MIGUEL MEDINA
NIKAD VIĐENO

Juventusu se ovo nije dogodilo 4371 utakmicu! Pirlo jednim potezom prekinuo tradiciju staru 123 godine

To što se dogodilo protiv Ferencvaroša će ostati zapisano u klupskoj povijesti za sva vremena
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. studeni 2020. 08:41

Juventusu se ovo nije dogodilo 4371 utakmicu! Evo kako je Pirlo jednim potezom prekinuo tradiciju staru 123 godine

Mađarski prvak Ferencvaroš je u Torinu do sudačke nadoknade držao remi, no ipak nije izdržao i Juve je slavio sa 2-1 i tako izborio plasman među 16 najboljih momčadi Lige prvaka. Ferencvaroš, koji je u kvalifikacijama izbacio zagrebački Dinamo, je poveo u 19. minuti golom bivšeg igrača Lokomotive Myrta Uzunija koji se odlično snašao nakon brze kontre.

Radost Mađara trajala je 15 minuta, a potom je izjednačio Ronaldo. Kada se već činilo kako će susret završiti bez pobjednika, Alvaro Morata je u drugoj minuti nadoknade donio pobjedu 'staroj dami'.

Osim pobjede Juventusa valja izdvojiti i jedan zanimljiv podatak koji će ostati zapisan u povijesti kluba, a to je da je talijanski prvak po prvi puta nakon 123 godine igrao bez talijanskog braniča ili vratara u udarnoj postavi.

image
MIGUEL MEDINA

Obzirom kako su Leonardo Bonucci i Giorgio Chiellini bili ozlijeđeni, trener Andrea Pirlo krenuo je s Juanom Cuadradom, Danilom, De Ligtom i Alexom Sandrom dok je mrežu čuvao bivši vratar Arsenala Wojciech Szczęsny.

Iako nije branio u posljednjoj utakmici protiv Cagliarija, ovog puta upao je u početni sastav obzirom da nije bilo ozlijeđenog Gigija Buffona. U 4371 utakmici koliko je Juve odigrao od svog osnivanja u obrani ili na vratima je bio barem jedan talijanski nogometaš.

Linker
19. travanj 2024 00:44