Nico Elvedi
 INA FASSBENDER
ZANIMLJIV RASPLET

Manchester City osigurao osminu finala Lige prvaka, fantastična Borussija M. pregazila Šahtar

Šahtar je opet stradao, ali još uvijek ima izglede za prolaz ove zanimljive skupine
Piše: HinaObjavljeno: 25. studeni 2020. 21:11

Nogometaši Manchester Cityja osigurali su prolaz u osminu finala Lige prvaka nakon što su u susretu 4. kola C skupine u Pireju pobijedili Olympiakos sa 1:0 upisavši i četvrtu pobjedu.

Građani su imali apsolutnu dominaciju, no za proslavu plasmana u eliminacijsku fazu Lige prvaka bio im je dovoljan i pogodak Fodena u 36. minuti. Bila je to lijepa akcija u kojoj je Sterling petom asistirao engleskom reprezentativnom veznjaku, a njemu nije bilo teško s devet metara matirati domaćeg vratara.

U drugom susretu iz ove skupine večeras se sastaju Marseille i Porto.

Na ljestvici vodi City sa 12 bodova, Porto ima šest bodova, Olympiakos tri, a Marseille je bez bodova.

image
Phil Foden
ARIS MESSINIS

Veliki korak prema plasmanu u osminu finala Lige prvaka naačinila je i Borussia Moenchengladbach nakon što je u susretu 4. kola B skupine pobijedili Šahtar sa 4-0 nakon što je u prošlom kolu u Ukrajini slavila sa 6-0.

Šahtar je opet stradao, ali još uvijek ima izglede za prolaz ove zanimljive skupine. I jedne i druge čekaju okršaji s Interom i Realom.

Poveli su domaći već u 17. minuti golom Stindla iz kaznenog udarca, a strijelac je u 34. asistirao Elvediju za 2:0. U nadoknadi je zabio i Embolo, da bi točku na i stavio Wendt. Iznimno efikasno igra momčad iz Mönchengladbacha, koja je uoči početka kasnijih utakmica bila najefikasnija od svih u elitnom natjecanju sa 14 postignutih pogodaka u četiri odigrana susreta.

U drugom susretu iz ove skupine sastaju se Inter i Real Madrid.

Na ljestvici vodi Borussija s osam bodova, Real i Šahtar imaju po četiri boda, dok je Inter na začelju s dva boda, no Real i Inter imaju susret manje.Borussia Mönchengladbach nastavila je sa sjajnim izdanjima u Ligi prvaka, te se novom uvjerljivom pobjedom približila prolazu u osminu finala.

Linker
24. travanj 2024 14:48