JOSE JORDAN
LIGA PRVAKA

Ključna utakmica za ‘kraljevski klub‘! U velikom derbiju začelja Inter napada Real bez Ramosa

Vezni red s Lukom Modrićem i Kroosom je uvijek sposoban iskontrolirati utakmicu, ali što s napadom?
Piše: Dražen Krušelj/JLObjavljeno: 25. studeni 2020. 08:21

Do jučer još finale prije finala Lige prvaka, u sezoni koronavirusa samo derbi začelja u skupini: okolnosti su se namjestile tako da Inter i Real Madrid (HTV2) nakon tri odigrana kola kaskaju za Borussijom Moenchengladbach i Šahtarom, bez manevarskog prostora za nove pogreške ako misle dočekati proljeće u prestižnom natjecanju.

“Ne želim da budemo iskra, hoću da budemo dinamit”, podsjećaju uoči velike utakmice talijanski mediji na izjavu Antonija Contea otprije 15 mjeseci, kada je preuzeo klupu ‘nerazzurra’. U dobrom dijelu prošle sezone Inter je zaista bio dinamit, momčad je puhala za vrat Juventusu i usput se probila do finala Europske lige, ali na početku nove kampanje vratila se izvorišnom identitetu kao ‘pazza Inter’ (ludi Inter) što izluđuje Contea. Nedjeljni dvoboj s Torinom u kojem su Lukaku, Sanchez i Martinez u posljednjih pola sata režirali preokret pa od 0-2 stigli do 4-2 pobjede plastična je ilustracija tog nepredvidljivog nogometa kakvog se zapravo groze svi šampionski treneri. A Conte, serijski prvak s Juventusom i Chelseajem, među ‘crno-plave‘ je stigao kako bi klub vratio među šampione.

image
JOSE JORDAN

Primaju puno golova

S pet bodova zaostatka za liderom Milanom, sve svoje minuse i nedostatke momčad još stigne zagladiti i ispeglati u nastavku Serie A, ali zasad je Inter čudna zvjerka. Ovako efikasan u prvenstvu (20 golova) nije bio već 23 godine, ali s druge strane obrana odavno nije bila šuplja kao danas. Iz nekog nejasnog razloga posebno ranjiva ona biva na vlastitom terenu na kojem Handanović u prosjeku inkasira 2,2 gola po utakmici, gotovo dvostruko više nego u gostima. Primi li dva gola na Meazzi i protiv Reala, logika kaže da će se Inter već u srijedu oprostiti od planova o nokaut-završnici.

image
JOSE JORDAN

Krupna je stvar na kocki za Marcela Brozovića i Ivana Perišića, jer prolazak skupine podcrtan je na startu kao jedan od ciljeva sezone. Tajming ove utakmice, vjeruje Gazzetta, možda i nije loš za Inter. Preokretom protiv Torina momčad se trgnula iz letargije, napunjena je motivom, čak i bijesom, a na ruku joj ide veliki broj izostanaka u madridskim redovima.

Ni Benzema niti Valverde

Za početak nema ozlijeđenog Sergija Ramosa, a kapetan je ujedno i europski talisman momčadi - bez njega u posljednjih osam nastupa u Ligi prvaka čak sedam puta nisu uspjeli pobijediti. Utakmicu moraju preskočiti i Benzema (peti strijelac u povijesti LP-a sa 67 golova) te Valverde. ‘Kraljevski klub’ u Milano dolazi hendikepiran, ali ne i osakaćen jer nakon preležanog koronavirusa na teren se vraća Casemiro, a vjerojatno i oporavljeni Carvajal. Obrana s Varaneom i vezni red s Modrićem i Kroosom još uvijek je sposoban iskontrolirati utakmicu, ali napad s Diazom te Hazardom, koji nikako da pronađe ritam, baš i ne ulijeva povjerenje navijačima.

Linker
25. travanj 2024 04:14