DONACIJA DUBROVNIKU

Zahvaljujući ovim uređajima manje će ljudi završiti na respiratorima! "Zaraženim pacijentima pomažemo davanjem kisika u visokim koncentracijama"

Rezervat Lokrum donirao 10 uređaja za terapiju visokim protokom kisika za Opću bolnicu Dubrovnik
Donacija Općoj bolnici Dubrovnik

Općoj bolnici Dubrovnik isporučeno je prošli tjedan deset novih uređaja za terapiju visokim protokom kisika koji su se pokazali kao izuzetno učinkoviti u borbi protiv virusa COVID 19. Uporabom ovih uređaja na oboljelima znatno se smanjuje potreba priključenja pacijenta na respirator čime se olakšava i ubrzava proces izlječenja.

Radi se o uređajima AIRVO2 proizvođača Fisher&Paykel vrijednosti 465 tisuća kuna s PDV-om, a za potrebe Odjela za infektologiju i dermatovenerologiju nabavljeni su zahvaljujući donaciji Javne ustanove Rezervat Lokrum, u okviru aktivnosti koje Grad Dubrovnik i Bolnica provode u borbi protiv pandemije koronavirusa.

image
Uređaj za terapiju visokim protokom kisika

Predstavljajući uređaje ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić u ime djelatnika i pacijenata zahvalio je gradonačelniku Matu Frankoviću i v.d. ravnateljici JU Rezervat Lokrum Nikolini Grković na vrijednoj donaciji. Bolnica sada raspolaže s dvanaest uređaja, uz dva koje je posjedovala dosada, a koji će podići na veću razinu skrb o pacijenatima koji trebaju kisik.

image
Gradonačelnik Mato Franković predao je u srpnju nove respiratore OB Dubrovnik

- Pacijentima zaraženima Covid 19 infekcijom uslijed gubitka zraka pomažemo davanjem kisika u visokim koncentracijama. Drago nam je da su gradonačelnik i Rezervat Lokrum prepoznali tu potrebu i da su u ovim teškim financijskim trenucima za našu zajednicu izdvojili sredstva od kojih će naši pacijenti imati veliku korist – rekao je ovom prilikom ravnatelj Bekić.

image
Posljednja donacija dubrovačkoj bolnici ovog prosinca

Gradonačelnik Mato Franković istaknuo je važnost sudjelovanja lokalne samouprave u podizanju brige o zdravlju sugrađana i kupnji medicinskih uređaja. Napomenuo je da je Grad Dubrovnik već početkom pandemije ubrzano reagirao donacijom respiratora i najavio nastavak suradnje i financijske potpore Općoj bolnici Dubrovnik i zdravstvenom sustavu i u budućnosti.

- Važno nam je da se naši sugrađani prilikom dolaska u bolnicu osjećaju sigurno, da znaju da će biti zbrinuti i tretirani kako to i zaslužuju. Pozivam i druge lokalne samouprave na području Dubrovačko-neretvanske županije da se pridruže donacijama kojima će pomoći svojim sugrađanima koji se također liječe u Općoj bolnici Dubrovnik – kazao je gradonačelnik Franković.

Donacije Grada zdravstvu

Ovo je još jedna u nizu donacija Grada Dubrovnika i gradskih ustanova dubrovačkoj bolnici, a kojima ova gradska uprava uvelike pomaže rad zdravstvenih ustanova, iako zdravstvo nije u nadležnosti i obvezi Grada. Posljednje tri godine u zdravstvenu je skrb uloženo preko 10 milijuna kuna, dok je ove 2020. glavni prioritet ulaganje bilo očuvanje života i zdravlja, stoga je Grad Dubrovnik već na početku pandemije kupio pet respiratora za Opću bolnicu. S ovom najnovijom donacijom bitno je olakšan proces izlječenja pacijenata zaraženih covidom.

Uz donacije Općoj bolnici Grad Dubrovnik pomaže i Domu zdravlja te Crvenom križu u nabavci potrebnih uređaja, opreme i vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:36