Ferran Jutglà

 KENZO TRIBOUILLARD Afp
STRAŠNA SERIJA

Oni su najveće i najugodnije iznenađenje Lige prvaka! Pokazali su da nije sve u novcu, čak ni u nogometu

Svega 161 milijun eura prema Transfermarktu vrijedi prva momčad, a najskuplji igrač procijenjen je na 19
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 05. listopad 2022. 16:12

Svaka čast Napoliju i Bayernu, koji su ostvarili stopostotni učinak u prva tri kola Lige prvaka. No, najveće iznenađenje elitnog natjecanja zasad su ipak nogometaši Club Bruggea.

‘‘Club Brugge je najbolji ambasador kojem se belgijski nogomet mogao nadati‘‘, stoji na naslovnici Het Laatste Nieuwsa, koji u prvi plan ističe doprinos trenera Carla Hoefkensa i iskusnog vratara Simona Mignoleta nakon velike pobjede nad Atletico Madridom (2:0).

Belgijski prvak također je upisao tri pobjede u prva tri kola, uz impresivnu gol-razliku 7:0. I to ne protiv bilo kakvih suparnika. U uglednom društvu Atletico Madrida, Porta i Bayera iz Leverkusena, vjerojatno je većina Belgijce već unaprijed prežalila.

image

Slavlje igrača Bruggea

KENZO TRIBOUILLARD Afp

Ipak, još jednom se pokazalo da u nogometu novac nije presudna stvar. Bitna svakako jest, no konačne odluke ipak donose igrači na terenu. A Club Brugge je u prva tri kola Lige prvaka bio perfektan, iako po procijenjenoj vrijednosti momčadi daleko zaostaje za suparnicima u skupini.

Svega 161 milijun eura prema Transfermarktu vrijedi prva momčad belgijskog prvaka, a najskuplji pojedinac Noa Lang (23) procijenjen je na 19 milijuna. Ponajbolji igrač Charles De Ketelaere prodan je ljetos u Milan za 32 milijuna eura.

Atletico Madrid vrijedi 611,5 milijuna, Porto 257 milijuna, a Bayer 470 milijuna. A imaju tek po tri boda nakon prva tri kola i izvjesno je da ih čeka teška jesen u nastojanju prolaska u osminu finala.

Protiv Atletica je u utorak briljirao bivši napadač Barcelone Ferran Jutglà pogotkom i asistencijom, što mu je osiguralo i nagradu za igrača utakmice.

image
KENZO TRIBOUILLARD Afp

- Osjećao sam da bismo nešto mogli napraviti, svi u momčadi bili su jako pozitivni. Međutim, čekaju nas još tri utakmice. Tri finala, da tako kažem. Moramo ostati mirni, još nismo završili posao – rekao je Katalonac.

Koja je tajna uspjeha Club Bruggea, kako to da su, suprotno očekivanjima, dobili prve tri utakmice u skupini Lige prvaka?

- Možda je u pitanju naš fokus. Nismo stvorili previše prilika, ali napravili smo što je trebalo, zabili smo golove. Protiv Atletica je to doista bila pobjeda cijele momčadi, jer su se dečki u obrani obavili jako dobar posao. Nije bilo lako, ali zajedno smo to učinili, vjerovali smo jedni u druge – objasnio je Jutglà.

image
KENZO TRIBOUILLARD Afp

Nema sumnje da će ovaj trijumf dugo ostati u sjećanju Bruggeovim navijačima. Imao je Atletico više prilika, ali domaćin je preko Jutgle i Sowaha osigurao sva tri boda, a bivši čuvar mreže Liverpoola Simon Mignolet također je bio odličan.

- Jako sam sretan zbog naših navijača, kao i zbog momčadi. U prošloj sezoni Lige prvaka navijači su vjerovali u nas, ali na kraju im nismo mogli pružiti ono što smo željeli. Sretan sam što smo im sad priredili ovakvu večer, i nadam se da možemo nastaviti ovako – izjavio je Mignolet.

Linker
19. travanj 2024 20:23