ne znam kakve transfere obećava klub, ali mislim da ova momčad koja je pobijedila na terenu mora biti plaćena. Ne želim nikakvo objašnjenje i obećanja, želim vidjeti novac na računu svakog igrača iz momčadi - poručio je Đoković, a rumunjski mediji tvrde da postoji mogućnost da Đoković prijavi Cluj FIFA-i i da dobije papire kao slobodan igrač te da već idućih dana napusti klub.

Paralelno s time pojavila se priča da Steaua (FCSB), odnosno njezin gazda Becali, želi iskoristiti su situaciju i dovesti Đokovića kao slobodnog igrača, a s njim možda i Kevina Bolija, francusko-bjelokosnog stopera, vrlo važnog igrača u drugom dijelu sezone koji je bio na posudbi iz kineskog Guizhou Hengfenga. On je, navodno, također tražio da napusti Cluj, odnosno da nije zainteresiran za ostanak. Međutim, predsjednik Cluja Marius Bilasco tvrdi da nikakvih problema nema i da će sve biti vrlo brzo riješeno.

- Kasnimo u isplatama igračima samo 10 do 12 dana, a vjerujem da ćemo ovog tjedna sve riješiti. Đoković je poseban slučaj. Bio je to dug prema njemu, koji je plaćen, koliko znam. Ne prijeti opasnost od raskida ugovora ili odlaska u FCSB. Ima još dvije godine s Clujem. Kevin Boli naš je igrač, platili smo novac za njega. Aktivirao sam klauzulu o otkupu ugovora i ne vidim u čemu je problem s njim - rekao je Bilasco, dodavši da će premije biti isplaćene u listopadu, kako je i dogovoreno na sastanku na kojemu su bili svi igrači.

Međutim, u utorak je stigla vijest da je Boli doista blizu odlaska, da je na korak do turskog Samsunspora. Navodno je Boli već pristao na transfer u Tursku, ali klub(ovi) čiji je sad član, kineski Guizhou Hengfeng i Cluj koji ga želi otkupiti još ne popuštaju.

Ništa od Balotellija

U svakom slučaju, trener rumunjskog prvaka Dan Petrescu prije početka nove sezone ima dosta kadrovskih problema.
A neki se dan pojavila informacija da bi Cluj želio dovesti - Marija Balotellija! Međutim, nakon što se o tome pričalo u Rumunjskoj, pojavila se nova vijest da bi Balotellija htio turski Bešiktaš i da mu je spreman platiti 2,5 milijuna eura godišnje, što Cluj, naravno, ne može pratiti. Pa je i ta priča sve manje izvjesna.

Linker
16. travanj 2024 22:42