FRANCK FIFE Afp
KRITIKA BIVŠEG TRENERA

Niko Kovač iznenađen događajima u bivšem mu klubu Bayernu: ‘Osobno to ne mogu shvatiti...‘

Niko Kovač dao je zanimljivu izjavu vezanu uz Bayern i probleme koji potresaju bavarskog velikana
Piše: SNObjavljeno: 14. travanj 2021. 10:06

Naime, njemački mediji već neko vrijeme pišu o razmiricama na relaciji trener Hansi Flick - sportski direktor Hasan Salihamidžić.

Kovač itekako dobro znao kako stvari funkcioniraju u Bayernu budući je vodio klub od 1. srpnja 2018. godine do 3. studenog 2019. Aktualni trener Monaca usporedio je način funkcioniranja stvari u sadašnjem klubu i Bayernu.

"Planiranje momčadi za sljedeću sezonu je proces u kojem sudjelujemo sportski direktor Paul Mitchell, naša skaustka služba i ja. Razgovaramo zajedno o svemu, o dolascima igrača i mislim da je to nešto što je svakom klubu potrebno. Zato sam, između ostaloga, došao ovdje", rekao je Kovač, čije riječi prenosi Sport Bild.

U Bayernu je, kaže, situacija drugačija.

"Svi znamo kako to funkcionira u Bayernu, potpuno drugačije. U Monacu sam zatekao situaciju kakvu sam imao ranije u Frankfurtu i to je ono što želiš kao trener, želiš biti uključen u planiranje momčadi.

Zato su napisi o sukobu na relaciji Salihamidžić-Flick za bivšeg izbornika Vatrenih iznenađujući.

"Osobno ne mogu shvatiti da postoje debate o Hansiju Flicku usprkos svim njegovim uspjesima", zaključio je Kovač o svom nasljedniku na klupi Bayerna, koji bi, prema svemu sudeći, na kraju sezone mogao dići sidro i napustiti klupu bavarskog velikana.

Linker
18. travanj 2024 09:49