Sve već imate

Slijedite ova pravila i rasporedite namještaj u malom stanu kao profić. Rezultat neće izostati

 LEONARDO COSTA/@leo.costa.ay
Imate sve potrebne komade namještaja i sav dekor koji ste željeli u svom domu, no svejedno vam se stalno čini da nešto nedostaje

Stalno premještate pojedine komade namještaja, a nikako ne možete shvatiti što nedostaje. Danas vam donosimo nekoliko ideja kako pravilnim rasporedom namještaja u svom domu.

Neometano kretanje kroz interijer jako je važno i baš zbog toga nikako nemojte svoj ulaz zatrpati nepotrebnim komadima namještaja. Mala klupa ili polica sasvim su dovoljne za sve ono što trebate imati na ulazu u vaš dom.

Kako god slažete namještaj, neka izvor prirodnog svjetla uvijek bude slobodan. Ovdje mislimo i na to da na prozore ne stavljate ukrase i cvijeće koji vam mogu zakloniti svjetlo.

U spavaćoj sobi ormar postavite uz najduži zid kako bi vam ostalo što više mjesta. Uzglavlje kreveta orijentirajte prema sjeveru i izbjegavajte postavljanje kreveta pokraj radijatora ili direktno uz prozor.

Sofu uvijek postavite tako da joj je lako prići sa svih strana, a zajedno s klub-stolićem neka bude centar oko kojega ćete nadograditi ostalo. Uvijek možete napraviti i skicu na papiru ako niste sigurni u svoju odluku.

Ako imate više prostora, fotelje okrenite prema dvosjedu. Osim što lijepo izgleda, na ovaj način bit će bolja komunikacija s gostima.

Ako ipak postavljate neke komad uza zid, neka to uvijek budu najveći komadi kao regali ili police, tako da vam ipak većina prostora ostane na raspolaganju.

Ako se vaša blagovaonica nalazi između kuhinje i dnevne sobe, stol i stolice postavite tako da direktno komuniciraju s obje prostorije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 00:18